Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за комплект обективи
Автор: ReDn3x   
Дата:   02-02-12 22:05

Здравейте, нямам голям опит с Digital SLR, (имах един за около два месеца и го продадох, поради финансова причина). Интересува ме за Canon 40D какви обективи са подходящи, да служат като един универсален.
Мисълта ми е да имам един на тялото и един в раницата, а не като професионалистите по 5-10 обектива, защото аз съм чист любител и ми харесва да снимам и винаги ще си остана такъв.
Чел съм доста и до колкото мога да се ориентирам ми трябва един портретен обектив "Canon 50mm 1.8 II" и един за по голямата част от ежедневието, който не знам какъв да бъде и тук трябва да се намесите вие. Лимита ми е към 400-500лв.

За отзовалите се страшни благодарности, а на тези дето само гледат да пишат глупости по темите, много здраве. :)
Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за комплект обективи
Автор: slav4cho   
Дата:   02-02-12 22:17

ами кит примерно 18-55 или друг кит би ти свършил ежедневна работа иначе ще е интересно какво снимаш най-често за да те насочим по лесно към ежедневен обектив

Автор: slav4cho   
Дата:   02-02-12 22:19

използва се доста често 35/1.8 за ежедневен обектив тъй наречения сриит снимане

Автор: neuromancer   
Дата:   02-02-12 22:39

обектив дето става за всичко в посочения ценови диапазон е 18-55 ИС. Тамрон 17-50 2.8 е добър, но в БГ е неоправдано скъп, ако го вземеш от щатите ще ти дойде 500лв. вероятно.

Дата:   02-02-12 23:12

Под "ежедневие" имам предвид всичко което ни заобикаля през деня, цветлета, дръвчета, хора, сгради и т.н.
Отново благодаря за отделеното време на невежите ми въпроси. :)

Автор: Suggs   
Дата:   03-02-12 08:32

Докато не си купил 40D, помисли за един Nikon D90 с 18-105VR и AF 50/1.8D .
Иначе за 40D бих си потърсил в Базара някоя Sigma 17-70. С нея се лишавам от стабилизация и милиметри в дългия край, но пък печеля прилично макро.

Публикацията е редактирана (03-02-12 09:48)

Автор: s.lazarov   
Дата:   03-02-12 11:58

40д + стабилизиран 18-55/3.5-5.6 + 50/1.8 много често срещана комбинация, предполагам ще останеш доволен.

също така можеш да помислиш и за 17-85, макар а него да не съм чувал супер добри отзиви, а не съм го и ползвал, но и той е със стабилизация, което е добре, а и наскоро такива оферти имаше за тоя обектив от порядъка на 300-400лв. [shtrak]
Успех! [smile]

Дата:   03-02-12 16:32

А не е ли най - добре съотношението качество / цена, както казва s.lazarov, но и един "Close-up macro+1+2+4+10", и ще имам доста прилични макрота?
Другия ми въпрос, не е ли по - добре вместо 18-55 is, да взема 18-135 is?

Автор: s.lazarov   
Дата:   03-02-12 17:06

@ReDn3x - туристическите зумове вадят лошо качество, трябва да затваряш блендата яко. Иначе ако искаш и макро, то по-добре си вземи една 50/2.5 макро - ще имаш хем за потрети, хем за бубулечки, може да си вземеш и пръстени, ако решиш. [smilie24]

Дата:   03-02-12 17:48

Значи си остава 18-55ис и 50/1.8 като за чист любител, който не мисли да минава на по горни нива, това ме удовлетворява на този етап. :)
Благодаря за отделеното време.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   03-02-12 19:23

ReDn3x, всъщност 40D + 50/1,8 могат да ти осигурят почти професионално качество [smile] А 18-55 IS също е прекрасен обектив.
След като вече си взел решение, нека да ти пожелаем много и прекрасни кадри [smilie24] Това е основното [smile] [shtrak]

Дата:   04-02-12 00:05

Благодаря. :)

Само един поселден въпрос, да не спамя форума с допълнителни теми.
Може ли макро ринговете, които са за 58мм (т.е. 18-55ис), да станат по някакъв начин и на 52мм (50мм/1.8).

Защото за момента разполагам само с 18-55, а след време ще разполагам и с 50мм 1.8. А на 50 1.8, като че ли по добре се получава ефекта от ринговете?
Надявам се да сте ме разбрали. Благодарнопсти.

Автор: imitev   
Дата:   04-02-12 00:10

Какво се опитваш да снимаш с макро-рингове и какво имаш предвид под "макро-рингове"?

Дата:   04-02-12 00:31

ТОВА имам предвид.

Автор: imitev   
Дата:   04-02-12 00:40

Това са макро лещи.

Влошават доста качеството.

Какво се опитваш да снимаш с тях?

Дата:   04-02-12 00:46

Нищо все още, защото не разполагам с тях и се чудя какви да си купя, но някое цветенце, бобулечка и т.н...

Автор: Suggs   
Дата:   04-02-12 08:19

Имал съм такава макро леща. По-добре спестявай за истински макро обектив.
Или пък размисли за Sigma 17-70 [smile] .

Автор: chepkata   
Дата:   04-02-12 08:47

Има преходници (step up пръстени), с които ще стане, но не си купувай макро лещи! Качеството никак няма да те задоволява.Имах едни Хоя...
А и всеки друг във форума това казва. Спести си парите![beer]

Автор: PolarBear   
Дата:   04-02-12 09:20

Задачката е малко сложна поради ограниченията в парите и в броя обективи. Това, което предлагат дотук, не е достатъчно, защото 55 мм, дори и на кропка, е късо за горна граница...

За всекидневен обектив аз бих предпочел Канон 28-105/3.5-4.5. Точно този, защото има още два канонски обектива със същото фокусно разстояние, но с малко по-малка светлосила, които просто трябва да се избягват на всяка цена. Този, който споменах, е с чудесни оптични качества, малък, лек и много подценен в базара, винаги може да се вземе за под 300 лв. Освен това става и за пълноразмерен сензор, а и за филмово тяло, ако евентуално ти се приснима на такива неща по някое време.

За макро - по-добре макропръстени. Те нямат оптичен елемент и затова качеството е по-добро. Един комплект за Канон ЕОС е около 180-200 лв в базара, а може и да се вземат за начало някакви на М42 с преходник, за 4 пъти по-малко пари, но с тях ще се работи доста по-трудно.

Ако поснимаш с 28-105, след известно време ще видиш сам къде точно това не ти е достатъчно. Защото всеки си има своите предпочитания и изгражда собствен поглед и стил. Ако усетиш нужда от по-дълги стъкла, там за Канон има много възможности, намира се нещо подходящо за всеки. Със широките нещата стоят малко по-сложно, аз бих препоръчал един Канон 20-35/3.5-4.5, или ако искаш мноооого широк, ще трябва да се отиде на 12-24 или 10-20, но тогава говорим за сериозна цена, много далече от бюджета, който в момента си предвидил.

[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »