Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на апарат и обектив
Автор: Petrov10   
Дата:   02-07-14 22:41

Здравейте, предполагам ви е писнало от подобни теми, но просто не мога да намеря достатъчно ифнормация. Аз съм консултант на недвижими имоти който обича и да снима :) Реших, да си закупя фотоапарат с който главно да си върша работата, демек да снимам интериори, и отделно да снимам любителски. Сумата която мога да отделя е до 350лв. Ще пазарувам втора ръка от базара тук. Чета доста неща, и единсвеното което разбрах е, че ми трябва широкоъгълен обектив, но за самото тяло и идея си нямам. Ясно ми е, че няма как да снимам както го правят професионалистите, просто да са малко по-качествени снимките. Примерно да се доближават до тези:
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c140238988045585
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c140266230053671
Тук всички снимки :)

Ако има статии, които биха ми били от полза, ще се радвам да ми пратите линковете.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на апарат и обектив
Автор: Tenebrus   
Дата:   03-07-14 12:09

Не мисля, че с бюджета който сте отделили може да се закупи тяло и широк обектив който да се представя подобаващо.
Ако се намери такъв, то той ще е доста тъмен и със сигурност ще ви трябва и статив поне.
Интериорната фотография не е никак лесна задача.
Бих ви посъветвал да се насочите към някой турбо-сапунер със ръчни настройки и съответно статив.

Дата:   03-07-14 17:37

Благодаря ви за отговора. Явно ще трябва да отделя повече пари. Може ли да ми препоръчате някой сайт,статия или книга да прочета. Другия вариант е да взема сега нещо с китов обектив и другия месец примерно да си взема широк обектив. Знам, че като си купя дслр фотоапарат, няма да започна да правя прекрасни снимки, но поне ще започна малко, по-малко да се уча. :)От другия месец ще има и човек който да ми помага и обяснява, което мисля, че ще ми е от помощ.

Автор: Don_Diego   
Дата:   03-07-14 17:44

Ще трябва да инвестираш в статив, както е писал колегата. Особено за такъв род снимки каквито искаш да правиш. Светлосилните обективи са скъпи обективи.

Дата:   03-07-14 18:42

Добре, значи и за статив ще помисля, макар, че не търся чак такова качество поне за сега.
Ето още един пример - http://prntscr.com/3z0len . До колкото разбрах, снимките са правени с Nikon D4 което като му гледам цената, вече ми идва прекалено :)
Търся по-скоро нещо любителско с което да поснимам, да се науча, и тогава, вече може да инвестирам повече.

Така като гледам съм се насочил примерно към Nikon D70,D60, CANON 300D/350D, CANON EOS 30D. И вече ще се инвестира повечко за обектив.

Автор: chrisnoch   
Дата:   04-07-14 20:58

Интериори не се снимат нито с много широка, нито с много светлосилна оптика. DSLR не ти трябва - само ще ти тежи, докато търчиш по обектите. Безогледалка с китов обектив ще ти върши страхотна работа за твоите цели.
Например ТОВА и ТОВА .
Или ТОВА - за малко повече пари.

Автор: 798099   
Дата:   04-07-14 21:22

Ммммммммм, този път няма да се съглася с теб. Не от фотографска, а от брокерска гледна точка, защото известно време съм се занимавал и с това.

Не гледай снимките от линковете, които е пуснал питащия. Те са нещо като Майбах, а масовото е Москвич. Таргет групата е друга, вЕрвай ми!!!

Тези брокери/фирми, които продават "онези" имоти за над половин милион евра не си правят снимките сами... Те си наемат професионалисти. Само обърни внимание на осветлението и ще се съгласиш с мен. Ама... какво обяснявам точно на теб?!

Иначе, принципно имаш право. Ама го имаш от твоята камбанария, която, да прощаваш, идва малко височка!!!

Дата:   04-07-14 22:47

Благодаря за предложението за Сонитата, сега ще прочета повече за тях. Гледам цяла тема има :)
До @798099
Аз пък няма да се съглася с теб от към брокерска точка( за фотографска и идея си нямам :) ) Линковете които съм дал като изключим 3-я, другите два са имоти за по 300-400€ което пък са най-търсените имоти.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »