Автор: metodiev_martin
Дата: 16-08-12 13:25
Преди време бях пуснал подобна тема, изля се сума помия.
Досега в базара съм продал немалко неща, и никога не съм трил/променял цени, наименования и др. Понякога ми е интересно да се ровя в много стари обяви (2004-2005г) и гледам цените на култовите по това време тела.
В момента в базара, оперират 8-10 човека, които нон стоп имат по 5-10 обяви, които UP-ват всеки Божи ден. Явно, че тези хора са превърнали продажбата и препродажбата в бизнес, от който си докарват не малко приходи. ТА, именно това са хората които си трият цените, обявите, редактират, преместват и прочие.
Преди време се афектирах и си направих една екселска таблица в която бях нанесъл <ТЕЛА> <ОБЕКТИВИ> <ЦЕНИ> <ДАТА>, но си е много загуба на време да следиш всичко в базара, за едната статистика и се отказах.
Защитниците на сегашното статукво, са добре познатите коректни търговци внасящи нова техника от чужбина. Каква е тази мания за :
5D цена - ПРОДАДЕН
EF-S 10-22 цена - ПРОДАДЕН
ex 430 цена - ПРОДАДЕН
не мога да разбера. А на хората, които съпоставят цените на една обява с друга, просто не трябва да им се обръща внимание.
Популярен обектив като Canon 70-200 4, може да се купи на цени от 780 до 980лв, така че всеки си преценява какво състояние иска за парите, които дава. Това, че потребителя yohgyytte, регистриран преди 2 седмици го е "продал" за 680лв, едва ли ще ме накара да сваля цената на моя.
От друга страна никой не е длъжен да оставя цени в обявите си. В автокъщите, като продадат една кола и след 2 седмици докарат същата, до нея не стои надпис с цената на старата.
Въпрос на ПАЗАРлък
|
|