Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на фотоапарат до 700 лева
Автор: dsjite   
Дата:   23-01-12 18:55

Здравейте,
Има ли някой, който разбира от фотоапарати тук[smile] , тъй като ми предстои покупка. За жалост бюджета е доста ограничен и трябва да се впиша в рамките на 700 лева максимум. Искам да прави добри снимки при повечето условия. Доста модели преглеждах и се спрях на някои:

До 500 лева:

1. Olympus SZ-10
2. Fuji Finepix S2950
3. Nikon Coolpix L120

До 700 лева:

1. Olympus SP-810 UZ
2. Fuji Finepix HS 20
3. Nikon Coolpix P500
4. Panasonic DMC-FZ47

Лични фаворити са ми двата Никона. Ако някой има и нещо друго да предложи да заповяда.

Малко не ми е ясно кое е най-важното от което зависи качеството на снимките размера или вида на сензора?

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат до 700 лева
Автор: mediac   
Дата:   23-01-12 19:01

Тук има доста хора които разбират от фотоапарати, както и доста, които не разбират [smile]. Пожелавам ти да попаднеш на първите. Иначе към тези до 500 лв. можеш да обърнеш внимание и на Canon SX220 HS , няма да съжаляваш.

Автор: io_bs   
Дата:   23-01-12 19:02

Зависи от размера (и от ЗАУ-то).
Аз твое място бих си взел безогледалка.

Автор: simbon4o   
Дата:   23-01-12 19:56

и аз съм за канона! Едно време панасоник играеха на този пазар сериозно но последните им камери са с много лоша картина.

Автор: fotorafi   
Дата:   23-01-12 21:44

От дългогодишен опит знам,че преди да пристъпиш към покупка на фотоапарат трябва да си зададеш няколко въпроса. От отговорите ще пристъпиш към покупката:

-Първо, тази камера за какви снимачни нужди я купуваш? За туристически снимки ли, за елементарни битови снимки-на децата у дома, домашни, битови празници и тържества, за непретенциозни заснимания? Тогава можеш да си купиш каквата и да е компактна камера. Ако след определен период от време се развиеш като фотолюбител, тази камера няма да отговаря на нарастналите ти изисквания и нужди. Имаш два варианта тогава: оставяш си я за екскурзии и си купуваш огледална камера със сменяеми обективи. Тука вече преценяваш и вложените пари за двете камери...

-Второ, ако имаш силно влечение към фотографията и си поставяш по-високи изисквания.И като имаш предвид,че не ги "копаем" парите.. прескочи един етап. Купи си огледална камера със сменяеми обективи от нисък клас. За теб са удобни две фирми: Никон и Канон. Тогава имаш възможност за избор:
.....Никон Д 3000+китов обектив 18-55 мм/3,5-5,6...800 лв
.....Канон 1100 Д+китов обектив 18-55 мм/3,5-5,6 ДС-3..890 лв
.....Канон 1100 Д+китов обектив 18-55 мм/3,5-5,6 + карта 780 лв

Аз съм пристрастен никонаджия и бих ти препоръчал Никона..
Успех и късмет[shtrak] Рафи Марукян

Автор: mitku   
Дата:   23-01-12 22:06

Nikon D80 + 18-55VR ще ти излязат общо около 700 лв. на старо от базара. Най-доброто от евтинджосите и една много добра система за начало. [smilie24]

Автор: pefoto01   
Дата:   23-01-12 22:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   23-01-12 23:15

Благодаря за отговорите, но ми прави впечатление че повечето ме насочват към огледалните. Наясно съм, че там е качеството, но не искам да купувам такъв първо заради цената и второ заради неудобството с обективите. Дистанцирам се от покупката втора употреба поради лични убеждения. В такъв случай ми остава варианта за обикновена "сапунерка" както я наричате. Просто искам да купя все пак някакъв стойностен апарат. Или всички останали освен огледалните са еднакви боклуци... Не мисля че е така и за това търся съвет. Тези които съм посочил са така как да кажа по-масивни, приличащи на DSLR. Това маркетингов трик ли е или са по-добри от малките джобни фотоапарати? Фотоапарата е за приятелката ми, а тя винаги е искала "голям" апарат. Видях някои модели които са доста стари - от 2009 година, но са с по-голям размер на сензора. Например Канон S90. Това прави ли го по-добър от тези които съм посочил?

Автор: io_bs   
Дата:   23-01-12 23:36

На тези, които приличат на DSLR, им викат турбосапунерки на фотографски жаргон. Имат ръчни настройки, но са с малки сензори като сапунерите. Щом не искаш DSLR, по-добре безогледален (със сравнително голям сензор и сменяеми обективи, но сравнително компактен).

Автор: Svetlio70   
Дата:   24-01-12 01:01

Виж това http://www.eazyelectronics.bg/mainproduct/view/00993-AA-BK

Ревю http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_hs20exr_review/

Голям зуум 30x,РОУ,ръчни режими,въртящ дисплей,възможност за външна светкавица.....[shtrak]

Автор: todor_bb   
Дата:   24-01-12 10:32

Канон S90 е по-качествен от всичките които си изброил. всичките са с размера на огледални апарати, но с ниско качество на снимките заради малкия сензор. Щом държиш на нов, за тези пари най-добре да си вземеш безогледален апарат от типа на олимпус EPL1 с китовия обектив. ще имаш по-добро качество на изображението от всяка една сапунерка, включително и от канон S90. ако държиш на голямо оптично увеличение, каквото имат изброените от теб апарати, по-добре Canon SX220 HS или Canon SX230 HS , качеството ще е същото, но са по-компактни, с по-малък размер и тегло.

