Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Начин за поправяне на кръг от Fisheye
Автор: atisas3   
Дата:   24-07-12 19:38

Здравейте. Има ли начин да разтягам видео и снимка направени с Fisheye Lens (адаптер към обектив) 0.25x, в смисъл такъв, че видеото/снимката стават в един кръг да им разтегна ъглите и да стане в правоъгълник (както стават нормалните Fisheye видеа/снимки с обективи, а не с адаптери)? И по-точно ме интересува дали може с програмите съответно Sony Vegas за видеото и Photoshop CS3 за снимките. Е ако няма такава опция с тях, предложете други програми. Надявам се да сте ме разбрали за какво ви говоря, че не го обясних баш като хората. Благодаря ви предварително [shtrak] !

Отговори на това съобщение
 Re: Начин за поправяне на кръг от Fisheye
Автор: sir_sky   
Дата:   24-07-12 19:50

Ето един пример от мен за снимка, снимана е на фул-фрейм със сигма 8мм, и си е кръг. Оправил съм я от Камера Роу още:

>>>Цък тук!<<< [smilie24]

Автор: atisas3   
Дата:   24-07-12 19:58

Искаш да кажеш, че е била така -> цък и си орпавил този кръг. Би ли обяснил по-подробно как се оправя, много те моляяя [smitten] ?

Дата:   24-07-12 20:00

Точно, значи в Камера Роу, мисля че беше 3-я таб от зад напред където са профилите на обективите, разгледай ги и виж кой ще е приложим за теб! Не съм на моя комп да направя скрийншот, но ако не го намериш утре ще ти пратя! [smilie24]

Автор: neuromancer   
Дата:   24-07-12 20:34

ъъъ, ако е снимано с фишай адаптер, надали ще има профил в Камера Роу. Може и да греша де.

Дата:   24-07-12 20:39

Мисля че можеш да го излъжеш с някой друг профил!

Автор: dave   
Дата:   26-07-12 12:08

Remapping се нарича смяната на проекцията от fish eye към rectilinear. Hugin го прави с вещина http://hugin.sourceforge.net/

Както повечето open source програми е надарен с дървен интерфейс, но е много читав софтуер [smilie5]

Автор: dave   
Дата:   26-07-12 12:13

Това съм го снимал с fish eye адаптер и после remmap-нал с Hugin:

https://photo-forum.net/static/site_pics/118/v_1188937910_SvetaNedelia.jpg

https://photo-forum.net/i/686747

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »