Автор: dilomski
Дата: 29-04-12 20:57
Да не правя нова тема, да останем на темата за обективи за d5100 мисля да си вземам тези дни, може би утре другиден един d5100, че искам ъпгрейд на d40ката, с която съм от 3 години.Та чудех се за обективи, китака 18/55 е гот, ама искам малко повече зуум, особено за видеото (планирам главно графити клипове, където е гот да хванеш близък кадър на ръката със спрея, но не може да рискуваш да се доближиш на по-малко от метър, метър и нещо, без да рискуваш някаква боя върху обектива все пак). Ta първо си мислех за 18/105, но четох, пробвах в магазина, много криви бре, особено на 18мм е един малък фиш ай.Ясно че шопа го оправя това, ама е досадно да минаваш през това за всяка снимка на стена (редовно прави линии в краищата). Ta затова избора ми е паднал на 16/85, въпреки че е двойна цена на 18/105 кривините са 2но по-малки на 24 мм изглежда направо перфе.Kak e този обектив за апарат като d5100?
Втори обектив съм замислил 35мм 1.8 за малко "по-така" снимки . Въпроса е че, кво ще правя с китака 18/55 с който ще го купя апарата, вървят ли да се продават?Имам чувството че всеки има такъв :)
|
|