Автор: hemilio   
Дата:   24-01-12 10:59

Nikon Coolpix L120
Направо забрави за него имах го,продадох го,много е зле милия1
Щом си фен на никон Препоръчвам ти : P300

Автор: stanimakis   
Дата:   24-01-12 12:03

Ако трябваше да купувам сега нещо като теб бих се насочил пак към Канон с каквато сапунерка снимам все още :) Никога не сами харесвали някои Сони-та, Никон-и и Фуджи-та заради това, че мажат доста при снимане на хора и други. Особено Фуджи, днеска гледах едни ревюта на някои супер-зуум модели - отврат ако гледаш в пълен размер снимката, иначе всички модели стават ако не го правиш това упражнение :) Но може и аз все да попадам на лоши примери и да съм си изградил лоша представа за тези марки ... Та бих взел Canon SX220 или Canon SX230 както писа горе todor_bb или ако имах повече пари и исках супер-зуум Canon SX40 HS, но пък той е много скъп. Иначе от тези може би Панасоник-а или Фуджи-то от втората колонка ... Взимал съм 3-4 различни модели апарати на мен или на познати и съм сравнявал снимките тук, понеже има еднакви обекти в повечето случаи и се преценя най добре за картинката. Винаги след покупка резултата от там ми се е потвърждавал и не оставам много изненадан накрая :)

http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/

Публикацията е редактирана (24-01-12 13:19)

Дата:   24-01-12 12:19

Така като гледам май първоначалният ми подбор не става за нищо. Няколко човека вече ми препоръчват SX220/230, така че явно от "сапунерките" те си заслужават най-много. Лошото обаче е, че не само се раздвоих ами и разтроих в избора си. В моята глава, не знам колко съм прав, но нещата стоят така(от най-лошият към най-добрият вариант):

1. Сапунерка със 1/2.3" сензор - тук явно печели SX220/230
2. Някой със четири трети сензор - EPL1
3. Втора ръка огледален нисък клас

Автор: mihajlov2   
Дата:   24-01-12 12:46

Ако те притеснява да купуваш DSLR втора ръка, най-добрият избор за нова камера при ограничен бюджет е E-PL1 - все още ги има на цена 599 лв. с обектив 14-42 (т.е. с реално фокусно разстояние 28-84) в Технополис. Качеството на картинката е много по-добро, отколкото на който и да е компактен апарат с малка матрица. Освен това Олимпусът вади и много добра картинка директно в JPEG. А във Фотосинтезис Олимпусът го има с два обектива - 14-42 и 40-150 за 850 лв. ...

Публикацията е редактирана (24-01-12 12:51)

Автор: angelovgros   
Дата:   24-01-12 12:54

mihajlov2 [shtrak]
а от посочените Fuji Finepix HS 20

Публикацията е редактирана (24-01-12 12:55)

Автор: hartt   
Дата:   24-01-12 18:11

dsjite, тук ако запиташ за избор между 7 апарата, ще ти предложат поне 30, но никой от тези 7.
Та от тези 7: Panasonic FZ47, Fuji HS20, Nikon P500 в този ред и нищо от останалите.
Иначе избор огледалки и безогледалки с китак на старо за тези цени дал бог.

Автор: emoXide   
Дата:   24-01-12 18:16

събери още 202лв и вземи FUJI X10 от Технополис, няма да сгрешиш.
Сравнен със всички топ-сапунерки към днешна дата има най-добри изображения. А ако се ползват и предимствата на EXR-технологията при редуцирана до 6Mp резолюция, получаваш най-качествените изображения от компактен апарат към днешна дата, директно в *.Jpeg а отделно суровите файлове от камерата са големи и тлъсти *.RAF=18-19Mb. Но това е мое мнение

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1363539&t=1363539&offset=end

Публикацията е редактирана (24-01-12 18:22)

Автор: ChuCkLe   
Дата:   24-01-12 19:46

Може ли мнение за Fujifilm HS30EXR?Какво мислите за него?

Дата:   26-01-12 11:03

В крайна сметка реших, че най-удачният вариант е да купя Пентакс К-х или К-r с китов обектив, втора ръка. Ако приятелката ми реши, че това не е нейният апарат, би могла да го продаде с най-малка загуба, а ако реши че и харесва, мисля че е доста сносна машинка и може да снима с нея.

Автор: Делян   
Дата:   26-01-12 11:12

Сравни ги в http://snapsort.com/ и сам ще си решиш.

Дата:   26-01-12 11:20

Ами аз не се двоумя между тези двата, просто който ми попадне, тъй като мисля че са доста идентични. Е, предпочитам по-новият но... Досега никой не ми препоръча тези модели, но аз тръгнах в друга посока и предполагам заради това. Почти съм убеден, че за около 700 лева тези апарати са сред най-доброто, което може да получиш.

Автор: gaco.bacov45   
Дата:   26-01-12 16:19

Виж: fotorafi е прав.Според мен,също D 3000 е оптималното ти решение.

Автор: stanimakis   
Дата:   26-01-12 17:52

Ако ще е DSLR и аз бих взел K-r :) Още K-x като излезе и ми хареса като за начинаещ заради добрите снимки и високото използваемо ИСО. От тогава тези модели са ми в мислите. Но понеже нямам опит с такива Хапарати, се осланям на ревюта и коментари. Та хората пишат, че K-r е по-добър от D3000, явно не е толкова популярен и се пренебрегва? Ако не си свикнал с контролите на някоя друга марка, спокойно може да го пробваш и да му свикнеш. Успех :) Добре си го замислил, че ако не ти пасне ще си възвърнеш максимално парите след продажба ... Сапунерката трябва да ти пасне със сигурност и да я ползваш дълго или да я продадеш веднага :) Ако я задържиш няколко месеца само и не ти хареса, мисля че няма да си струва инвестицията.

Публикацията е редактирана (26-01-12 17:55)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »