Автор: a4o90
Дата: 24-08-12 21:22
Може да ме изпреварят, но ще напиша това, което казвам на почти всички, които питат подобни въпроси.
В последно време техниката напредна до такава степен, че вече няма огромна разлика в представянето на марките. Според мен който и да избереш, няма да направиш лош избор. Ако парите бяха мои, щях да избера А57, просто защото вече имам обективи за тази система. Моят съвет: ако имаш приятели/познати с определена марка, насочи се към нея. Хем ще ти дават обективи (ако не са стиснати ) хем после ще си ги 'менкате, ако се наложи. Привържениците на Канон/Никон ще кажат, че за техните системи има много налични обективи, повече от на Сони (и ще са прави), но и трите марки разполагат с предостатъчно стъкла, които да покрият нуждите на 99% от щракачите. Може би се опитвам да обясня, че колкото и да са важни телата, трябва да се замислиш за какво ще закачиш отпред.
Навсякъде можеш да намериш спецификации на моделите, които си посочил. Всеки от тях има някакви малки предимства.
- Д3200 има много мегапиксели (не знам това предимство ли е, недостатък ли е.. моя DSLR си е с 10мп и нямам проблеми, но ако това те влече - давай )
- Д5100 се представя по-добре при високо ISO, т.е при снимки в лоши светлинни условия (дано не приказвам глупости, ама май така беше)
- А57 има стабилизация в тялото (т.е всеки обектив, който му закачиш е стабилизиран /при Канон_Никон не е така/),и отново помага при лоши светлинни условия). Видеото му е с фазов автофокус.. Прави и 10 кадъра в секунда, ако това те радва..
Само за канона не мога да кажа нищо умно, просто не съм имал никакъв досег до такъв /не се обиждайте, фенове на Канон /
Добро начало ще е да отидеш до някой магазин и да видиш как ти стоят в ръката. Това също е много важно. Дерзай иии на фокус
|
|