Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ice light
Автор: mmddmm   
Дата:   26-12-12 22:20

Здравейте,
някой да има впечатления от такъв тип LED осветление-ICE LIGHT http://www.theicelight.com/
?
Въобще, някой предлага ли го в BG?
10х.

Отговори на това съобщение
 Re: ice light
Автор: tisho86   
Дата:   27-12-12 00:08

Забелязах го туй чудо за първи път тази година на един workshop на Roberto Valenzuela по Creativelive и ми доста допадна. Наистина лесно и бързо решение когато не ти достига светлина а и както за по креативни снимки. Проблема е че доста скъпичко и до този момент поне не съм намерил заместител от братята китайци:)
Но всичко с времето си:)

Публикацията е редактирана (27-12-12 00:14)

Автор: nsirakov   
Дата:   27-12-12 06:58

500 dolara......

Автор: atrifonov   
Дата:   27-12-12 10:13

скоро ще го пуснат за 20-30$ с безплатен шипинг от Китай[smilie18]

Автор: etto   
Дата:   27-12-12 10:26

интересно..дали може да се контролира светлината..

Дата:   27-12-12 11:14

Да, интензитета се контролира, а могат и гелове да се поставят...

Автор: GOSPODIN   
Дата:   27-12-12 11:56

10 свръх ярки диода и малко електроника + акумулаторче и една ПВЦ тръба ще излезе около 100лв. + труд. Без електроника за управление, а само пали-гаси ще е по-евтино. [beer] [shtrak]

Автор: hotsnail   
Дата:   27-12-12 11:59

Какъв е спектъра на диодите? Има ли различни модели?

Мен ме притеснява осветление дето има три пика в спектралната си характеристика.....добре ли ще предава всички цветове? Дали иделано пасват тия три пика с цветните филтри на матрицата ми или ще загубим цветен гамут бая?

Това със светодиодните осветления е много подозрително. За сватбарско видео ок ама там не снимаш РОУ и не правиш корекции на цветове и т.н.

За Фотография ако ти отива цветовете по дяволите... явно ще е за фотографи с фуджита дето и без друго нещата са странни

Публикацията е редактирана (27-12-12 12:01)

Дата:   27-12-12 12:06

Има диоди на различни келвини. Видимо бялото(не синкаво) е около 4500 - 5300 К. Купих си и монтирах на колата DRL (дневни лед светлини), които са с подобни много силни диоди по 1 Ват всеки. Може спокойно да се използват като този ice light. От ибей ми излязоха 60лв с транспорта. Светят почти като късите.[smilie5]

Дата:   27-12-12 12:22

Драги Ми Господине проблема е с ъс спектралната характеристика. Ето прочете какво пише за белите светодиоди.

http://en.wikipedia.org/wiki/Light-emitting_diode#White_light

Поради начина по-който работи окото ни ние възприемаме като бяло смесена светлина дори само с два цвята - син и жълт например. Та фарчета или подобни шмекерии могат да се правят за много малко пари с проста технология.

Обаче ако искаме фотоапарата ни да възпроизведе качествено цвета на обекта отразяващ светлина от даден източник ни трябва да има горе долу близки стойности на червена, синя и зелена светлина с близки по дължина вълни на филтрите на сензора. Иначе може да се окаже че просто ти липсва някой цвят примерно без зелен или без червен канал въобще.

Не говорим просто за цветна температура. Цветната температура помага при източници с някаква леко крива спектрална характеристика за да балансираш между трите цвята които сензора улавя. Обаче при ЛЕД осветлението поради спецификата на добиване на белия цвят т.е. цел да се измами окото не е ясно как това се отразява на снимките.

Може да се окаже, че светодиодите дето стават за фотографски цели просто са по 50-ка парчето щото ползват изключително скъпи технологии и материали за направа

ПП Името Ice Light май достатъчно закопава тая технология на този етап....не е нужна да я обсъждаме дълго. Сигурно стават за сцени където реалистичния цвят не е цел. Ама за портрет...

Публикацията е редактирана (27-12-12 12:33)

Дата:   27-12-12 14:49

Мисля, че много го задълба в наукообразни разсъждения. Няма и в природата перфектното осветление, нито импулсното или постоянното са идеални, но хората снимат. Напоследък има доста рингове с LED за снимане на макро, сток или близки предмети. Ползват се предимно за фотография и не са убийствено скъпи. Мисля, че не пречи да се опита нещо hand made.[smile]

Дата:   27-12-12 16:08

Specifications ICE LIGHT:
ITEM DIAMETER: 1.75" (4.4 cm)
ITEM LENGTH: 20.25" (52.07 cm)
ITEM WEIGHT: 1.3 lbs. (0.58 kg)
LAMP WEIGHT: LED Array
EQUIVALENT WATTS: 150 (compared with quartz halogen)
LED HOURS: 50,000+
BATTERY LIFE: 60 minutes at full power
COLOR TEMPERATURE: 5200~5400K
LUMENS: 1160
POWER DRAW: 1.5w - 15w
DIMMABLE RANGE: 1.5w - 15w
BATTERY CHARGE TIME: 2.5 hours
BEAM ANGLE: 72.6 degrees
MOUNT: Handheld with 1/4-20" thread (both ends)
FLICKER FREE: Yes
WARRANTY: One year against manufacturer defect

Дата:   27-12-12 16:23

За пречене не пречи просто трябва да се вземат правилните светодиоди. Просто бели или просто 5400 келвина не е достатъчно.

CRE има един показател това трябва да се гледа да е по-височко.

Автор: etto   
Дата:   27-12-12 16:55

пише,че диода издържа 50 000 часа =5.7 години нонстоп работа уж...Според мен е добро средство за ортрети,стиго да не снимаш някой със сини очи.Би трябвало самата светлина да дразни очите ако се снима за по-дълго време

Дата:   27-12-12 21:28

Тия са големи печалбари. В това видео се вижда добре направата на "чудото"- 40 бели светодиода по 0.35 - 0.5W елементарен дифузьор и малко електроника за управление + акумулатор от аларма или акумулаторна дрелка. Може да се направи за 1/4 от $500.

http://vimeo.com/48410557

Автор: tisho86   
Дата:   28-12-12 00:20

и аз не виждам нищо скъпо и сложно, пак казвам че е въпрос на време братята китайци да го видят и копират:)
За 200лв бих си го взел но 500$ ми се виждат множко, да не говорим че всички тези снимки може да си ги направиш със светкавица и чадър или софтбокс и сенките ще бъдат доста по меки и преливащи се. Въпроса е до колко те мързи или имаш време да опъваш техниката:)
Хубавото на "чудото" е че не ти трябва предварителна подготовка и куп други аксесоари (синхронизатори, чадъри, софтбоксове, стативи...), вадиш, палиш и забравяш:)

Дата:   28-12-12 09:05

Само на тъмно ще свърши работа. На дневно или слънце е почти безсмислен, та светките и чадърите си остават.[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »