Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с монитор ... моля за съвет. По-скоро за покупка на нов!
Автор: rlk   
Дата:   09-01-12 03:21

Монитора е Самсунг 2493НМ и естествено пущината е извън гаранция от няколко месеца само (на 3 и половина години е). Проблема започна преди около месец и нещо. От време на време ставаше черен екрана или трудно излизаше от режим на скрийсейвър (черен екран). Не обръщах внимание, защото ставаше въпрос за секунди до към минута време и като тръгне нямаше проблеми да си работи. Понякога се чуваше и леко пропукване от тонколоните му когато превеше проблема или нещо като свистене. В крайна сметка дойде момента в който не тръгна и си стои черен екрана. Свети индикатора, че е включен, но само толкова. Пробвал съм видео картата си работи. Порових в нета и масово се тръби, че проблема бил в кондензаторите на захранващия блок. Отворих го и ги прегледах, но нямат видими проблемни такива или поне силно издути или протекли или нещо подобно. Както и да е поръчах си комплект конданзатори за модела за да ги сменя. Обаче някак си не съм силно убеден, че това е проблема. Може ли някакви идеи какъв друг проблем може да бъде и как да се отстрани. За ремонт няма вариант т.к. цената е съизмерима с покупката на нов монитор. Очаквам предложения. Мерси предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с монитор ... моля за съвет.
Дата:   09-01-12 03:21

Ъпдейт ...

Дата:   09-01-12 03:22

Смених ги кондензаторите и сега съвсем не дава никакви признаци на живот. Половин ден си играх с него. Изтекоха ми очите да оглеждам платката и да проследявам къде какво и да го замервам, а така и не намерих кое може да е изгоряло евентуално. Писна ми да се занивам с него. Явно ще се хвърля. Не ми се дават пари за цялата захранваща платка и после евентуално пак да не тръгне (а тя струва $80). Освен това е модел от преди четири години и тогава беше към $500 + сега ремонтите и кой знае дали ще работи още дълго и направо ми излиза златен. Незнам какво да правя, а и май се самонавивам да си вземам нов. Обаче идва още по-голям проблем. Какъв да си купя? Дайте някакъв съвет моля!

Дата:   09-01-12 03:40

Моля ако може това да са източниците за сравнение и предложения:

това с линковете е кошмар да се поставят коректно, моля да ме извините:

NewEgg

свикнах с 24" и бих искал да е този и около или по-голям ако може, макар че ми се вижда най-удобен, а и май най-ползван размер. Не бих могъл да надмина бюджет от $500 макар и това да ми е много (по-скоро до около $400).

Дата:   09-01-12 03:42

Това е другото ...

www.bhphotovideo.com/c/search?Ns=p_PRICE_2|0&ipp=50&ci=6559&N=4294542210+4288584236&srtclk=sort

Дата:   10-01-12 05:53

Dell U2412M или HP ZR24w май до толкова ми стигат силите финансово. Кое ще ми препоръчате?

Дата:   10-01-12 06:42

Малко допълнение. Оказа се, че НР имат промоция до края месеца и мога да взема ZR24w за 350$ или LP2475w за 470$ което са доста добри цени бих казал особенно за втория, който навсякъде е с поне 100$ отгоре, а и е по-добър от другите два доколкото разбрах от което рових до момента. Моля помагайте.

Re: Проблем с монитор ... моля за съвет. По-скоро за покупка на нов!
Автор: Suggs   
Дата:   10-01-12 07:44

Директно съм сравнявал в магазин Dell U2411 и HP ZR24w. Вторият определено ми хареса повече.
Един ден, като порасна [smilie25] (откъм банкова сметка), ще взема един такъв.

Автор: Батко   
Дата:   10-01-12 09:20

Аз съм за Dell U2412M : [cool]

Снощи спря тока, свещ няма, фенер - хич, обаче компютърчето е с UPS. Отворих един уиндоус експлорър на цял екран, превключих монитора на 'game' и о чудо!
Стаята светна!

Също така е перфектен вместо софтбокс и съответно осветлението е постоянно.

Автор: didesignbg   
Дата:   10-01-12 09:43

Кой е този Dell U2411?

Бих препоръчал Dell U2410, ако има достатъчно бюджет.

Дата:   11-01-12 07:13

Още допълнение .... сега вече може да се намери или поне аз сега научих за модела ZR2440w който всъщност е най-новия и е LED. Макар откъм характеристики за картината LP модела е по-добрия от трите (макар и по-стария модел), повечето казват, че едва ли може да се усети съществена разлика и да се почувства предимствата му. LP модела покрива 102% от NTSC, а другите два малко над 70%. Незнам това, че 2440 е LED дали е предимство освен, че е по икономичен и не грее, а и казват , че не дава по-топли цветове заради това. Като цена са съпоставими с LP и 2440 с разлика от 15$ (2440 е по-евтин малко). Вече съвсем се ориентирам главно между тези два модела : LP2475w и ZR2440w. Моля за съвет. Вече наистина трябва да купя някой. Повече от две седмици съм без монитор а се задава работа. Много ще съм благодарен за конкретни предложения. Няма да остана длъжен!

Автор: jarjar_   
Дата:   11-01-12 09:04

Виж Тук , общо взето тестовете и информацията им са доста добри, мисля, че са достатъчни, за да направиш правилен избор. Успех!!!

Автор: tvk75   
Дата:   11-01-12 09:22

Ремонтът на стария монитор едва ли ще излезе повече от 40-50лв. Е,зависи къде ще го ремонтират,,,

Автор: mihajlov2   
Дата:   11-01-12 10:06

Имам HP LP 2475W от около година и половина и съм много доволен. Ако не се лъжа, той и DELL U2410 са като братя близнаци - ползват една и съща матрица. По принцип се счита, че Делът е маалко по-добър. HP-то си е страхотен монитор след КАЛИБРИРАНЕ. Тъй като е с wide gamut, приложенията, които не разпознават и не ползват ICC профила на монитора след калибриране, дават по-топли цветове. Но за работа с фотопрограми си е много добре. От посочените от теб монитори лично аз бих си избрал HP LP 2475W.

Автор: Tenev   
Дата:   11-01-12 11:51

ZR2440W и Dell 2412m ползват една и съща матрица и се представят сходно според ревютата. HP-то има HDMI, ако ти трябва. Не знам дали разликата в цената е оправдана. Аз стигам до извода, че като цяло Dell-а няма конкуренция на тази цена, ако някой знае по-добър монитор за фотообработка на цена до към 600 лева да каже, че и на мен ми е интересно [shtrak]

Публикацията е редактирана (11-01-12 11:58)

Автор: alcho   
Дата:   12-01-12 01:06

Пробва ли да вземеш отнякъде друга видеокарта за компютъра и да тестваш. Имах абсолютно същия проблем преди известно време. Но сгреших и тествах видеокартата от проблемния компютър на друг и се оказа че на него работи и почнах и аз да търся из дъна, захранване, даже си почистих праха от плочките на рама и нищо - все така не вървеше с тази видеокарта. Но когато след седмица ми дойде на акъла да направя обратния тест - установих, че проблемният компютър работи с другата видеокарта, после си купих нова и вече няколко месеца го стопявам от бачкане без грам проблем. А старата видеокарта работи на някои компютри, а на други не... Малко сложно го обясних, но си мисля,че проблемът ни е един и същ.

Дата:   12-01-12 03:27

Вързах компа към ТВ-то през всеки един от изходите и всичките работят, а монитора на никой не зацепва. Той изобщо не реагира. Никой от бутоните не реагира, който и кабел да закача нищо не се променя и никакви събщения не изскачат. Хвърлих го вече. Сега се чудя между ZR и LP. Единия е по-нов, по-икономичен, по-евтин, но с малко по-слаби характеристики, а другия наобратно. Немога да реша какво и кой да взема от двата.

Автор: Tenev   
Дата:   12-01-12 08:52

ZR има проблем с бандинг след калибрация заради 6 битовата матрица. Между двата бих взех LP-то

Автор: da.fo   
Дата:   12-01-12 10:57

И аз имах подобен проблем - изгасна напълно минитора и след като го занесох на техник ми каза , че някаква лампа подобна като тези луминисцентните , която осветява отвътре екрана е изгоряла. Сега се е заел да го прави с диоди , тъй като такива резервни лампи почти не се намирали.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »