Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Прехвърляне на снимки - Card Reader или USB
Автор: hertzabg   
Дата:   08-01-12 22:42

Как прехвърляте снимките от фотоапаратите - вадите картите и cardreader-a или през USB порта на самия апарат.
Кой вариант е по добър за тялото и картата (от към амортизация на карта и тн)[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Прехвърляне на снимки - Card Reader или USB
Автор: marto   
Дата:   08-01-12 22:50

Сега трябва да се появи асахи и да ти каже, че човек и добре да живее, рано или късно си купува картрийдър [smilie3]

Автор: compur   
Дата:   08-01-12 22:57

това за кардрийдъра е верно!
платката с УСБ порта, която се намира в апарата, струва от 200 до 500 лв. (зависи от модела апарат). А кард-рийдъра, в най-скъпия си вариант, е 80 лв. Ти избираш! [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (08-01-12 23:50)

Автор: peter_m   
Дата:   08-01-12 23:00

К'ви 80 лв, едно кард-рийдърче е 4-5лв, като флашка. Слагаш го в чантата на апарата и спестяваш мъкненето на кабел.

Автор: pachok   
Дата:   08-01-12 23:03

Според мен от механична гледна точка, непрекъснатото отваряне на капачето на апарата и ваденето на картата, го амортизира повече. Но въпреки това винаги си вадя снимките през кардрийдъра, така съм свикнал а и в доста от случаите става по-бързо копирането.

Автор: hertzabg   
Дата:   08-01-12 23:10

Снимам с EOS 600D, аз вече взех card reader (за тези които търсят има в Конрад за 3.8 лева SDHC дори и гаранция си има [cool] работи АДСКИ бързо за 3 лева :D )! Капачето обаче на фотоапарата се затваря доста плътно (фотоапарата е на 2000 кадъра) но си мислих че не е много полезно за самото тяло да го отварям на всеки 50-100 кадъра и да свалям снимките. През USB порта е по бавно и бъгва - понякога трябва да рефрешвам прозореца за да ми се покажат снимките.

Автор: mitku   
Дата:   08-01-12 23:21

Картрийдър... твърдо. На последните ми няколко тела дори не съм и пробвал нито и веднъж дори и ей тъй само за проба, как се сваля през порта на тялото, директно към компа. [smilie7]

Дата:   08-01-12 23:55

ето един за 83 лв.

http://magazin.photosynthesis.bg/img/640x480/251019000005_10160.jpg

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/251019000005.html

ето и за 129 лв.

http://magazin.photosynthesis.bg/img/640x480/604619135001_2482.jpg

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/604619135001.html

а има и доста линкове с подобни въпроси: кой точно, за колко при, колко време издържа и скорост на трансфер и т.н.

[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   09-01-12 01:28

Я виж как си знаете урока! [thankyou]

Този е наистина добър и е под 20 лева:

http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/238/hama_card_reader_bundle_arcsoft_software.jpg

Автор: muha-palamarka   
Дата:   09-01-12 02:31

абе не се излагайте с тея скъпите [smilie5] в немския магизн дето преди беше "фото венчо" на Мария Лузиза, ги има за по 3,50. От три месеца съм с такова, пушка е! Пък и да не е, една бира в центъра е средно 2,50... [smile]

Дата:   09-01-12 10:34

сигурно има защо да са "по-скъпи"!

Автор: peter_m   
Дата:   09-01-12 10:36

http://viki-kj.com/osc/images/usb-card-reader-315.jpg

Аз съм с такова. За около 3лв. Малко, удобно, бързо. Никога не ми е правило проблем, а и в него има толкова малко неща, че няма какво да се развали ... а и да се развали - 3лв е ...

Друг е въпроса ако ви трябва рийдър 187 в 1 ....

Но ако ви трябва само за SD карти например ...

Автор: valetvitor   
Дата:   09-01-12 11:40

HAMA [smilie24]

Автор: bumbar   
Дата:   09-01-12 16:16

Специално за CF е за предпочитане да не се вади и слага картата много-много. Конструкцията със свободно стърчащите щифтове навътре в тялото просто плаче за изкривяване и укъсяване, колкото и внимателен да е човек. Като чета, има доста умрели тела по тази причина. От друга страна, това за евентуалните големи електростатични потенциали между тялото и компютъра през USB портовете ми се струва пресилено, особено за лаптоп.
Та при CF карта аз предпочитам за по-сигурно да прехвърлям през USB, макар че ползвам старо тяло и това е изнервящо бавно.

Автор: Knartist   
Дата:   09-01-12 16:21

И аз с картрийдър - онзи синичкият, дето асахи го е показал... доста по-бързо и лесно става... за амортизация не мисля много, че то ей го коя година стана [smilie8] [beer]

Автор: папач   
Дата:   09-01-12 16:23

Моето скромно мнение гласи,че че е по-добре първо да се повреди юесби защото при разбито гнездо за карта на апарата не може и да се снима.
Иначе и аз съм четец на карти или дириктно в гнездото на лаптопа.

Автор: asahi   
Дата:   09-01-12 17:02

И да ги пазите, и да не ги пазите - не се чупят апаратите.

Автор: krist   
Дата:   09-01-12 18:41

по-дълго време съм работил без рийдър, преди време купих един от технополис за 12 лв. и се скапа след месец-два.. миналата седмица рекох да рискувам пак с некакъв, тоя път хама, пак от технополис - малък, компактен, ама от него стърчи само едно усб кабелче с дължина дали има и сантиметър и е голяма болка докато го закача на лаптопа между останалите кабеляци.. отделно това за CF ми се струва много вярно - тия пинове ми се струват адски деликатни, даже на предишния рийдър малко му се закриви един само от няколко ползвания, та се чудя дали да ползвам и сегашния - май по-добре по-бързо да ми се съсипят батериите, отколкото тялото

Автор: Kanonir   
Дата:   09-01-12 19:10

Ако не ползваш големи карти и нямаш пролблеми да чакаш да се преточват - УСБ2 си е евтина опция!

Другия вариант е да се прежали някой лев повече и направо кардрийдър с УСБ 3 - и да нямаш УСБ3 портове дори включен на УСБ 2 порт пак успява да изкара едни 4-5МБ/сек. повече и от най бързите УСБ2 рийдъри.

Имам Transcend RDF8 и съм си играл да го видя какви са разликите. Включен на УСБ 3 порт с АТТО тест:
- една сравнително стара карта (2години) Трансценд 16ГБ-300х - 45МБ/с четене и около 27МБ/с писане.
- с по новите карти 32ГБ-600х на лексар и транценд четенето е близо до обявените от фирмите 90МБ/с.
С УСБ2 четец (ЛексарПро и Трансценд Р8) тия скорости са под 30МБ/с четене и под 20МБ/с писане.
Въпросния Transcend RDF8 си го купих преди около месец за 20$ от магазин, но ги има и в ибей.

Публикацията е редактирана (09-01-12 19:15)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »