Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma 85 1.4
Автор: test1011   
Дата:   02-05-16 12:31

Някой имал ли е пряк контакт с този обектив и какви са ви мненията за него :)

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma 85 1.4
Автор: hotsnail   
Дата:   02-05-16 13:07

Много хора го имат. Хубав портретен обектив е с прецизно задвижване за разлика от някои по-маркови братчеди. Сравнително модерна оптика. Може би единствен проблем е, че цветовете на сигма се отличават от тези на някои големи марки. Контраста също не е от най-добрите особено при сравнение с Цайс.

Работи прекрасно на новите Сонита като а7м2 например както със Сони така и с канон байонет.

Дата:   02-05-16 13:17

Значи не би трябвало да има проблем с 5д2

Автор: koleto.spasov   
Дата:   02-05-16 13:20

Аз сън го тествал на 6D Движечи обекти на 1.4 и е супер. За мен на 1.4 е по добре от 135тицата на 2.

Автор: chukov   
Дата:   02-05-16 21:58

Снимал съм достатъчно с него. Много добре се оправя. Цветопредавеното е много добро. Не знам какъв е смисълът да го сравняваме с ЦАЙС?

Струва си всекли лев. Достатъчно бързо фокусира спрямо канонските си събратя 85 1.2 I и II-ра версия

Дата:   03-05-16 02:17

Чуков личи си кои снимки са с цайс и кои със сигма. Може би ако си с никон или канон пак ще си личи. Покритията са различни. Като свалиш 200-300 снимки и половината се нуждаят от различна обработка защото са със сигма. Не казвам че е лош просто е различен

Автор: chukov   
Дата:   03-05-16 09:09

Естествено, но защо да се сравняват с цайс?
Цайсът не е ли доста скъп?

Автор: Rusinov   
Дата:   03-05-16 09:17

Страхотно стъкло. Любимото ми, поне за сега :)

Автор: Giorgio.K   
Дата:   03-05-16 11:14

Hotsnail, защо се чувстваш задължен да се изкажеш по темата правейки безсмислени сравнения? То и със Самянг 85/1.4 ако я сравниш Сигмата пак ще са различни... ама какво от това. Различни обективи - различни отенъци на картинката.
А решението на проблема който си посочил е: вземаш 35/1.4, 50/1.4 и 85/1.4 на Сигма и нямаш грижи с разлики в обработката ... ако това изобщо е някакъв проблем [smile]
Конкретно по темата: мисля, че все още това е най-балансирания обектив 85/1.4 като цена/механика/оптика.

Дата:   03-05-16 11:42

Giorgio а не знам защо се чувстваш задължен, да се заяждаш. Прочети какво съм написал още във втория пост. Обектива е хубав. Човека пита и съм му отговорил ясно и кратко какво получава. Важно е за мен, че обработката със сигма обектив се отличава от другите марки и съм споделил впечаленията си в две изречения. Важно е, че има по-слаб контраст.

разбирам че за теб не е важно или не разбираш какво се обсъжда...ама защо трябва да се заяждаш???

Дата:   03-05-16 12:50

Ниския контраст не може ли да се оправи в пост процеса ?

Дата:   03-05-16 13:37

Не е особено нисък, просто е по-нисък. Ми може сигурно да се напомпи или на цайса да се свали... Не ми е било проблем, както писах. То малко като може ли да се направи ефект на тилт или шифт обектив във Фотошоп - може, ама Канон си искат една торба пари за хубав тилт шифт. То човек си избира инструмента според нуждите и бюджета. Ако гониш супер високо качество ще купиш цайс, канон, никон. Ако гониш ефектна снимка но нямаш парите и имаш време взимам нещо по-евтино. То и с телефона много снимки се получават достатъчно добре - факт

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »