Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем със Speedlite 580EX II
Автор: tayfu   
Дата:   10-06-12 15:36

Здравейте, имам нужда от малко помощ и съвет относно проблем със светкавицата ми.Купил съм я втора ръка от форума, но до сега вече 5 месеца си я ползвах без никакви проблеми.През тези няколко месеца съм снимал доста с нея и винаги всичко е било наред.Снощи за пръв път взе да прави номера.На всеки няколко кадъра прави по един черен, неосветен.Изчаквам всеки път да се зареди за нов импулс и тогава снимам.Настройките са едни и същи, но средно на всеки 10 кадъра прави по един неосветен.Днес почистих връзките между светкавицата и апарата, заредих на макс батериите, ъпдейтнах софтуера на апарата с най-новия, дори свалях грипа и пробвах без него... Каквото ми дойде на ум пробвах ! Продължава да прави същия проблем.Разгледах предишните теми за тази светкавица, но информация за моя проблем не намерих.За това се обръщам и към Вас.Моля ако някой е имал подобен проблем или е по в час с техническите проблеми по канонските светкавици, нека помогне със съвет.Забравих да кажа, че апарата ми е 60D.Почти на 100% съм сигурен, че ще ми се наложи да търся сервиз.От Пловдив съм, някой може ли да ме насочи към добър сервиз в града ? Важно е за мен хората там наистина да си разбират от работата и да са съвестни ! Благодаря предварително на всеки, който е отделил от свободното си време и е решил да помогне !

Поздрави,
Георги
 Re: Проблем със Speedlite 580EX II
Автор: www.Stefoto.EU   
Дата:   10-06-12 16:07

Моя опит с този модел също е много злощастен. Купих я нова, обаче от щатите, без гаранция. На 6-тия месец и изгоря лампата, смених я, но на 14м.изгоря TTL-a. За да ми го сменят от Зентекс ми искат 400лв !
Сега прашасва в шкафа. Имам 2бр. 420 ЕХ, не помня вече на колко години са и са купувани 2-ра ръка, но са пушка, а с тях съм снимал 10 пъти повече. Просто този модел 580 е боклук, чувал съм и други колеги да реват от често изгаряне на лампа.
Автор: guesswho   
Дата:   10-06-12 16:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   10-06-12 16:15

Надявам се, че не съм тръгнал по твоя път "www.Stefoto.EU " ! Като цяло няма логика по-големият и по-скъп клас светкавици да е по-зле от към надежност от по-малкият, но не съм много запознат и няма да коментирам.Благодаря ти за коментара ! Продължавам да търся помощ и съвет ! Ако някой може да помогне, нека пише !
Дата:   10-06-12 16:17

"guesswho", прав си ! Това забравих да го кажа.Наистина точно така става, което много ме учуди.Светкавицата светва, но кадъра е тъмен.Много странно ми се видя...Ти намерил ли си някакво решение ?
Дата:   10-06-12 17:09

Прави така, когато ти е заминал TTL-а. Дано да е друга причината.
Дата:   10-06-12 17:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: asahi   
Дата:   10-06-12 18:05

Може и от тялото да е. На каква скорост снимаш?
Дата:   10-06-12 18:24

Автор: gmir   
Дата:   10-06-12 18:25

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   10-06-12 18:28

guesswho, ако толкова устойчиво се проявява проблема, значи ако сложиш светкавичката на друго тяло и направиш същия тест, резултатите би следвало да са показателни - в смисъл ако пак прави проблем, значи е от светкавицата. Ако не - значи твоето тяло нещо обърква конците. Има теоретично и вероятност проблемът да се дължи на твоя начин на снимане, но като ти чета разясненията не мисля че ако това беше така ти нямаше да се усетиш. Така че пробвай - няма начин да не откриеш някой с ЕОС край теб.
Дата:   10-06-12 18:46

Дата:   10-06-12 18:46

А аз само казвам, че дори и на М, пак прави така, когато е изгорял TTL-a. Дано причината при теб да е друга.
Автор: GenaDP   
Дата:   10-06-12 19:57

Чисто черен кадър, или неосветен от светкавицата?
Дата:   10-06-12 20:04

При мен излиза чисто черен кадър.Преди малко пробвах на ръчен режим и тогава всичко е наред.
Дата:   10-06-12 20:14

Дата:   10-06-12 20:19

Не знам, Пичове, не съм много в час с техниката, просто споделям опит.
Светкавицата светва, кадърът не е чисто черен, а неосветен, независимо дали си на TTL или на М. Николай от "Зентекс" каза: Изгорял TTL.
Да подчертая пак, че нямам претенции за он-лайн диагностик, ама вече 2-ра светкавица ми го прави това.
Автор: GenaDP   
Дата:   10-06-12 20:23

При мен излиза чисто черен кадър.

Най-вероятно затворът си заминава.
Дата:   10-06-12 20:25

И на мен ми минаха през акъла подобни размисли, но апарата е само на 6 месеца.Би ме изненадало ...
Дата:   10-06-12 20:32

"GenaDP" ако беше от затвора би трябвало да го прави постоянно тоя номер, нали ? Въпроса е, че го прави само на ETTL II режим на голямата светкавица.С вградената не прави никакви проблеми.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.