Автор: krist
Дата: 21-06-16 13:03
hardcpz, благодаря за инфото! Четох доста добри отзиви за тия светкавици, та чак се учудих на мнението на victory13 - интересно ми е защо с обикновени батерии би било по-добре? За мен лично именно батериите са една от причините да предпочета такава светкавица пред Yongnuо примерно. Иначе V860 и аз ги гледах междувременно, и там имаш iTTL, освен HSS. Има ги пак в пакет по две със синхронизатори, но щом тия синхронизатори не стават, по-добре май да взема една V850 и една V860, с посочените синхронизатори на Yongnuo.
Стойката за отражатели, която имам, е може би същата като следната (купувана пак от там):
Статив за отражатели
На горното, като му се махне държачът за рамото, остава резба, на която предполагам, бих могъл да сложа държач за малка светкавица и чадър?
Подновявам си и въпроса дали бих могъл да ползвам и основата от фото-статива ми за втори статив за осветление (с вдигната централна колона, за да не опира софт-боксът в краката)?
Неясно ми остава все още монтирането на светкавицата, софт-бокса и бютито към статива. Нещо подобно ли ми трябва, и кой от описаните на линка стандарти?:
Phot-R Professional Universal Swivel Hot Shoe Flash Holder with Umbrella Holder for Light Stands
Ако се наложи да взимам още статив(и), ще имам пред вид и тия в Динафос, разбира се.
За модификаторите питам не толкова като тип, колкото от гледна точка на съвместимост със статива и държача - там има ли нещо, което трябва да гледам, за да не взема модификатор, който после да не може да се монтира?
Отражателят ми май е същият: Neewer 110CM 43" 5-in-1 Photography Multi Photo Disc Collapsible Light Reflector, имам и един по-малък 50-60 cm.
ND-филтри имам - 3, 6, и 9 стопа с планове за добавяне на 10, 13 и 16.
П.С. За да излязат линковете, се натиска "Вмъкване на линк", и след това се слага знак равно (=) след URL тага и линкът са копира между равното и затварящата, квадратна скоба на URL тага, а между затварящата скоба на URL и отварящата на /URL се слага текстът, който ще се вижда на екрана, вместо линка.
Публикацията е редактирана (21-06-16 13:06)
|
|