Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 100D или 7D
Автор: superretards   
Дата:   07-05-15 14:26

Здравейте, приятели :-) !! Искам да чуя вашето мнение по моята дилема. Имам Canon 100D от 2 години и сега ми се отдаде възможност за 7D. Чудя се дали да взема 7D сега или да изчакам няколко годинки да си взема направо full frame. Ще усетя ли драстична разлика от 100D на 7D? Казвам няколко годинки, защото обективите ми не стават за FF и ако си взема тяло FF сега, скоро няма да имам обектив.. Благодаря на всеки помогнал :-) !

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 100D или 7D
Автор: Pavlov   
Дата:   07-05-15 14:44

Ще усетиш много разлики [smile] .
По-голямо и тежко тяло, с повече контроли за управление, по-голям и светъл визьор, по-бързо и по-здраво, по-добра автофокусна система, но без тъчскрийн и следящ автофокус при видео.
Ако искаш по-добро качество на изображението - по скоро скачай на фулфрейм. Иначе поне според мен пак си заслужава.

Автор: realnoncho   
Дата:   07-05-15 14:53

Зависи дали снимаш или искаш да снимаш нещо динамично. Ако си помислиш хубаво с какво ще ти подобри нещата и си навит е оправдано.

Дата:   07-05-15 15:05

Благодаря за мненията! Снимам най-вече пейзажи, но и портрети отскоро. Динамично - мнооого рядко (веднъж, дваж годишно) мотокрос.. Честно казано, ако имах пари щях да се мента веднага на ФФ, но уви.. :D

Автор: realnoncho   
Дата:   07-05-15 15:32

В такъв случай не виждам смисъл от 7D, само двойно тегло. Фулфреймът не е панацея, успех [smilie3]

Автор: PhotoBo   
Дата:   07-05-15 15:38

Ако въпроса е или едното или другото, то повечето хора ще предпочетат сигурни 7D-то. Когато обаче става въпрос за ъпгрейд, смислен такъв ми се вижда да е направо към ФФ, ако средствата го позволяват. Имам един близък приятел, който намери смисъл да ъпгрейдва от 7Д към 7Д мк2. Питах го защо направо не взе ФФ-тяло, а той ми отговори, че не е толкова богат, че да смени и стъклата, а тези които е събрал са му коствали доста и сега има всичко необходимо му за кроп. Така, че явно си е въпрос на финанси и разумни размишления...индивидуално!

Автор: Nedelcho1   
Дата:   07-05-15 15:38

Качеството на картината при двата ще е почти еднакво, тъй като и сензорът е почти еднакъв. Да не кажа, че при 100D може да е с една идея (1/3 стоп) по - добро заради малките подобрения на сензора. Отделно при 100D няма бандинг (или поне е много-много малко) докато при 7D може да се види при по - фрапантна обработка на снимките.

Ако не ти трябват често 8кад./с, фокусна система с много точки и голям буфер може и да не видиш голяма разлика при смяната. Тук разбира се изключвам по - добрата ергономия и по - големия визьор на 7D, които не са съвсем маловажни, но са до предпочитание.

Още един плюс на 7D е, че работи с CF карти и снима full hd видео. Ако се "хакне" с Magic Lantern, може да го накараш да снима RAW FullHD видео с превъзходно качество. За съжаление това може да се получи само при моделите на Canon с CF карти, защото при SD, контролерът им е ограничен само до около 20-30MB/s (при новите модели до ~40MB/s) трансфер и това не е достатъчно за непрекъснат запис.

Дата:   07-05-15 16:09

Хм, ясно.. започва да ми се изяснява, че няма да видя кой знае каква разлика. А за 5D класик какво ще кажете? Ако успея да продам 1-2 обектива за кропа ще имам пари за някоя Л-ка като за начало. Благодаря пак за мненията :-)

Автор: axlastro   
Дата:   07-05-15 16:22

6D е единствения смислен ъпгрейд в твоя случай. Или евентуално 5D mkII. Но зависи какви обективи имаш. Аз също снимам със 100D.
17-40 и 85 1.8 би трябвало да са ти достатъчни за начало. По мататък и един 70-200

Автор: R.Kaymakanov   
Дата:   07-05-15 18:50

5D classic е страхотна машина за това което снимаш.Заслужава си напълно !Много по-добър е от всички кропки на канон в този ценови клас,а й в момента можеш да го намериш за около 750лв в много добро състояние :) Като обективи не ти трябва нещо прекалено скъпо дори и 50mm f1.8 II върши работа,ако ти е удобна тази дължина :)

Дата:   08-05-15 14:36

Благодаря за мненията! :-)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »