Автор: Emoxide
Дата: 25-04-14 11:32
Напоследък, доста се популяризираха т.нар. самоснимки - selfie
Доста известни личности от различни браншове взеха да се щракат и публикуват във виртуалния свят на интернет и социалните мрежи.
Разбира се, това не е присъщо само на популярните личности, но като че ли, така, някак неусетно, се превърна в своеобразна "краста" на съвременното общество...
-какво мислите по въпроса, за този виртуален поведенчески ексхибиционизъм (според мен), това някаква форма на комлексарщина, нарсисизъм и его ли е или просто безобиден начин за поддържане на социален, визуално онагледен контакт с някаква публика...
-Как е възникнала този тип "фтография" ? А автопортретите не са ли и те един вид селфи, щом се показват не само в личния семеен албум... С други думи това социално "явление" не е ли възникнало още прид да навлезем в дигиталната ера?
Ето какво казва по въпроса Wikipedia
Аз за себе си съм установил, че в последно време доста от снимките ми са селфита, предимно подтикнат от приятелката ми. Още повече екрана на некса позволява да се наблюдаваш, точно като и при смартфоните, което ти дава автономността да не се молиш на някой да те снима.
...темата е риторична и би било добре да има и кадри, които са ви направили впечатление и може да се коментират...
|
|