Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Избор между два DSLR апарата от нисък клас
Автор: stancho_75   
Дата:   12-01-12 21:02

Привет на всички знаещи и готови да помогнат.
Имам племенница на 14 години. Тя от 2 години посещава кръжок за фото-любители. През това време е снимала с моя личен фотоапарат Canon PowerShot S3 IS. Трябва да избера DSLR апарат от нисък клас и най-необходимите аксесоари за начинаещ - чанта, карта памет, филтри, евентуално допълнителна батерия, дистанционен спусък и каквото с сметнете за необходимо. Спрял съм се на Canon 1100D и Nikon D3100. Ще съм благодарен на всички които предложат конкретни марки, модели и по възможност линкове. Лимита за цялата история е 500 паунда. Поръчките ще се правят в ebay.co.uk. Ще се доставят в Лондон и след получаване на всичко необходимо ще се пращат в България.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор между два DSLR апарата от нисък клас
Автор: bordon   
Дата:   13-01-12 00:48

Здравей
Който и да избереш от двата апарата, ще бъде добре кото за начало. На твоята племенница ще и свърши работа както Канон, така и Никон /или друга марка/ в този клас. Както казваш, вече има някаква представа от фотография [smile]

Но искам да кажа че не всичко, което си изброил, е най-важно за начало. При SLR е добре да съобразиш основния разход - обективите.
Останалите неща си идват с времето. Чанта, карта памет - да, филтри, евентуално допълнителна батерия, дистанционен спусък или други - за сега няма много смисъл да се закупуват.

Автор: Trafalgar.   
Дата:   13-01-12 00:59

Добре бе хора какво ви става.... 12 годишни 14 годишни какво следва ?? 7 години тръгва на училище "ето моето момче заповядай един Д700"
Иначе по темата: Д3100 + 18-55

Дата:   13-01-12 07:30

Trafalgar, а би ли казал какви са предимствата му пред Канон-а. По-лесен ли е за работа, с повече възможности ли е?

Автор: dave   
Дата:   13-01-12 07:42

Какво обича да снима детето?

Дата:   13-01-12 07:47

Ами като всяко дете почти всичко му е интересно - и портрети, и пейзажи, и нощна фотография, опитва се да получава различни ефекти при снимане. Едва ли на тези години може да се каже че се е насочила към определена област. Ако има изисквания за това какво се снима и кой апарат за какво е по-подходящ ще се радвам да споделите и да го имам предвид при избора.

Автор: dave   
Дата:   13-01-12 08:24

Откъслечни размисли по темата:

Никон има много добри евтини стари широки обективи. Но на безмоторно евтино тяло трябва да се фокусира ръчно. Канонски широк добър - значи е тежък и скъп.

За стрийт и туристише има страхотна сапунерка на Fuji с голямшка матрица - FinePix F100fd или наследника й - FinePix F200EXR.

Момичетата често биха предпочели яка сапунерка пред снимаща туГла.

Добър евтин обектив за Канон - Canon EF 35mm f/2.0 ~300 лв.

Последните години апаратите стават все по-куци като качество. Наследниците на горните 2 Fuji-та са нищо особено. От двуцифрените кропки на Canon - 20D и после 40D са сила. Следващите 50D, 60D, 7D, за мен поне, са си упадък. Затова в този бюджет бих взел нещо втора ръка.

Автор: sauron69   
Дата:   13-01-12 09:33

Който и от двата апарата да вземе, все едно. А щом става дума за 14 годишно дете, отидете в магазин, разгледайте ги и който и е по-удобен него поръчайте- това в случая може да се окаже по-полезно. [shtrak]

Автор: Славов   
Дата:   13-01-12 09:53

Скоро купувахме апарат на такава млада дама, дъщеря на мой колега... След като им обясних всички за и не на различните модели, пообиколиха магазините и момичето най си хареса Сони алфа 35, от 10 дни само дето не спи с него. Аз лично не бих купил апарат без да го пипна преди това.
Така че, важното е апарата да ти легне...
Защо не и стабилизирано тяло!!!
Успех.

Автор: s.b.d.   
Дата:   13-01-12 11:00

Алфа 55 заради въртящия дисплей.

Автор: batonga   
Дата:   13-01-12 11:04

И аз мисля че Сони е добър избор, най-малкото ще имате голям избор от сравнително евтини но добри обективи, наследство от Минолта. Единственото което трябва да се внимава с телата на Сони е да се пазят от удар, именно заради стабилизираната матрица. По-силен удар може да изкара от строя апаратчето, това е единственото ми притеснение когато става дума за младежи, просто Сонитата не става да ги метнеш в училищната раница и после да се замеряте с тях в междучасията или да ги изпускате на пода. Другият вариант е да се помисли за безогледалка. [smilie24]

Автор: Славов   
Дата:   13-01-12 11:17

Тъкмо за момиче де, те си пазят нещата доста повече от момчетата ... [smilie24]

Автор: s.b.d.   
Дата:   13-01-12 11:42

Сони А55 има приятни гъдели като Панорама HDR и др.

Автор: kvakioh   
Дата:   13-01-12 12:25

1100Д Канон тяло, с някой интересен обектив, различен от китовия.

Автор: tvk75   
Дата:   13-01-12 13:37

никона,без съмнения

Автор: io_bs   
Дата:   13-01-12 13:38

Славов написа:

> Тъкмо за момиче де, те си пазят
> нещата доста повече от момчетата
> ... [smilie24]

Не съм съгласен [smilie5]

Дата:   13-01-12 18:18

Благодаря на всички отговорили досега. Още малко инфо за бъдещата фотографка: нейна приятелка има Канон 450Д и е работила с него. Също така е работила и с моя S3. А и като е ставало дума за такъв апарат тя спомена че иска да е Канон. Общо взето и към него сме се насочили с 18-55 EF-S IS II .

Автор: Rosencho   
Дата:   13-01-12 18:31

По-добре това

Разликата е само 200 лева, но двете въобще не могат да се сравняват.

1100Д даже няма гумиран грип-що за идиотия[smilie23]

Дата:   13-01-12 19:53

Rosencho, благодаря за предложението. Наистина изглежда по-впечатляващо от 1100Д, а и е малко по-висок клас. А някаква мнение за Пентакс 200Д?

Публикацията е редактирана (13-01-12 19:54)

Автор: Rosencho   
Дата:   13-01-12 22:55

Ако видеото, въртящият дисплей, повечето пиксели и разните други модерни глезотийки на тела като Канон 600Д и Никон Д5100 не са приоритет, може да се мине и с Пентакс К 200Д. Снимал съм с него-тялото е добро. Единствено ми направи впечатление по-бавният ход на огледалото. Ако се търси универсалност в само един обектив, Nikkor 18-105 VR е много добър избор с доста добро качество на доста ниска цена, което не може да се намери при Канон и Пентах (техните обективи 18-135 са доста по-скъпи и май не са по-добри)

Автор: ludiakolio   
Дата:   13-01-12 23:08

Хвърли един поглед на Пентаксите,ако не те тресе манията "Какво пише на фотоапарата".

"Автор: batonga
Дата: 13-01-12 11:04

И аз мисля че Сони е добър избор, най-малкото ще имате голям избор от сравнително евтини но добри обективи, наследство от Минолта. Единственото което трябва да се внимава с телата на Сони е да се пазят от удар, именно заради стабилизираната матрица. По-силен удар може да изкара от строя апаратчето, това е единственото ми притеснение когато става дума за младежи, просто Сонитата не става да ги метнеш в училищната раница и после да се замеряте с тях в междучасията или да ги изпускате на пода"

Стабилизираната матрица е подвижно окачена матрица с постоянно движение с магнитен G-сензор и търпи високочестотни трептения,за които е произведена за разлика от не стабилизираните такива.Сони е много добър вариант с добри матрици и обективи.
Успех[shtrak]

Публикацията е редактирана (13-01-12 23:09)

Дата:   13-01-12 23:16

Видях предложените модели на Сони - А35 и А55, но дори само тялото с китов обектив излизат над финансовата рамка. В момента оглеждам пентакс К20Д и К200Д.

Автор: simbon4o   
Дата:   13-01-12 23:27

К20 и К200 са тела правени във времето когато пентаксите бяха вечни. Тези тела ще направят стотици хиляди кадри без разваляне! Според мен опитай да намериш 20-ка, има лайфвю макар и архаично и се държи по-добре на високо исо. К200 - имам го от година и нещо - чудесно тяло! Можеби най-доброто със 10мпикс CCD матрица. Много солидна изработка, малко е мудно но ... ако знаеш какво правиш е много способна камера! Много фин АА филтър има и може да се гони по детайл в снимка с доста 12мпикс модели на никон примерно ако е на ниско исо.

Дата:   13-01-12 23:36

simbon4o, за намиране се намира К20Д на старо на цената на нов 1100Д. Не се съмнявам че е великолепен апарта след като почетох за него, макар и да е "на годинки". Само че да не забравяме че ще се ползва от 14-годишно дете, което едва ли ще знае точно какво прави. Като че ли е по-добре да се насоча към апарат от по-нисък клас за момента, а след време ... кой знае.

Публикацията е редактирана (13-01-12 23:37)

Автор: pefoto01   
Дата:   14-01-12 00:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »