Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 KODAK пуска на 31.01. 2018г. нова криптовалута с насоченост към изображенията.
Автор: mihalo   
Дата:   30-01-18 01:52

KODAK and WENN Digital Partner to Launch Major Blockchain Initiative and Cryptocurrency

Аз не съм компетентен, всички коментари са добре дошли! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: KODAK пуска на 31.01. 2018г. нова криптовалута с насоченост към изображенията.
Автор: vga   
Дата:   30-01-18 13:10

Като цяло жестока идея, ще видиме дали хората ще я възприемат заради бранда. Нямам търпение да заработи и да видя как са го реализирали :)

Re: KODAK пуска на 31.01. 2018г. нова криптовалута с насоченост към изображенията.
Автор: gchokov   
Дата:   30-01-18 14:03

Тъпотии.

Автор: киката   
Дата:   30-01-18 18:27

...ще се копа ли [smilie5]

Автор: MrPhoto   
Дата:   30-01-18 18:42

Ееее, има още мегдан, не всички са си създали още лични койни. За сега - едните си ги съчиняват, другите балъци ги копаят. Но важното е всички да са в койн играта. Аз имам идея, която ще избие всички койни! Да създаден койни с покритие - детски балони! Моите поне ще имат покритие - хелий. Щото засега другите са само с въздух, дори и балон няма.

Автор: BXMarkov   
Дата:   30-01-18 23:25

Това май ще е поредният провал на Кодак [smilie5]

Автор: mihalo   
Дата:   08-02-18 02:49

Моля, ако някой е така добър да преведе на разбираема реч долното! Не, че подозирам нещо "долно", просто съм го пейстнал по-надолу :))) Много постове съм чел тук за откраднати снимки ...ще ли е това краят?

"Utilizing blockchain technology, the KODAKOne platform will create an encrypted, digital ledger of rights ownership for photographers to register both new and archive work that they can then license within the platform. With KODAKCoin, participating photographers are invited to take part in a new economy for photography, receive payment for licensing their work immediately upon sale, and for both professional and amateur photographers, sell their work confidently on a secure blockchain platform. KODAKOne platform provides continual web crawling in order to monitor and protect the IP of the images registered in the KODAKOne system. Where unlicensed usage of images is detected, the KODAKOne platform can efficiently manage the post-licensing process in order to reward photographers."

[smilie11]

Автор: dave   
Дата:   08-02-18 11:47

Интересна употреба на блокчейн, но на първо четене съвсем неприложима. Оригинално при Биткойн блокчейн е регистър на търговски операции, които еднозначно се идентифицират с един номер.

Една снимка се превръща в коренно различен като съдържание файл със всяка едва доловима за окото операция в шопа, или идеята им е да сертифицират твое КОНКРЕТНО копие, на база на което можеш да доказваш в съда, че правата са твои. И потенциално някакви ботове да обикалят Нета и да търсят картинки, които са силно визуално сходни с лицензираните.

Интересно

Автор: nyamago   
Дата:   08-02-18 16:11

'Валутата' е глупост. (Дълго е да обяснявам защо). Прилагането на децентрализирани регистри (distributed ledgers)и верижни алгоритми (blockchain или подобни) за еднозначно определяне автентичността на всякакъв дигитален документ и артефакт (вкл. снимка) е напълно меродавно и вече се прави на много места, за много цели, преди Кодак. Нищо лошо и те да пуснат такава система. Подправянето или дублирането на така сертифицирани образци е практически невъзможно и защитата (на авторски права, в случая) много сигурна.

Невъзможни неша в технологиите няма, та подправяне и дублиране може някой ден да се постигнат, но усилието и ресурсите за това ще са оправдани само ако обектът е оригинала на Мона Лиза (или творба с подобна стойност) [smile]

- - -

Който се интересува - тия дни писах някава статия да ограмотявам моите клиенти от тесен сектор, скойто работя - но общата картина е валидна за всички отрасли и участници в икономиката. Споменал съм дори KodakCoin...

(Извинения за спама [smilie8] )

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »