Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пътят Гросглокнер и някой минавал ли е по него?
Автор: sakuraki   
Дата:   25-08-17 09:54

Отново съм аз [smilie5] . След като направих 6 дневна разходка в Румъния и по - конкретно Трансфагарашан и Трансалпина. В момента се целя към нещо мааалко по - далече от Румъния и малко по - високо, а именно пътят Гросглокнер /мисля, че така се пише/, но пък не мога да намеря информация в чичко гугъл и се надявам някой от вас да е ходил.

До колкото успях да разбера от официалния им сайт е отворен до края на месец Ноември и, че има такса, която се заплаща да се премине пътя, но не е скъпо. Мисля към края на септември началото на Октомври да си взема отпуска и да мина през този път, но не знам как ще е времето и т.н. След прохода към къде поемате, аз мисля в Инсбруг да се преспи ако имаме енергия и да го разгледаме на следващия ден или в някое от градчетата непосредствено след прохода, пък ако може и на него да се спи още по - добре [smilie18]

Всъщност моята идея е да карам по такива пътища и да има красива гледка, която да си вижда от пътя.Хубаво е да има и къмпинги, за да може да разпъвам палатката да спим. Ако някой има представа пък за друг път, който е по - близо или по - далече да сподели.

До момента съм с идеята само за Гросклокнер и Стелвио, но Стелвио ще остане вероятно догодина.

Отговори на това съобщение
 Re: Пътят Гросглокнер и някой минавал ли е по него?
Автор: EvaJor   
Дата:   25-08-17 10:38

Минах по пътя миналата година-последната седмица на септември. Пътувах към Белгия и нямах никак време да спирам продължително, а и него ден, времето беше доста сиво и не ми хареса за снимки. Така или иначе, гледките си заслужават, има достатъчно отбивки по пътя, както и панорамни тераси. По това време не е натоварено откъм туристи. Таксата по спомени беше около 30 евро, дано не греша. (За моето опелче). Нощувах след прохода, в къмпинг на брега на езерото Цел-ам-Зее (около 30-40 км. приблизително след прохода). На още около 40 км са водопадите Кримлер, бях там на следващия ден, също си заслужава да се отиде. Пред Инсбрук, предпочитам Залцбург, но това си е мое мнение.
В района има достатъчно къмпинги, перфектно уредени. Част от тях работят целогодишно, други спират за около месец в периода от началото на ноември до края му.
Времето-изобщо в Алпите, като във всяка планина, е доста динамично и променливо, за този период, аз бих взела софтшел, пухенка, полар и задължително дрехи за дъжд. И пак зависи от активността. Използвах зимен спален чувал и ми беше ок в палатката.

За други, подобни проходи- Доломитите, там ги има много :)

Автор: stef7   
Дата:   25-08-17 11:01

Не съм бил на това място но един приятел горещо ми препоръча timmelsjoch pass на границата между Австрия и Италия. Все се каня да мина по него и все не мога да се организирам а и приоритетите са други в момента.
http://www.timmelsjoch.com/en/videos/

Съвсем близо до него е друг високопланински път Ötztal Glacier Road. Дават го най-високия в Австрия и един от най-високите в Европа. Ето и пълна листа на такива пътища в Европа
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_highest_paved_roads_in_Europe

Мислех да комбинирам timmelsjoch pass с Доломитите за около 7-9 дена но сега като гледам може да се мине и по трите, не са далече един от друг. Даде ми добра идея [smile]. И ако някой ден тръгна сигурно така ще направя.

Къмпинизи в Австрия а сигурен съм и в Италия колкото искаш:
http://www.campsite.at/en/

Ще разказваш после и показваш снимки.

Автор: peter73   
Дата:   25-08-17 15:05

Краят на септември е късно. Снимката по-долу е от юли преди няколко години. Ако искате красиви проходи с шанс за прилично време вкл. и през през септември, отидете в Доломитите около Val Gardena.

https://goo.gl/photos/89jFa787CfrqmpJE9

Публикацията е редактирана (25-08-17 15:07)

Автор: sakuraki   
Дата:   26-08-17 18:07

Благодаря за отзивите. За жалост леко объркване в графика на работата и мога да взема само 5 дни отпуска началото на октомври вероятно [smilie2] . Чудя се сега дали за 5 дни . Дали за толкова малко дни /само аз ще карам вероятно/ ще можем да разгледаме всичко или по - добре до нещо по - близо.

Другия вариант, който си мислих е малко по - тъп, но все пак. До колкото разбрах от румънците от северната част на Трансфагарашан е било по - красиво да се мине пътя, а ние минахме от южната.

Искам да имам време да снимам, да имам време да карам и да не бързам да ставам сутрин, за да пътувам и не знам дали 5 дни ще ми стигнат [smilie5] .

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »