Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Както се вижда от заглавието си ърся нов китов обектив и след доста четене и за двата обектива все още се колебая...
Главният въпрос обаче е - Заслужава ли си да се жертват тези 30mm заради стабилизацията VR?
До сега не съм снимал с обектив, който да има стабилизация VR и за това реших да се обърна към вас.
Идеята ми за използване на обектива в най-дългото му разтягане(когато се налага) е за снимки на движещи се обекти - скиори/бордисти, мотори, хора/животни и тн.
Като цяло съм човек, който снима всичко и за това исках да се сдобия и с обектив, който има по-голям обхват. В случая и цената на точно тези обективите е определяща.
В момента съм си намерил и двата обектива на добра цена, като даже 18-105 VR е по-скъп с 10 евро...
18-135 е един доста незаслужено оплюван обектив или аз съм попаднал на някаква извънземна бройка. Вече близо 6 години го ползвам за екскурзии и туризъм-дава много голямо удобство при сравнително компактни размери и ниско тегло. Остротата му е много добра по цялата дължина ( на 135 омеква по-ъглите, но като се позатвори става ).