Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на първи DSLR
Автор: bananbg   
Дата:   24-08-12 20:49

Здравейте. Доста съм нов във тези неща и бих искал съвет от вас. Винаги съм се интересувал от красивите снимки и съм се старал с каквото имам да ги направя възможно най-добри. Сега е време за първия по сериозен фотоапарат.

Дилемата е между тези:
Canon 550d
Nikon D3200
Nikon D5100

Sony A57

За Сонито нямам много вяра но много ми го препоръчваха пред другите.

Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на първи DSLR
Автор: hotsnail   
Дата:   24-08-12 21:02

Сонито е доста добро. Никона 5100 е близко. Може би е дори въпрос на избор.

Другите са много далече.

Не знам защо искаш голям апарат. Асз се отказвам то тях в момента ама ок ако това си решил.

Сонито има малко по-малко опции за обективи. Много по-бързо е и има вградена стабилизация и много по-добро видео. А57 специално е много добре балансирано тяло с нисък шум, добра скорост, перфектен размер.

Никона има по-богат избор обективи, технологично е изостанал доста.

Инак и двата имат подвижен дисплей.

никона е с оптичен визьор - това си е готино при слаба светлина, ама не е от тия визьори с които да се похвалиш.

Сонито има много яка промоция в момента.

най-добре иди и ги разгледай.

Имаш ли някакви специфични интереси? ако можеш иди на курс на фото форум ако си от софия. Може да ти даде някои идеи какво искаш от апарата.

Ако ще снимаш диви животни купувай Канона - нищо че инак не може да се мери с другите.

Автор: nvasev   
Дата:   24-08-12 21:16

D5100 [cool]

Автор: a4o90   
Дата:   24-08-12 21:22

Може да ме изпреварят, но ще напиша това, което казвам на почти всички, които питат подобни въпроси.
В последно време техниката напредна до такава степен, че вече няма огромна разлика в представянето на марките. Според мен който и да избереш, няма да направиш лош избор. Ако парите бяха мои, щях да избера А57, просто защото вече имам обективи за тази система. Моят съвет: ако имаш приятели/познати с определена марка, насочи се към нея. Хем ще ти дават обективи (ако не са стиснати [smilie25] ) хем после ще си ги 'менкате, ако се наложи. Привържениците на Канон/Никон ще кажат, че за техните системи има много налични обективи, повече от на Сони (и ще са прави), но и трите марки разполагат с предостатъчно стъкла, които да покрият нуждите на 99% от щракачите. Може би се опитвам да обясня, че колкото и да са важни телата, трябва да се замислиш за какво ще закачиш отпред. [smile]
Навсякъде можеш да намериш спецификации на моделите, които си посочил. Всеки от тях има някакви малки предимства.
- Д3200 има много мегапиксели (не знам това предимство ли е, недостатък ли е.. моя DSLR си е с 10мп и нямам проблеми, но ако това те влече - давай [smile] )
- Д5100 се представя по-добре при високо ISO, т.е при снимки в лоши светлинни условия (дано не приказвам глупости, ама май така беше)
- А57 има стабилизация в тялото (т.е всеки обектив, който му закачиш е стабилизиран /при Канон_Никон не е така/),и отново помага при лоши светлинни условия). Видеото му е с фазов автофокус.. Прави и 10 кадъра в секунда, ако това те радва..[smilie8]
Само за канона не мога да кажа нищо умно, просто не съм имал никакъв досег до такъв /не се обиждайте, фенове на Канон [beer]/

Добро начало ще е да отидеш до някой магазин и да видиш как ти стоят в ръката. Това също е много важно. Дерзай иии на фокус [shtrak]

Автор: ludiakolio   
Дата:   24-08-12 21:46

А57класи над другите,но обърни внимание на обективите.Те са по-важни.

Автор: achkata89   
Дата:   24-08-12 21:54

Автор: ludiakolio

А57класи над другите,но обърни внимание на обективите.Те са по-важни.

[smilie24][smilie24]

Публикацията е редактирана (24-08-12 21:55)

Автор: simbon4o   
Дата:   24-08-12 22:44

Сони си имат обективи, поне са повече от канон [smilie5], ако говорим за обективи за кропка. Но верно никон са първенци в това отношение. А57 и Д5100 са алтернативите, останалите лично мен не ми допадат.

Дата:   25-08-12 14:25

Дилемата е решена. Nikon D5100 с 18-55 и 55-200 :) Благодаря за помоща!

Автор: pefoto01   
Дата:   25-08-12 14:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ElBandido   
Дата:   25-08-12 14:44

хахаха добре че избра никона инче с канона само диви животни щеше да снимаш хахахахахахаха лелелелелеле полудел е света[smilie18]

Дата:   25-08-12 14:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vanquished   
Дата:   25-08-12 14:51

Като е Д5100 да е с 18-105 ,май е по-добър вариант .

Дата:   25-08-12 14:58

Дата:   25-08-12 22:51

По добре е с 18-105. Но предпочетох да го взема с обикновеният и 55-200 и по натам ще махна 18-55 и си взимам 18-105 :) Живот и здраве :)

Автор: a4o90   
Дата:   25-08-12 23:39

Замисли се и за 35/1.8G или 50/1.8G [smile] Честито и със здраве да си снимаш :)

Автор: agrodemon   
Дата:   28-08-12 16:12

Никона е най-добрия избор без всякакво съмнение.
Поздравления за марковата придобивка.

Автор: Vilian   
Дата:   28-08-12 16:33

agrodemon доста категорична оценката даваш. Маркова придобивка това-онова. [smile]

Аз от изброените съм снимал само с а57 и д550 и предполагам не са по-лоши от Никона, но това е без значение.
Честито на колегата със здраве да го ползва! [beer] [shtrak]

Автор: agrodemon   
Дата:   03-09-12 16:22

Vilian написа:

> agrodemon доста категорична
> оценката даваш. Маркова
> придобивка това-онова. [smile]
>

Категоричното ми мнение е :" Никон е реномирана марка в областта на фотоапаратите".

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »