Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за раница
Автор: Славчо1989   
Дата:   29-05-18 01:33

Здравейте търся раница за планина.Предстои ми е един малък преход от 4 дни и ми трябва подходяща раница.Търся нещо бюджетно около 60-70литра.Ще се мъкнат дрехи фотоапарат, който мисля да взема само с един обектив, храна и другите подобаващи неща.Мислех да поръчам от чужбина, но заминавам след 2 седмици и не знам, дали ще пристигне дотогава.Ще се радвам на съвети за нещо бюджетно като раница, която може да ми свърши работа или поне съвети, какво да не купувам.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за раница
Автор: EvaJor   
Дата:   29-05-18 05:18

Само за един преход е крайно нерентабилно да се купува раница, така че, първо обмислете вариант за заемане от приятел.
Ако няма такава възможност:
1. Вариант е Декатлон: добро съотношение качество/ цена, чувала съм хора да се оплакват от техните раници, но аз ползвам техни модели и за моя ръст си е ок. Предимство е, че ако сте недоволен и не отговаря на очакванията ви, след прехода можете да я върнете.
2. От българските класика е Ташев, макар и да не влизат в категорията "бюджетни". Имам 60+ 10 л. Ташевска- Маунт, на мен не ми е удобна (аз съм 160 см), но сина ми е висок и я носи с удоволствие.
3. От магазини втора употреба: ако има време да се търси, има страхотни попадения: имам една Дойтер за никакви пари оттам.
4. Във ФБ, в група Планинари има обяви Купувам/ продавам, и в момента излизат предложения за раници.

При покупка гледам: теглото, естествено, но леките раници са скъпи. Достатъчно сигурни (високи) странични джобове, за да мога да съм спокойна за шишето с вода или пък статива, ако ще се носи такъв. Имам раница с плитки такива и се налага да закрепвам водата с ластик, не е удобно. Достатъчно широки подплатени презрамки, за да не се впиват в рамената. Наличие на дъждобран или възможност за покупка на такъв, особено през юни, времето остава динамично. Цип и джоб в долната част, но това не е съвсем задължително, върши работа най-вече ако ще се носи чувал. Добре е да има пръстенчета за закачане на щеки, но може и без тях- ако се сгъват, могат да се сложат вътре, в самата раница. Не ползвам резервоар за вода, така че дупка за маркуча му не ми трябва.
Проблем е изпотяването при носене на раница, но досега не съм имала модел, при който да не изпотява, в това число и Дойтер-а.

В идеалния случай е добър вариант да се пробва на място в магазина: дали е удобна, много зависи от ръста и телосложението на туриста. Във Варна, в Спортдепо, продавачите са някакви нелюбезни и съм носила една голяма завивка от вкъщи, за да я натъпча и да я пробвам дали ще ми е удобна на място.

Автор: Offroad   
Дата:   29-05-18 07:16

От няколко години експлоатирам една такава и съм доволен. Напълно достатъчна е за тяло с обектив и травъл-статив. Дали от тук ще я поръчаш или не, при тази марка цената обикновено върви горе-долу както вървят и литрите. При другите цената е литрите + ~100 лв. С обувките вече не бих те съветвал да правиш компромис (и гети, ако ще се гази).

Автор: chacho2112   
Дата:   29-05-18 08:21

Здравей,
Имам раница Tashev Tracker 55+ (55+8L) и при интерес ще ти я дам срещу 50лв. Оказа се че не ми е нужна толкова голяма раница и само ми пълнишкафа без да я ползвам). Раницата е носена точно 2 пъти и е като нова.

Дата:   29-05-18 08:54

Раницата ще се ползва и за напред, но просто не много интензивно.Иначе гледах EYE MOUNTAINEER раници, но прочетох лоши коментари, че закопчалките се чупели лесно и сравнително бързо се късали.

Автор: iavorianev   
Дата:   29-05-18 10:18

Славчо, имам подобна раница на горната от линка, вечерта като се прибера ще я видя. Стояла е в гаража едни 4 години и има нужда от пералня. Но пък положителното е че мога да ти я подаря!

Автор: ivo   
Дата:   29-05-18 12:34

Manfrotto Offroad - 30L - изключително добре направена и стабилна - от три години само с нея обикалям по балканите. Достатъчно място за багаж + добре защитено отделение за техника - апарат + 1-2 обектива. Много удобна и лека за носене, чуден колан с допълнителни отделения/джобове. Не е евтина, но качеството си има цена, а и не я взимаш само за едно ходене.

https://dynaphos.com/product/15/215/2644_manfrotto_off_road_hiker_30l_backpack_grey

Автор: LupusS   
Дата:   29-05-18 14:48

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB14ZJxkcnI8KJjSspeq6AwIpXai/C3050Full-open-Camera-Bag-Men-Women-Backpac
аз съм доволен

Автор: digitalpr   
Дата:   29-05-18 15:15

За твоя случай - Декатлон е мястото.

Автор: Offroad   
Дата:   29-05-18 19:08

Славчо1989 написа:

> Иначе гледах EYE MOUNTAINEER
> раници, но прочетох лоши
> коментари, че закопчалките се
> чупели лесно и сравнително бързо
> се късали.

За 3-4 дневни не особено интензивни преходи, ако правилно съм те разбрал - няма да имаш грижи. Аз я ползвам 2-ра год. за такива кратки преходи и нямам проблеми. Сега ако си решил да правиш Ком-Емине не бих ти препоръчал нищо под Пингуин Активент 55 (напълно е достатъчна), или направо Дотер, ако ти се дават 400+ лева, но Пингуина ще ти свърши същата работа, а е на 1/2 цена. Но ти хем искаш евтино, хем да е качествено... явно не си чувал вица, дето някакъв отишъл при един търговец и попитал:
- Добър ден, имате ли хубави и евтини стоки?
- Разбира се! - казал търговеца. Хубавите са тук (и посочил вляво), евтините - тук (и посочил вдясно).
Така, че първо си изясни какво точно търсиш. [smile]
Рядко се получават и двете.

Автор: Vladimir666   
Дата:   30-05-18 10:03

Няма фотораница , която може да ти даде това, което може да ти даде една хубава раница за планина, ако става дума за мъкнене на много багаж, разбира се.
Аз лично бих ти препоръчал, ако си от София да отскочиш до магазин Стената, Алпи, Base Camp и тн. В Стената онзи ден имаше намалени раници на Deuter, но трябва на място да провериш , тъй като не са отразени на сайта.
В диапазона 270 - 450 лв може да намериш добра раница. Ако не ти се дават толкова пари пробвай с Ташев или нещо от Декатлона.

https://stenata.com/

https://www.alpibg.com/

https://www.basecamp-shop.com/

Автор: aceontheriver   
Дата:   30-05-18 10:56

Не смятам че EYE MOUNTAINEER са лоши. Ползвах такава 75 литра май беше за няколко прехода и нямах никакви проблеми. Бюджетни са и ако няма да я ползваш интензивно грабвай я. Моята я продадох в посочената по горе група във ФБ иначе бих ти я дал. Стигна мястото за всичко нужно от към фототехника. Инак реших да смаля малко обема на техниката с безогледалки и мини статив и взех една 55л. пак бюджетна от Декатлон за сега без проблеми вече няколко прехода. Трябва да прецениш дали ако вземеш по-голяма и я напълниш няма да ти строши гърба и убие удоволствието от прехода.

Автор: LupusS   
Дата:   30-05-18 11:08

има едно "магазинче" в блок в Лозенец, на ул. Кръстьо Сарафов , раницата ми Дойтер - около 80 лв. , с етикетите. Мисля, че човекът продава събота и неделя около стадиона...

Дата:   04-06-18 13:35

Искам да благодаря на колегата iavorianev за подаръка, който ми направи.А именно раница за преход, която със сигурност ще ми е от полза.Искам да изкажа своите благодарности за жеста и дано има повече такива хора.Не забравяйте, че нещо непотребно за вас, може да е от полза за някой друг.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »