Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Интериорна фотография 360°
Автор: swan_   
Дата:   06-05-15 14:10

Привет! Искам да опитам да правя интериорна фотография 360° с виртуален тур. Понеже помещенията са малки, се чудя кой е най-удачния вариант. Предварително искам да кажа, че нямам опит и всяка информация би ми била полезна.
Та, доколкото четох в нета, някои слагат статива в центъра на помещението и въртят наред. Други обикалят и снимат от ъглите. Моля за съвети с примери! Освен това установих, че 24мм за подобни помещения ми идва дълъг и си взех, като за начало, един 14мм Samyang. ОК ли е според вас?
Следващ въпрос. Трябва да си взема панорамна глава. Гледам астрономически цени в интернет на исвестните марки. Нещо такова или такова ще ми свърши ли работа?

Отговори на това съобщение
 Re: Интериорна фоторгафия 360°
Автор: GenaDP   
Дата:   06-05-15 14:32

Първото "такова" ще ти свърши работа, но не е задължително. Най-лесно е с рибешко око - 3 кадъра ти стигат. За него можеш да си направиш и сам плочка за камерата, която да я държи под нужния ъгъл. Евентуално отдолу можеш да сложиш един ротатор, който да ти щрака на 120 градуса, макар че и той не е задължителен...

Автор: e-mil   
Дата:   06-05-15 14:43

И за "оная точка" хвърли един поглед. [smile]

http://www.google.bg/search?q=нодална+точка+site%3Aphoto-forum.net

Публикацията е редактирана (07-05-15 01:40)

Re: Интериорна фотография 360°
Автор: xm_style   
Дата:   06-05-15 15:33

Гугъл влезе в този пазар така че забрави за клиенти [smilie21]

Автор: deerstalker   
Дата:   06-05-15 16:54

Няма да е само главата, ами то и настройка има после ;)

Автор: dekov   
Дата:   06-05-15 17:10

Най-вече ЗАУ то, гледах как 4i4o-Joro и с един монопод ги прави страхотни [smile]
Успех !!!

Автор: hose   
Дата:   06-05-15 17:19

така като ви чета май софт-а е най-важен…

Дата:   06-05-15 17:50

До тук само съдържателни коментари. Благодаря! :)

Автор: dekov   
Дата:   06-05-15 21:52

swan_ ,
не мога да разбера защо не опиташ тези варианти за които си чул,
предполагам, че разполагаш у дома с подобни малки помещения и след като видиш резултата избери вариант, който ти харесва и тогава питай за подробности, сподели проблеми....
Както написах в по-горния пост може и с по-малко принадлежности.
Апаратите имат достатъчно ресурс за експерименти, не е като да снимаш на филм, да чакаш проявяване и т.н.

Дата:   07-05-15 01:01

Деков, защото направих няколко опита набързо, без подходяща глава и без умения и не бяха супер сполучливи. А мисля, че няма смисъл всеки да преоткрива топлата вода всеки ден. Заради това попитах за менение и съвет. Колко му е някой, който е пробвал да напише два реда, без да иронизира, да дава съвети от типа на пробвай си сам или няма да стане така (но без да казва как ще стане)? Аз във ФФ не влизам много често напоследък, а във форума пък съвсем и явно има защо.

Автор: asahi   
Дата:   07-05-15 01:34

"Опитите" не означават сляпо повтаряне на указания, а вникване в смисъла им и след това анализ на резултата. Сподели какво си пробвал, кое не ти се е получило?

Наясно ли си с нодалната точка на твоя обектив за начало?

Автор: e-mil   
Дата:   07-05-15 01:42

Сега виждам, че форумът нещо се е бъгнал и когато си се върнал в темата не ти е показал линка за "нодалната точка". Допълних го в предния пост.

Дата:   07-05-15 03:14

До скоро не знаех какво е нодална точка, но щом се интересувам от панорамна глава явно вее имам представа.
Асахи, не ми се получи, защото, както казах, нямам панорамна глава. Нямам и опита да го направя без нея. Не е супер зле, но просто търся съвет. А и въпросите ми са много конкретни. Дали е по-добре да снимам от центъра на помещението или от ъглите. Дали показаните от мен глави ще свършат някаква работа и ако да, коя да взема. Освен това по заобиколен начин искам мнение за самянга и използването му за тази цел.

Автор: hose   
Дата:   07-05-15 14:11

текст

Автор: Frenchev   
Дата:   07-05-15 15:38

Автор: xm_style
Дата: 06-05-15 15:33

Гугъл влезе в този пазар така че забрави за клиенти [smilie21]

Гугъл не са никакъв конкурент. Аз поне не съм усетил нещо подобно. предполагам се дължи на факта, че техните разходки са силно ограничени от към функционалност. Освен това в някои държави нямат право да снимат отвън. За въздуха пък да не говорим.

нещо подобно за гугъл е немислимо:

http://www.mint.pics/clients/immobilien/fertighauswelt/wuppertal/park_html5/park/

swan_ пиши ми на лични или се обади по скайп да ти обясня всичко, че не ми се пише толкова много.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »