Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma 30 1.4 DC DN за Sony E
Автор: spotter84   
Дата:   16-04-16 00:13

Здравейте, дружина!

Дали някой е тествал вече лично този обектив? Поне в сайта на Синтезиса го обявяват като наличен. Дотук разчитам на какви ли не ревюта, а най-лошото е, че мненията са винаги много разнопосочни. Дотук най-богато е описан тук като семпли:

https://www.sonynex.ru/topic/11706-sigma-30mm-f14-dc-dn-contemporary-e-mount/?page=14

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma 30 1.4 DC DN за Sony E
Автор: blue.light   
Дата:   19-04-16 14:23

Изглежда няма много голям, да не кажа никакъв интерес към този обектив.

И аз го заглеждам от малко повече от месец, като изглежда няма да е нещо особенно. Ако представянето му на 1.4 e отлично, супер, но ако не е, това веднага ме кара да се замисля за Sony 1.8/35 който в момента е на същата цена.

Очакваме още ревюта и някой да се включи със опит от първо лице.

П.С. Идея защо Sony тотално з@€баχ@ кроп системата и хвърлят всичко към А7 и супер скъпите обективи? Защо не пускат светли обективи за кроп (ф1.8 е смешно да им е най-светлия обектив)!
Защото конкуренцията не спи и примерно един перфектен Fujinon 1.4/35 нов е на почти същата цена!

spotter, извинявай за офф топика.

Дата:   19-04-16 15:24

Благодаря ти за мнението. Успях малко да поснимам с него в синтезиса, ами смесени чувства. За мен мек на 1.4 и много, много аберации. Тук колегата zenon бе качил RAW файлове с него:

http://dox.bg/files/dw?a=bc21b0297a

Автор: blue.light   
Дата:   19-04-16 15:33

Да, напълно очаквано, за съжаление без приятни изненади. Довечера ще погледна RAW-вете, благодаря, че ги сподели!

Дата:   19-04-16 15:44

В тази връзка аз все по-често се замислям за SEL28F20. Прекрасни цветове, боке, острота. Единствено трябва да се внимава за скоростта, когато тялото не е стабилизирано.

Публикацията е редактирана (19-04-16 15:49)

Автор: vgramatikov   
Дата:   20-04-16 10:28

Добри обективи за малките сензори се правят все по-трудно с тази резолюция. Очевидно фуджи се справят най-добре в това начинание.

Автор: ZENON   
Дата:   20-04-16 10:32

Ами.
Явно никак не е трудно, но не искат да си подливат вода.
50/1.8 е чудесен обектив за Е. Остро още на 1.8. Само че тогава още нямаха А7 на пазара.
Този става по-читав на ф2. Не че на ф1.4 не можеш да снимаш, но има какво да се желае.

Автор: realnoncho   
Дата:   20-04-16 10:45

На F2 има остри палачинка за тази дължина, от по-голям/скъп обектив на 1.4 е нормално да се очаква повече на отворени бленди.

Автор: kvakioh   
Дата:   20-04-16 11:00

50/1.8 лекинко поиздиша на А6000/6300, позадъхващи са 24Мпикс.
ЗА 30/1.4 Сигмата...по-добре една Арт за Канон и адаптор. Доста по-добре ще се справи.
Приятно и добро решение е 28/2. Аз лично съм предоволен, макар че рано или късно 25/2 Batis ще попадне в торбата и този 28/2 заминава.

Автор: vgramatikov   
Дата:   20-04-16 11:28

1.8 са супер скучни обективи на малките сензори. Но за съжаление само те са на добри цени и се справят добре. Особено при ДСЛР-ите.
Бих ползвал Фул Фрейм с 1.8 обективи но не и кропка. Безмислено е.

Автор: kvakioh   
Дата:   20-04-16 11:51

Сигма ще си пуснат стъкла за Е-mount. Рано или късно ще трябва да покрият и този пазар. За момента покриват със адаптора си по-старите обективи, че май никой китайски не работи с хубавите им обективи макро например.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »