Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Един много бърз въпрос.
Трябва да напиша мейл на една госпожа дето се казва Георгиева-Трифонова.
Как следва да се обърна към нея?
Уважаема г-жо Георгиева-Трифонова,
Уважаема г-жо Трифонова
или какво?
ipolit
шегувам се ,
щом е г-жа Георгиева-Трифонова би трябвало така да се обърнеш - някои мацки държът много на двете си имена / фамилии /
някой по умен трябва ни светне
Е аз титлата ще я използвам,
то и там има уловка, няма да е Уважаема, ами ще е
Здравейте доц. тире
Мамка му, нарочно го е направила, че да ми вади душата.
Тези тирета между фамилиите ги слагат жените с титли (инж. д-р. и.т.н. ). Прави се поради чисто практични причини. Спестяват се редица обяснения след брак.
Спокойно може да се обърнеш с едно от двете фамилни имена (аз бих се обърнал с второто), или и с двете , както са с тире.
> Тези тирета между фамилиите ги
> слагат жените с титли (инж. д-р.
> и.т.н. ). Прави се поради чисто
> практични причини. Спестяват се
> редица обяснения след брак.
Особено, когато даденият индивид е популярен в научните среди с издадени трудове или учебници, или и с двете.
Според мен може да минеш и само с най-високата титла, без да изброяваш всичките останали (естествено ако не си в зависимо-неравновесно положение).
Не го мисли толкова, няма да ти се обиди кръвоносно предполагам. Със сигурност е наясно, че с титлите и тиретата хората почват да се вайкат понякога. Според мене доц. Георгиева e разумно опростяване.
Уважаеми, понеже съм доцент д-р ще си позволя да ви информирам, защото всеки ден пишем такива писма и по-света и у внас.
Д-р като обръщение е достатъчно - това е званието, валидно в цял свят. Ако дамата е в сферата на медицината те държат и доцент да се вметне, болни са от амбиция.
И в двата случая г-жо е неуместно.
А за имената - разбира се,
че ще трябва да впишете и двете имена с тирето.
Абе има професии като военните и докторите които си държат на тези неща.Не всички са такива разбира се,но може да ти се обиди,даже и ако му сбъркаш чина и го понижиш,виж обратното няма да се случи...:)След като въпросната госпожа е доцент се обърни към нея с двете имена и не забравяй нейната диплома....:)Все пак, това е една учтива форма на обръщение,най-малкото няма да се злепоставиш ти,особено,ако не се познавате добре и тепърва ще имате някакви взаимоотношения.Първото впечатление е важно.