Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тема за дрони.
Автор: prozium   
Дата:   09-06-15 21:59

Здравейте, забелязвам, че тук таме из форума се прокрадват теми за дрони. От известно време и на мен ми се върти идеята да се сдобия с по-сериозен квадкоптер, който ще се ползва най-вече за снимачни цели :) Предлагам в темата, да поставаме снимки, видеа, впечатления, препоръчки, съвети и всякаква информация, свързана с квадкоптери, хеликоптери, дрони и така нататък.

Така и така пускам темата, нека съм първият, който отправи молба за съвет относно покупка на дрон. Машинката ще се ползва най-вече за снимане, като се колебая дали да е dji/parrot ( с вградени камери ) или да е просто дрон с гимбал, на който да вържа едно гопро4. Иска ми се също така наистина да има функцията на дрон - тоест автономно да извършва някои мисии. За сега съм се насочил към 3drobotics iris+, главно заради FollowMe функцията и заради възможността да му задавам мисии, нещо което не ми харесва е липсата на FPV. Отворен съм и към другия предложения.

П.С Мислите ли, че е нужно човек първо да си вземе квадче играчка, за да се понаучи да лети с него, да свикне на контролите, преди да се качи на по-голямата машина? Или е по-добре направо скок в дълбокото? За мен отговорът е ясен - инвестирах 40$ в MicroDrone и сега ми се иска да мина на следващото ниво :)

Отговори на това съобщение
 Re: Тема за дрони.
Автор: GOSPODIN   
Дата:   09-06-15 23:26

Най-добре се учи на симулатор, като Helix 5 например, защото условията са най-близки до реалните. Снимачните цели може да бъдат снимки, видео или и двете. Има и друга тема за дрони в която с колега доста разсъждавахме точно по този повод.

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1716208&t=1716208&phorum_uriauth=

За въпросната машинка нямам никакви впечатления, но задаването на мисии е хубава екстра, като не е панацея, а системата за следене е доста спорна, защото дрона те следва, но ако влезеш в гора или даже има висящи кабели над пътя и си дотук с дрона :)

Моят опит е с Фантом 2 версия 2.0 и ГоПро 4 от 2-3 месеца. Имам и FPV. В началото е трудно и един чифт перки си отиват понякога. Напоследък не го приземявам, а го ловя с ръка.

Ето и две малки импресии, които направих с Фантома.

https://www.youtube.com/watch?v=0PS9Iw3QgH8

https://www.youtube.com/watch?v=APcQUI_egWA

Автор: alext   
Дата:   10-06-15 00:22

Малко офтопик "Служители по сигурността обясниха на нашия екип, че ако машинката излети, тя ще бъде заглушена от службите и така реално няма да може да има безжична връзка, за да осъществи снимането.

Пък и не се знаело как ще реагират снайперистите, които пазели властта, можели да преценят и да стрелят по дрона, тъй като все още няма законови разпоредби как да се действа... с дрон.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/sofia/2015/06/08/dronyt-ni-smuti-nso-na-pricel-ot-snaiperisti.266062" Заплаха за националната сигурност са тези дронове [smilie10]

Дата:   10-06-15 01:05

Да добавя - бюджетът ми е към 1200-1500лв.
@GOSPODIN, точно покрай другата тема реших да пусна тази, за да не става офтопик в другата :) Видеата са много готини, предполагам лекото потреперване на образа, особено в началото на 2рото видео е от въртенето на перките ? Това с приземяването на фантомите на ръка май е доста честа практика ? Затова ми се иска да има Return to Launch, да си каца сам и да не го мисля. За FollowMe си много прав - падне ли gps-a дронът е загубен, но пък ако се преценя правилно ситуацията, може да осигури хубави кадри :) Най-вече ми се иска да го ползвам за снимане на фрирайдинг в планината и сърф в морето, явно ще изчакам да има малко повече отзиви из интернет за конректния модел.

Parrot Bebop също ми се вижда много интересна играчка, особено с FPV очилата :)

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   10-06-15 01:16

Бе гледах някакви,дето сами си карат.Задаваш им периметър по гугъл мапс и той сам си излита,сам си обхожда и като го повикаш сам си идва да си кацне.Като по-всяко време можеш да му зададеш височина и посока ръчно. Някой има ли повече информация за тия,как се казват като модел и бранд,примерно

Автор: GOSPODIN   
Дата:   10-06-15 02:53

Tук явно никой не е летял с голям дрон и вече се вижда , като типаж от междузвездни войни. [smile] На рекламите всичко изглежда много хубаво и лесно, но в действителност не е точно така.

сега по ред за потрепването: Има т.н. "желе" , защото снимах без НД филтър, който се ползва за да се намали скоростта на затвора за всеки отделен кадър. Въпреки , че стойката(гимбал) на която е закачен ГоПро-е "Zenmuse H3-3D" с тампони и 3Д стабилизация се получават вибрации от витлата и от вятъра.
Балансирал съм витлата прецизно, но без НД и по-слънчево и светло време се получава "желето". Едно видео с абитуриенти, което е снимано по здрач и няма трептене:
https://www.youtube.com/watch?v=SIbqCjooXoM

За кацането : изобщо не трябва да се разчита на автоматичното приземяване, защото много често това трябва да стане или в голяма трева(за дрона и 10 см. са достатъчни да го преобърнат) или над ГПС мястото да има клони, или да е неравно със камъни и скали. Например край Еменския каньон едвам намерих местенце от което да излети, защото беше на ръба на скалите, а над тях има надвесени дървета. Вдигаш го на 2 метра, после хоризонтално да избегнеш клоните и после над каньона правиш, каквото си искаш. Ако го бях приземил автоматично с ГПС , щеше да долети високо над дърветата и после да се спусне вертикално и да го загубя/потроша в клоните. Отделн, че ГПС-а има точност до 5 метра и може и да падне от скалите в реката. Те и за това много от клиповете с дрони са от футболни игрища и безкрайни германски/английски окосени поляни [smilie3]

Системата за предварително задаване е хубава екстра, но само за голи (без кабели, стълбове високо напрежение или дървета) места, то и за това примерите са за един замък на гол връх и как го обикаля в кръг дрона. Фантом също имат такава система -Lightbridge, която може да се купи отделно, ако не е вградена.

За очилата мога да кажа, че са хубава екстра, но много опасна, ако не летиш на някоя окосена поляна, защото се губи реалността и не се виждат някои от препятствията. Всъщност, ако дрона се взема за кеф и съвсем любителски цели може да се вдигнеш доста високо и да си полетиш с очилата за удоволствие без особени опасности. Напоследък доста птици опитват да го атакуват, което също си е проблем. Пред Народния има доста нахални гарги, които едва не го свалиха.

prozium, почти си стигнал сумата за по-добро начало. Няма смисъл да си купуваш нещо почти играчка за толкова много пари.

Това папагалче е само играчка и за нищо не става - обхват 250 метра е детска работа. Камерката е без възможности и не е закачена на тампони и гимбол, което означава , че при неизбешните наклони на дрона при летене напред, назад и при завой ще се накланя и няма да е хоризонтална. Самото дронче е много малко и леко и при най-малък вятър е неизползваемо. Ако си край морето, където духа непрекъснато почти няма шанс за него.

Дата:   10-06-15 22:21

@fast_eyebrow,

iris+ от 3drobotics е с подобни възможности - задаваш мисия по гпс координати и той я изпълнява. Има и други възможности като да те следва и снима през цялото време или да кръжи около теб, има и възможност да се приземява сам. Обаче както каза GOSPODIN загубиш ли гпс-а има опасност да загубиш и дрона. Може би трябва да мине известно време, за да изчистят бъговете в системата и да въведат други датчици, по които дрона да се ориентира в пространството.

До колкото видях Фантом 3 има звуков сензор за засичане на земята - изпраща звук, и после улавя ехото и така изчислява на какво разстояние е от земята.

Общо взето се заглеждам в дрони като Парът, защото не знам дали все още съм на нивото на по сериозен квадкоптер.

Ще се радвам ако някой сподели снимки и видеа, тези на GOSPODIN са много добри :)

Автор: Frenchev   
Дата:   10-06-15 22:39

Аз летя от няколко години и минах през няколко системи. Всяка си има своите плюсове и минуси.

За съжаление тук в Германия съм ограничен да летя с дрони до 5 кг включително камери, гимбали, батерии и прочее.

Ето един от последните проекти който направих:

http://mint.pics/clients/immobilien/fertighauswelt/nuernberg/park/

Между другото има един дрон за продаване - Oktokopter Hexa XL

Взех го от един възрастен човек тук. Купен преди 4 години за 8000 евро. Сега се продава за 800 евро. За съжаление като му сложа камера и батерии и прочее минавам малко 5те килограма. А тук имам разрешително, застраховка гражданска отговорност и прочее и ме е страх да летя над 5 кг.

Ето го дрона:

http://forum.mikrokopter.de/topic-49670.html

Взех го за един приятел, но той като го видя се уплаши колко е голям и се отказа, но понеже нямах място на връщане в колата и го оставих в БГ. Мислех да го ползвам за като съм в България, но ако някой има интерес може да ми пише.

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ - това е професионална и сериозна машина, която вдига DSLR и не трябва да се бърка с фантоми пароти и други. С две думи не е играчка. Може да изпълнява мисии и прочее. Изисква се опит.

Въпреки че аз на такава се учих да летя [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (10-06-15 23:15)

Автор: Патаран   
Дата:   10-06-15 23:16

https://www.youtube.com/watch?v=iTt0s9ZAsZI

Автор: ZENON   
Дата:   11-06-15 02:01

Дайте акъл за dji Phantom 3. Камера и възможности на играчката, ако някой се е занимавал вече с него

Автор: agop4o   
Дата:   11-06-15 06:24

Frenchev -това не е за вярване Фирмата Граупнер още ли съществува.Е браво[smilie24]

Автор: Frenchev   
Дата:   11-06-15 09:07

Съществуват и още как. Моето дистанционно е Граупнер и съм много доволен.

Автор: tresto   
Дата:   05-05-16 20:30

Да ползвам и аз темата да не пускам нова,имам проблем с DJI Phantom 2
Не го бях ползвал от около 5-6 месеца,и днес реших да го пусна малко на въздух.Заредих батерията сложих я в дрона,натиснах копчето на дрона и...нищо не се случи,не се чу звуковия сигнал и изобщо не запали.Иначе батерията е заредена до край и има ток,пробвах и с другата батеря пак заредена и пак същата ситуация,на какво може да се дължи това ,имате ли някаква идея?

Автор: asahi   
Дата:   06-05-16 13:51

Като имаме идеи това с какво ще ти помогне? Да поразтягаме локуми за твоя сметка? Прочети си менюала, раздел troubleshooting и ако не се справиш - в сервиз.

Дата:   06-05-16 14:58

Ама никой не те кара да си търкаш клавиатурата за моя сметка.Прескачаш темата като не можеш да помогнеш и това е,или да ти благодаря ,че съм имал честта да ми "отговориш" на въпроса !!!

Автор: asahi   
Дата:   06-05-16 16:02

Дал съм ти съвет - възползвай се.

Моля.

Автор: marrio31   
Дата:   06-05-16 18:07

Виж ги тия power pins вътре във фантомчето,или не дава хубав контакт с батерията или нещо се е разкачило..
http://i378.photobucket.com/albums/oo224/UltimateCannon/PC_zpsc45d6867.jpg

Автор: ghostbuster   
Дата:   09-05-16 17:01

asahi, като не може да си полезен, защо постоянно се заяждаш?

Ето marrio31 нагледно е показал как се отговаря на подобен род въпроси.

Дата:   09-05-16 17:51

Колеги,реших проблема.Позачистих леко с памук и спирт пластинките както е показал marrio31 и сега е наред,изглежда от дългото неползване е позагубил контакт [beer]

Автор: marrio31   
Дата:   09-05-16 18:28

Супер,радвам се за фантомчето и дано не се дъни повече[beer]

Автор: bam-bam   
Дата:   01-06-16 00:07

http://www.gearbest.com/xiaomi-_gear/c_11302/

Интересен дрон са сътворили от Xiaomi.
700 кинта за 4к [cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »