Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фотоапарат за продуктова фотография
Автор: bulgarianman   
Дата:   05-11-17 12:25

Здравейте, нов съм във форума и най вероятно тук е мястото от което мога да почерпя коректна информация, а именно: Нужен ми е дигитален фотоапарат от близкото минало (2-3 години назад)който да ми послужи да снимам различни артикули за продажба в онлайн магазин, артикулите са без отблясъци в повечето случай. Стоките са неща като фенерчета, челници, транзистори, и прочие. Ще бъдат с размери до 30-40 см, ще се снимат в палатка 1 х 1 м. Не разполагам с голям бюджет и в общи линии сега ще се уча, ще съм благодарен ако ми помогнете и ми нахвърляте няколко марки, въпросните марки ще ги търся втора употреба, в сайтовете за продажба, благодаря предварително
 Re: Фотоапарат за продуктова фотография
Автор: colorphoto   
Дата:   05-11-17 14:30

Онзи ден и миналата седмица имаше подобни теми - намери ги че да не се повтаряме.

Самия фотоапарат в случая е от последна важност - обектива и осветлението са ти решаващи за резултата.

За осветление виж в Дайнафос,обектива желателно да е макро,но не е задължително - и с китов можеш.

И да ти се кажат марки на апарати - марката сама по-себе си нищо няма да те насочи - важен е модела,което ще се определи от парите ,които можеш да дадеш.
Дата:   05-11-17 16:02

Благодаря за отговора, имах в предвид да ми се нахвърлят няколко марки и съответните модели, като в конкретния случай тези няколко примера да мога да ги намера в диапазона 100-300 лв, втора употреба, сега например съм се закачил за едни фотоапарати, тоест Nikon Coolpix L120 на цена 115 лв и един който е Sony DSC-H300 - 230 лв. Аз някога съм ходил на кръжок по фотография, но там снимахме със смени и зенити, а проявявахме снимките по класическия метод, фотохартия, проявител, фиксаж и т.н. Просто сега в момента не мога да преценя кое е актуално и в ценовия диапазон 100-300 лв кое оптимално би ми свършило работа, поздрави
Дата:   05-11-17 18:00

Много нисък клас съпунерки си гледал,но за осветление не се замисляш май въобще - а то е по-важно.

Споменатите апарати са с лоша светлосила и без осветление си за никъде.

Имай предвид че фотографията не е евтино занятие и с такъв бюджет по-добре да не се захващаш.

Или разгледай в секция базар нещо по-качествено втора ръка че до 300лв нови хубави апарати НЯМА.

А за осветление ще търябват още парички - погледна ли в сайтовете на Дайнафос,Фотопавилион и Фотосинтезис?

Публикацията е редактирана (05-11-17 18:07)
Дата:   05-11-17 20:08

Хвърлил съм око на две фото лампи 45W, 4500К за постоянно осветление, имам палатка 1 х 1 м, мисля да си купя нещо по стабилно като статив, но само за фотоапарата се чудя, всички ми изглеждат еднакви, то е ясно че ще бъде нещо втора ръка тъй като бюджета ми е ограничен, въпроса е какво като фотоапарат да търся, май и на курс ще отида, то без обучение няма да минем, поздрави
Автор: imitev   
Дата:   05-11-17 20:31

Нямаш ли скъп телефон?

Пуцай с него...
Автор: mustush87   
Дата:   05-11-17 20:59

На твое място аз бих взел никон д80 с китов обектив 18-55. И една светкавица задължително..
Дата:   05-11-17 21:04

Само една светкавица ли...[smilie5]
Автор: ilcoin   
Дата:   05-11-17 22:12

ДСЛР е оверкил за магазин.
Дата:   05-11-17 22:29

Вземай две лампи с някакви рефлектори и снимай с каквото има за 800х800 пиксела и с телефон ще стане - логично е да не сте много претенциозни за снимките, щом като нямате бюджет за техника.

Дай примерни желани резултати да видим какви снимки очакваш.

Публикацията е редактирана (05-11-17 22:30)
Автор: milenandonov   
Дата:   06-11-17 11:58

Канон 300д с китака или коя да е марка ДСЛР от неговото време, ще останат пари за бял кадастрон и диодно фотоосветление (или там каквото си хареса, избор има), от палатка нямаш нужда, вервай ми, евтин статив и дистанционно (ако няма да бълваш по 1000 кадъра в час) . От там нататък се учиш да експонираш, да тифецваш в шопа и си ти [smilie24]
Дата:   06-11-17 15:39

Много благодаря на всеки отзовал се, нов съм, най вероятно ще задавам глупави въпроси и в бъдеще, но съм в нужда и не разбирам, трябва да снимам артикули, като надценката не е много голяма и за това ми е тънък бюджета за оборудването, правя си сметката и така, благодаря за помощта, поздрави
Автор: baraba   
Дата:   07-11-17 09:16

ако никой не те гледа как снимаш, вземай два градиснки халогена от по 300 или 500 вата бял плат един стол, всъщност колко са ти големи продуктите не си писал нещо дребно ли е или нещо голямо?
може и без статив щото то скоростта на затвора ще ти е висока
една програмка като таз ще ти върши работа

https://ulead-photoimpact.en.uptodown.com/windows

като съвет : не снимай на на по-висока резолюция от таз която ти е нужна в сайта дето ще качваш снимките
успех с продажбите

уф, забравих за фотоапаратите и старите ще ти снимат продуктите
при фотоапарата гледай цифричката на обектива да е под 2 пък на матрицата да е колко може по голяма, в общи линий това е
Дата:   07-11-17 11:47

Дай да видим желан резултат де...

Да се знае какво се търси в задачката...
Дата:   07-11-17 18:42

Никакви градински халогени!

Препичат яко - тежки са и въобще не са за продуктова фотография,примерно ако снимаш мелби...
Дата:   07-11-17 19:23

Здравейте, ще вмъкна няколко картинки, те са от линк към онлайн магазин, смятам че са подходящи за онлайн магазин, и се търси подобен резултат, поне мен ме задоволяват. Не искам да правя реклама, просто не съумях да кача само картинка, поздрави

http://extramarket.bg/gazov-poyalnik-gorelka-zareden-s-gaz
Автор: Ivodam   
Дата:   07-11-17 19:37

colorphoto написа:

> Никакви градински халогени!
>
> Препичат яко - тежки са и въобще не
> са за продуктова
> фотография,примерно ако снимаш
> мелби...

Аз снимам чат-пат на бачкането продуктово, за разни брошури или сайтове, или за презентации на клиенти. Снимам с Фуджи безогледално и съм доволен, общо взето, от резултата.
Получават се такива неща:

https://photo-forum.net/static/site_pics/2017-11/1510075979_photo7.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/2016-02/1455047744_selection240carton-test.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/2016-02/1455046201_selection240bottle.jpg

Но използвам точно два от тези градински фенера по 500В и все се опасявам, че някой ден някой ще се изгори лошо...

Какво може да се препоръча за осветление, имам предвид лампи, не светкавици и софтбоксове, нема кой да се занимава с такова нещо, нито пък има условия и реална нужда.

Май преди време тука нещо някой беше пуснал някакви продълговати осветителни тела на ЛЕД принцип ли?

Какво би препоръчал?

[smilie7]
Дата:   08-11-17 01:32

Всичко е до бюджет.

И до това какво точно ще се снима.

По удобство ЛЕД е без конкуренция.

Ако точността на цветовете не е на 100% важна за сниманите предмети може да се мине и с много по-евтини ЛЕД плоскости от тези в специализираните за фото магазини,като разликата ще е между кълър рендеринг 85 и 90-95 съответно,което колкото и да е осезаемо при заснемането на някои жанрове,то при други може да се получат приемливи кадри.

В някои магазини за осветителни тела има квадратни и правоъгълни ЛЕД плоскости от няколко размера с CRI 85 в пъти по-евтини от специализираните такива.

С уговорката че се съблюдава доста нисък бюджет пиша горното.

При ЛЕД минаваш и без дифузери,па можеш и всичко да му залепиш отпред а халогените,макар спектъра да им е 100,да се чудиш как да не запалиш дифузерите и палатката.

Публикацията е редактирана (08-11-17 01:40)
Дата:   09-11-17 18:50

Здравейте, по съвет на човек разбиращ доста повече от мен, вече направих заявка за canon g7. Предполагам, че ще има гласове както за, така и против, но така или иначе това е фотоапарата с който ще се мъча над първите си аматьорски снимки. Пък ако е рекъл господ и задобрея, ще се преоборудваме[smile]
Дата:   09-11-17 22:25

Kaкаква заявка бре човек,модела дето си го написал горе е на 11 години!

Я внимателно напиши какво всъщност си поръчал/

А ламБи?
Дата:   10-11-17 08:04

Така е, модела е дърт, но има ръчни настройки и ме посъветваха да се мъча с него като за начало, а иначе идва от Ибей, тъй като тук изпуснах един, а от там е на сравнително тънки пари, нали ще се уча все пак,а ламби по късно, ще правим опити с налични такива при един колега от форума, поздрави
Автор: iasen2   
Дата:   10-11-17 08:10

Колко по тънки, бе колега.
В базара за 100-200лв може да си вземеш огледален апарат с голяма матрица и базов обектив.....................
Направо ме изумявате понякога.............[smilie5]
Автор: iasen2   
Дата:   10-11-17 08:15

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=100359

ей ти един за 150лв
Ако се разровиш има още няколко такива
Дата:   10-11-17 13:51

Аз написах още в началото че не разбирам и се чудя между два модела, но темата се разводни и аз доста се обърках, не разбрах дали тези апарати стават или не, накрая се яви един пич от форума и ми писа на лични да му звънна и това е, човека ми посочи няколко модела, един по скъп, един по евтин и така, спрях се на евтиния модел canon g7, купих го от Ибей за 125 лв, изпуснах един за 140 лв тук в базара, в нета се разрових и в България има един за 220 лв - огрухан, разбира се че ще купя въпросния апарат за 125 лв запазен, а не този огрухания за 220 лв, пък нека будя изумление с това че съм предпочел цената от 125 лв. Не съм сигурен какъв ще бъде крайния резултат от начинанието, и за това не ми влагат много средства, не мисля че това е грешно, поздрави
Дата:   10-11-17 13:55

И след всички забележки че съм изтънил работата и апарата е на 11 години, не разбрах, ще свърши ли работа за целта за която искам canon g7 или не[smilie11]
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.