Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какъв процент от възможностите на апарата си ползвате?
Автор: alex_markov   
Дата:   05-04-15 10:55

През живота си съм сменил Много апарати, като започнах със Смяна, ФЕД5,.........та от няколко години съм "заседнал" на Никон (имаше и Канон и КоникаМинолта и Сони и Фуджи....).
Вчера не можах да заспя до късно и се зачетох в ревю в dpreview.com и в ръководството на апарата и с ужас установих, че ползвам 10-20% от възможните настройки (може и повече да са, но такова ми беше Усещането ;) ), а за голяма част от тях дори не съм подозирал. След много четене и опити вкарах в употреба още няколко настройки, но се опасявам, че скоро ще забравя за тях...
Та исках да питам - Слагайки си ръка на сърцето, честно за себе си си дайте оценка, колко от безбройните възможности, режими, и настройки всъщност ползвате (за колко не знаете ще ви е трудно да отговорите)?

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв процент от възможностите на апарата си ползвате?
Автор: J0R0   
Дата:   05-04-15 11:04

Ползвам настройките за бленда, скорост и исо. Единична и серийна снимка, следящ фокус. Това е.
Не знам колко % са [smilie18]

Автор: axlastro   
Дата:   05-04-15 11:06

Като гледам хората с кропки и китаци какви снимки правят - някъде към 2-3% вероятно. [shtrak] Важното е да се забавляваш.

Автор: realnoncho   
Дата:   05-04-15 11:32

Ползвам каквото ми е необходимо за целта. Значи 100% [smilie25]

Автор: alex_markov   
Дата:   05-04-15 11:35

J0R0 написа:

> Ползвам настройките за бленда,
> скорост и исо. Единична и серийна
> снимка, следящ фокус. Това е.
> Не знам колко % са [smilie18]

Малко са ;)

Идеята на темата е не колкото повече толкова повече, а това, че съвременните апарати Изобилстват със Всякакви Чудеса и настройки за всеки вкус и съм убеден, че различните хора ги ползват по различен начин (дори не споменавам наличието на "сцени" в Хаи енд апаратите вече ;)

Автор: Slivenski   
Дата:   05-04-15 11:49

В различните случаи ползвам различни настройки.

Но мога да кажа какво никога не ползвам - фънкшън бутона. [smilie5]

Автор: h_bio   
Дата:   05-04-15 11:51

С моя понякога си затискам листи по бюрото за да не се разхвърчат или чупя шам-фъстък... значи поне 102%!

Автор: tishovsx   
Дата:   05-04-15 12:12

А добър ден, завърнах са...[shtrak]

Като сте с модерни хапарати, как ше им използвате възможностите, аз си карам с Цанонското 20д и възможности много...

Честит празник днес, да сте живи и здрави [beer]

Автор: stoikovv666   
Дата:   05-04-15 12:16

За възможностите, най често светва на червено 100%. Ако говорим за екстрите и други шитки около 10%.

Автор: mlubomirov   
Дата:   05-04-15 12:49

100% съгласен с realnoncho

Автор: Otvorenia   
Дата:   05-04-15 12:57

Нямам нужда от апарат с много възможности. Купувам нови най вече заради подобреното високо исо и по новия процесор.
Обикновенно апарата ми стои на приоритет на бленда. В зависимост от ситуацията може приоритет на скорост. На ръчно и на програма рядко. При меренето използвам най вече централно претеглено мерене и съответно широк и тесен спот а матрично рядко.
Следящ фокус ако ми се налага, обикновенно единична снимка.
В серия много рядко.
Автоматично исо ползвам, като определям минималната скорост до която да падне ( за нощни снимки)
Сигурно има още нещо ама не се сещам

Автор: rx   
Дата:   05-04-15 12:59

Тези проценти, които ми трябват :) май досега никога не съм ползвал приоритет на бленда, Р режим и пълните автоматики....

Автор: marves   
Дата:   05-04-15 13:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: lamerko   
Дата:   05-04-15 13:08

Маркетинга налага вграждането на ненужни или несъобразени с класа на техниката "възможности" - в по-голямата си част те са свързани с обработката на РОУ файла през някакъв шаблон. От известно време вкарват някакви автоматизирани "екшън" измишкльотини и т.н - все неща, които не бих ползвал, но някой е решил, че продажбите ще се вдигнат с не знам колко си процента, при подходящата реклама... Ако под "възможности" се включват тези "екстри" - вероятно ползвам 5-7%. Но ако става въпрос за извличане на максималното от матрицата - там нещата са доста субективни, поради факта, че обикновенно след това мажа доста в конвертора [smilie18]

Автор: da.fo   
Дата:   05-04-15 13:32

Наскоро разбрах , че апарата ми имал възможноста да снима през определн интервал. Май никога няма да го насоча към някое цвете и да прави през 5 минути снимки за да видя за колко време се отваря напълно [smilie11]. Така , че съвременните апарати са "бъкани" от екстри , които на голям % от хората няма да им потрябват , но нали трябва да "изпъкнат" пред конкуренцията и да вземат за тях едни допълнителни $.[smilie3]

Автор: aldygreen   
Дата:   07-04-15 19:23

Кажете ми колко страници сте прочели от Ръководството по експлоатация и ще ви кажа колко процента използвате от възможностите на апарата...

[shtrak]

Автор: krist   
Дата:   07-04-15 19:41

Не знам какви са му всичките възможности, че да знам какъв процент ползвам. Съмнявам се, че знам и за 1/3 от възможностите му [smilie8] Обаче пък бих минал на по-горен клас заради някои специфични възможности.

Автор: pachok   
Дата:   07-04-15 19:58

Дори не съм поглеждал ръководството на последния си апарат. Взех го заради по-високото използваемо ИСО. Ползвам бленда, скорост, ИСО и серийни снимки. Понякога и дистанционен спусък [smilie18].

Автор: MikeDimit   
Дата:   07-04-15 20:23

Тук принципа е като при смартфоните и компотите..компютрите. Бас ловя и че там използаме една десета .

Автор: compur   
Дата:   07-04-15 23:41

че ние мозъка си използваме едва няколко процента... камо ли апарата [smilie3]

Автор: fanjabi   
Дата:   07-04-15 23:52

значи аз снимам в М режим, щот другите ги минах преди 2 седмици.. бъзикам какво ли не, т.е. използвам 100% от функционалностите..
в крайна сметка на около 10% от снимките се вижда нещо, но с времето ще стана експерт, вярват си аз, вярвайте ми и те!

Публикацията е редактирана (07-04-15 23:55)

Автор: batsali   
Дата:   08-04-15 00:00

Понеже камерите са масови продукти няма как да ползвате всичко всякога. Направени са да са доста универсални инструменти. Всеки ползва каквото му трябва и каквото иска. Тва че не пипате всички копчета и лостчета, не значи, че са ненужни, или че не ви стигат познания и умения.

Автор: carl_cox   
Дата:   08-04-15 00:48

alex_markov- Саше, убеден съм, че повечето ползватели на модерни апарати, не познават и 40% от възможностите на иначе супер набъчканите с всевъзможни екстри модели [smilie5] [cool]

Но пък и никой не може да ги задължи хората да наизустяват упътвания, по-дебели от томовете на руски класици [smilie25]
Май по-важното е колко % от задапаратното ползваме [smilie6]
При всички положения, мнозинството се вторачваме в техно новостите, искаме ги, чакаме ги, пък дали реално впоследствие ще ги ползваме - няма значение, важното е да сме щастливи с техниката към момента [smilie25]

Като горд притежател на палео-фототехника, нямам проблеми терзаещи ума от рода - "аджеба, ползвам ли максимума", защото на Sigma SD14 основните функции съвпадат с всичките й функции [smilie5]

Майтапа на страна, жив и здрав да е прогреса, да ни носи лекота, кеф и хубави снимки на всички фото фенове, независимо от предпочитаната марка [beer]

ето няколко кадъра от пра-прабаба ти Sigma SD14, дето няма и милимунда от възможностите на модерните хапарати [smilie5]

http://s26.postimg.org/tanm8y06x/SDIM8814_foto_forum.jpg

Весели празници и много здраве и щастие на всички във форума ни, независимо колко процента от възможностите на камерите си ползваме [beer]

http://s26.postimg.org/w8kl2n7uh/SDIM8863_foto_forum.jpg

http://s26.postimg.org/mpfhmx9q1/SDIM8879_foto_forum.jpg

Публикацията е редактирана (08-04-15 02:37)

Автор: tvk75   
Дата:   08-04-15 01:13

около 74%

Автор: mihalo   
Дата:   08-04-15 03:13

Никъде не мога да намеря в менюто опцията за "шедьоври" така, че засега съм чиста 0 /нула/ проценти. [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »