Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 80d vs 7dmk2
Автор: s.nikolov   
Дата:   08-07-17 03:13

Ще ъпгрейдвам кропката и се двоумя коя от тези двете да взема...

Отговори на това съобщение
 Re: 80d vs 7dmk2
Автор: s.nikolov   
Дата:   08-07-17 03:22

В момента работя със 70д, ъпгрейднато от 60д.
Чудя се коя от 2те камери да взема. Ще я ползвам само за снимки... Реално клоня към 80д, тъй като флип скрийна ми е доста полезен или защото съм свикнал с него. (Като работя с 5дмк-3ката ми е малко кофти без него..)
Не знам ако някой от вас е работил и с двете - на тъмно как се справят с фокуса и коя от 2те камери работи по-добре със сигма 18-35... заради тоя обектив сменям тялото...

Автор: v100ev   
Дата:   08-07-17 10:29

Имам въпросния обектив(18-35) със същото тяло(70D). Явно късмет, но при мен всичко си работи много добре, но съм чел за много проблеми мужде тях.
Не съм ползвал нито 80д, нито 7д м2, но пък съм чел (пак), че по-често 7д м2 също има проблеми с фокуса с някои сигми (18-35 включително). Та в този случай бих посъветвал да гледаш на място как работи тялото с твоя обектив. Слагаш Сигмата и правиш няколко снимки на по-тъмно на 1.8 през визьора и гледаш дали са на фокус.
Инак съм чел, че 80д-то е с по-добра матрица, ама повтарям - не притежавам нито едно от двете тела, така че това си е само теория. Дано се намерят повече хора с практика. :)

Автор: Simbon4o   
Дата:   08-07-17 12:44

80д е с по-добрия сензор, ако няма да ползваш по-големия буфер, двата слота за карти и т.н. разликите не виждам защо се чудиш :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »