Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на фотоапарат
Автор: photoslunchice   
Дата:   17-10-14 17:47

Здравейте,
искам да си купя фотоапарат, но най-просто казано не знам какъв. Искам да го използвам полупрофесионално за портретни снимки, семейни снимки и натюрморти.Държа да вади добър детайл - например на портретните снимки да се отличават порите на кожата, без да е необходимо специално студийно осветление.
Спрях се на Канон като марка, но четейки спецификациите на отделните модели не мога да се ориентирам достатъчно добре. Моля да ме насочите доколкото е възможно и ако може да ми обясните каква е практическата разлика между 60D и 600D например.

Предварително благодаря на отзовалите се на помощ :)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: kvakioh   
Дата:   17-10-14 17:57

Полупрофесионално- не. Само про или ама...
Трябва да се знае и точно колко $$$ са на разположение. 600Д и 60Д са различен клас, като при Каноните колкото по-малка е цифрата, толкова по-висок клас е тялото. 1000-500-50-5-1, като серия 1 са най-скъпите. И с 1000Д и с 1Дх може да станат нещата, които са начално зададени като вид снимане.
Като за начало един 600Д със Тамрон 17-50 с или без стабилизация е добър старт. Има и други марки като варианти и опции, стига човек да не се обърка и тотално разпилее по избора.
Да се има впредвид и резервна батерия, и някои допълнителни екстри. Бързата карта (от 45Мб/с нагоре) е също важна. Един Ув филтър за стартовия обектив също не е лоша идея. Тези неща са около 100-120лв поне. Макар че може и без такива допълнителни да се мине.

Дата:   17-10-14 18:05

Благодаря за отговора,
иска ми се фотоапарата да е про, обаче цени от 3-4-5 хиляди са за хора, които си изкарват парите с това, а аз не съм фотограф все пак. Колкото по-евтин по-добре, но тъй като и евтините започват от 1000 лв имам нужда от мнението на някой по-разбиращ за да направя правилен избор според това, което ми трябва, без да се увличам излишно или да правя компромиси....

Автор: kvakioh   
Дата:   17-10-14 18:27

1000-1200 е най-масовата сума, която начинаещи или преминаващи от нещо по-леко към по-голям апарат. Марката в този случай и има и няма значение.
За Канон- 600Д- бива като за начало. с 18-55 STM също е добре като начален обектив.
Про апарати няма,има скъпи и не толкова скъпи, самият потребител и резултатите, които си поставя и най-вече постига го правят про или аматьор или каквото и да е.

Автор: axlastro   
Дата:   17-10-14 19:21

В момента текат разни седмици на феновете, канон обикновено са накрая. 100D + 18-55 STM и още един портретен обектив (например 85 1.8) биха покрили голяма част от изискванията. Все пак и една светкавица, пък ако ще и по-евтина не е зле.

Автор: 798099   
Дата:   17-10-14 20:32

Слава Богу, петък е!!![shtrak] [beer]

Автор: AKK   
Дата:   17-10-14 20:54

Щом държиш на Канон, огледай се за 5Д на старо от базара и портретен обектив. Съвета ми е предвид това, което искаш да снимаш.

Автор: mmjm   
Дата:   17-10-14 21:40

"На портретните снимки, да си отличават порите на кожата", не е добра идея, особено ако снимаш капризни и суетни хора.
Успех в избора.

Автор: alext   
Дата:   17-10-14 21:53

Обмисли варианта тяло втора ръка, но по- висок клас, отколкото ново нисък- струва си наистина. В твоя случай eдно 60D от базара + китов или 50мм 1.8 за портрети като за начало ще е супер. Аналогичен, но малко по- скъп вариант при никон е D7000 с 50мм 1.8

П.С Разлика в 60d и 600d в качеството на изображение няма да намериш, но 60d е по- удобен с повече изнесени бутони, 2 врътки, голям визьор, някаква минимална защита срещу вода, 5 кадъра в секунда и по- издържлива батерия. Затова е по- висок клас. Също така обмисли дали 1кг техника ти се разнася, безогледален е чудесен избор, ако е канон 100d също е достатъчно компактен и все пак дслр [shtrak]

Публикацията е редактирана (17-10-14 22:08)

Автор: Daniel_P   
Дата:   18-10-14 20:35

Насочили сте се към Канон, но ако обисляте и Никон аз ще си продавам апарата който е добър и отличен за полу-професионалните ви цели който сте изброили! Става въпрос за Никон D5200+18-55VRii(обектива е чисто нов на 100 кадара) или с 16-85VR + добро куфарче-чанта с подсилено дъно(като нова)+ допълнителна оригинална батерия Никон! Нещата са на 1г и 2 месеца и са закупени от Англия!Всичките ми неща са много вардени, никога удряни или изпускани в отлично състояние като нови!
Цената на апарата с 18-55+ аксесоарите е 820лв
Цената на апара с 16-85VR + аксесоарите е 1400лв
Ако се заинтерисовате пишете на лично.
Поздрави![shtrak]

Автор: naskonerva   
Дата:   19-10-14 15:48

Доколкото става ясно от въпроса, ще се правят семейни снимки. Не ви трябва ДСЛР. Вземете си безогледалка със сменяема оптика. Тези апарати са бъдещето за семейни снимки - екскурзии, празници и др.
Лошото е че трябва да се ориентирате към други марки. Все още Канон не са хвърлили сили в тази област.
Вече много хора/снимащи семейни снимки/ хвърлят големите и неудобни огледални фотапарати за сметка на побиращите се в джоб/е не на риза!/ безогледалки.
Помислете си добре дали имате време и желание да се занимавате сериозно/макар и любителски/ с фотография. Ако отговора е ДА - вземете си ДСЛР, ако е НЕ - безогледалка.
Някои казват: "Ами ако се увлече по фотогравията в последствие"
Аз ще им отговоря: Копува си ДСЛР а безогледалката му остава като втори фотоапарат. Ако обаче си взел ДСЛР и виждаш че не се увличаш истински и ти е излишен трябва да го продаваш - което обикновенно е свързано със загуба на пари и нерви.

Дата:   19-10-14 17:28

Здравейте,
благодаря за изчерпателният отговор, но се опасявам че не е по темата... Търся дслр за професионални цели, не само за семейни снимки; както е написано портретни, натюрморти, също и деца. Искам мнение относно конкретна комбинация тяло+оптика, която да задоволи максимално моите изисквания в предвид че ще се снима без специално студийно осветление. Ако са занимавате с продажба на безогледални ви трябва друг вид маркетинг :)

Автор: imitev   
Дата:   19-10-14 17:33

60D + Canon EF-S 17-55 2.8 [smilie24]

Искаш да снимаш хора без осветление на тъмно? И да им се виждат порите [smilie11]

Автор: ceco100   
Дата:   19-10-14 17:54

Търся дслр за професионални цели, не само за семейни снимки.
Това е твоя апарат-Canon 1Ds Mark 4 [shtrak]

Автор: stiks   
Дата:   19-10-14 18:57

Здравей.
Изказването относно колегата, който предложи безогледалка е малко прекалено - не мислиш ли? Преди бях фоторепортер, снимах с огледална система (не Canon), обективи, светкавица и тяло общо една раница, която си разнасях по цял ден. След като се оттеглих от това и се отдадох изцяло на работата на която си държа (и която е в областта на електрическия транспорт - де да продавах фотоапарати..), изхвърлих всичко това, взех си един безогледален и сега, когато ми се доснима си нося в джоба 300гр обективче с няма и толкова грама ''вафличка'' завинтена отзад на него а не 3 кила пластмаси и стъклария... Огледалния апарат е безценен за работа, но ако не мислиш да изкарваш пари с него не си струва мъкненето.

Автор: PhotoBo   
Дата:   20-10-14 00:26

Daniel_P, сложи няколко портрета направени с тялото, за да придобие представа авторката на темата какво всъщност може да постигне с тялото, което продаваш! Дай тия твоите от ФБ с момиченцето и семейните! [smilie24]

Автор: sathv   
Дата:   20-10-14 00:39

Автор: photoslunchice
Дата: 19-10-14 17:28

Ако са занимавате с продажба на безогледални ви трябва друг вид маркетинг :)

Той маркетинга на безогледалките много добре върви, като даже не е необходимо да се рекламират.
Хората се убедиха в високите им качества и практичност и постепенно изхвърлят черните кютуци. С новите хибридни матрици които ще излязат ще се сложи край на класическото лупащо или полупрозрачно огледало, което дефакто засега е полезно само при фазовия автофокус. Ако мислиш, че като нарамиш един тон раница ще станеш професионален фотограф , забрави. За самочувствие? Може би, ама преди 5-10 години. Няма професионален апарат, както няма професионален автомобил. Има професионални фотографи и професионални шофьори. А пък ние с безогледалките не правим професионални снимки щото нямаме огледало и апаратите са ни малки, че някой даже не са и черни. Нищо , че на някои тялото само им струва 5000 лева. Пък ти питаш за 600D тяло на 100 години.

Публикацията е редактирана (20-10-14 00:42)

Дата:   20-10-14 00:57

https://m.facebook.com/profile.php?id=233470900160108&_rdr
Товя ми е страничката всички снимки са правени с Д5200 :)

Автор: PhotoBo   
Дата:   20-10-14 02:04

По-добре така!

Дата:   20-10-14 09:15

Благодаря на всички за отговорите

В крайна сметка се спрях на EOS 60D китов + Canon EF 85mm f/1.8 USM. Така нареченото студио и осветление ще са импровизирани отначало, пък после ще видим.

Daniel_P, благодаря и хубави снимки :)

Автор: vkk1   
Дата:   20-10-14 09:24

Daniel_P: Наистина хубави снимки.
Това: линк с какъв обектив е правено?

Автор: GOSPODIN   
Дата:   20-10-14 09:25

Daniel_P , оправи си страничката, че снимките изглеждат ужасно пикселизирани.

Дата:   20-10-14 11:04

Поздравления на автора, добра комбинация! Успех и много добри кадри.
Благодаря за похвалите!vkk1 - тази снимка е правена с Д5200 + 85 1.8G :)
GOSPODIN- нямам идея какво бих могъл да направя по въпроса(дайте съвет)? Освен да си направя оделен личен сайт! И на това ще му дойде времето [shtrak]

Публикацията е редактирана (20-10-14 11:05)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »