Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна
 Пак за цени.
Автор: cameraman   
Дата:   11-11-11 09:41

Попитах некво софийско диджейче , дето си пада и организатор на сватби как вървят цените на сватбена фотография в столицата... Паднали са много- каза той- Умира бизнесът...
При него снимката струвала 15 стотинки, а сватба от 1000 снимки струвала 150 лева... Онемях.... Ако в София има такива цени е ясно,защо аз във Варна си стоя на топло край климатика на 11.11.11г., въпреки, че имах 3 запитвания за сватби...

Отговори на това съобщение
 Re: Пак за цени.
Автор: chukov   
Дата:   11-11-11 09:51

Абе стига бе
150 лева за сватба

Няма такива неща

Автор: джъмбо   
Дата:   11-11-11 09:55

150 за сватба вече е нормално нещо...
куцо и сакато дето си купи дслр веднага си прави сайт: бестмастерфотографи и вече жули яко сватби....

само дето сватбения ден няма място за грешки.... ама младоженците го разбират късно

като разумен човек си поканих добър фотограф за моята сватба [shtrak]

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   11-11-11 09:57

И който дава 150 лв за сватбен фотограф ще получи снимки, струващи 15 ст. бройката!

Автор: shama   
Дата:   11-11-11 09:59

Не съм съгласен.

Тази есен бях на 2 сватби и на 2-те фотографа беше 500+ , а не бяха скъпи такива.

Автор: julski   
Дата:   11-11-11 10:15

Да, да. Скоро тъсихме за близки хора за догодина. Да видиш добрите какви цени обаждат. Бая оферти събрахме и все около 800-900лв се въртят и въобще не се пазарят. Взехме оферти от Петя Василева, Бони Бонев, Балевски, Васил Николов и още няколко. Балевски иска 1100, но те са двама. Другите са минимум от 800

Дата:   11-11-11 10:19

Почти се успокоих.

Автор: autosvet   
Дата:   11-11-11 10:21

Е ти гониш хайлайфа.
За 150 кинта ... ще си намериш някой с вградената светкавичка на Канон 1000Д и 18-55 чиято гаранция изтича през март 2013.

Автор: julski   
Дата:   11-11-11 10:23

Публикацията е редактирана (11-11-11 10:33)

Дата:   11-11-11 10:23

Публикацията е редактирана (11-11-11 10:24)

Автор: ilcoin   
Дата:   11-11-11 10:27

Добрите фотографи вземат доста повече от 150лв и имат клиенти за месеци напред. Форумските претенциозни величия реват, че всеки с апарат ходел и им подбивал пазара и не можели да си вържат бюджета. Интересно ...

Автор: navy   
Дата:   11-11-11 10:34

Нормално...

То 90% от сватбените фотографи не могат да снимат [smilie18]

П.П.
98%
[smilie7]

Автор: джъмбо   
Дата:   11-11-11 10:35

ако визираш мен... аз сватби отдавна не снимам...

а че съм казал някои факти... ами на 100% са верни...

Дата:   11-11-11 10:41

Аааа... не не не, никой не визирам [smilie7]
Не мога да си позволя да обиждам лично никой.

Просто като седна да гледам българска сватбена фотография и тотално се отчайвам, че някога ще стигнем добрите фотографи извън България...

Не бих седнал да изброявам забележките, които са доста [smilie7]

Дата:   11-11-11 10:49

Не говорим за цената на светилата, а за средна цена на що годе прилична работа...

Автор: toti   
Дата:   11-11-11 10:49

Крайния продукт според цената.
Незнам кога НИЕ БЪЛГАРИТЕ ще разберем,че ХУБАВО И ЕВТИНО няма на
този свят.
Аз се жених преди няма и два месеца в Пловдив.Фотото ми струваше
300 лева....толкова имахме възможност да отделим.Не очаквахме някакви чудеса за тези пари,но в крайна сметка бяхме много-приятно изненадани от крайния продукт,който получихме.
Месец преди това бях на сватба на приятел пак в Пловдив.Фотото
му струваше 500+ лева.Когато седнахме да си разглеждаме албумите....имаше очевидна разлика...Не, че нашия е лош и имаме
големи критики към фотографката,даже напротив...Искрено и благодарихме защото условията за снимане бяха отвратителни.
Мисълта ми е,че хората в повечето случаи сами са си виновни
за провалените сватби... .Не може едно и също нещо да струва 150 - 500+ лева и да си мислиш,че като качество ще е едно и също.

Автор: autosvet   
Дата:   11-11-11 10:52

Е морски и онея хоро не могат да тропат, а с ракията хич не се справят ама не им се подиграваме. Пазара тук не иска художествени качества, а просто отразяване на събитието. Ако някой успее да се пребори да му възложат и нещо по-така е добре. БГ реалност. Ама пък и чак толкова да се превъзнася деня в който се бракумват двама ...

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   11-11-11 10:55

Ще ги стигнем, когато ТУК се смята за нормално да дадеш 1000+ лв на декоратор за цветя по масите и нормално да вземеш някой щракач за един от най-важните дни в живота :)

Автор: erotila   
Дата:   11-11-11 11:09

изброихте 7 човека които снимат... само толкова ли сватби се правят
примернУ за днес има 131св в софия, да предположим 80% от тях са си наели фотограф... 104 сватбени фотографа и те на 800лв по двама ли им етарифЪта ...[smilie18]

от без пари до 200лв са 98% според менИ профитата

Автор: Petkow   
Дата:   11-11-11 11:35

Ами какво да ви кажа приятели, аз не съм фотограф но и в моята професия има хора дето работят за 150 лв и за 1000лв за едно и също нещо, ако това ще ви успокои :)) Просто или хората не си ценят труда, или немотията е крайна ... аз лично за сега не бих се наел да снимам сватба ако изрично не ме изюркат или да снимам просто да видя какво би излязло де :)

Дата:   11-11-11 11:48

Да, то във всяка професия има такива хора. Мене обаче ме дразнят тия арт-напъни че видите ли, народа е прост пък аз съм велик, пък после тия, че ония, че държавата, че незнам кой си. И все едни приказки такива, дето да се чудиш откъде са. Целият свят се изправил срещу г-н Х и му пречи на просперитета и желанието да да стане част от А-групата (разбирай за 3-4 часа да изкара ХХХХлв).

Дата:   11-11-11 11:54

Ха ха, къде видя 3-4 часа труд при сватбата бе ха ха ха

НЯКОЙ ЩЕ ПОЗНАЕ ЛИ КОЛКО ЧАСА СЕ РАБОТИ за една добре заснета сватба?

Автор: imitev   
Дата:   11-11-11 11:58

минимум 3-4 дни с обработката на "матриала"[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: erotila   
Дата:   11-11-11 12:01

за да стигнете от точка А до точка В с автомибил Трабант-Самара и Опел /примерно/ е едно и също спрямо целта да се придвижите от А-В... Другото просто неможе да се сравнява, а то има стойност!

пп
за да не се чуди някой що съм го написал, просто трябва да се замени А /със снимащ, техника, техника на снимане.../ и Б /с ФОТОГРАФ, техника, техника на снимане.../ за да получите умазаключението защо едно и също нещу/пр сватба/ струва 200лв /сниманев JPG/ или 800лв / двама фотографи, RAW, фототехника, слайдове, обработки, ДВД-та, фотокнига.../... със сигурност цената за фотограф при вариант Б слиза и под 200лв [smilie18]

извода: значи е вярно че професионалните сватбени фотографи снимат за под 200лв

Дата:   11-11-11 12:08

За да сме точни (понеже гледам че някой са доста буквални), трябва да включим в сметката и това колко е улав шофьора, колко други коли има на пътя. Също така дали има друга работа (колко печели на нея), дали си е платил акциза на нафтата или я е източил от циментовоза на баджанак си. Дали колата е на тати, или не е. Дали возещият се досега се е возил основно на трактор и ладата му се вижда като совалката атлантис.

Ей такива ми ти работи. Въобще, гледането в чуждата паница на всеки 3-4 часа е полезно занимание, нали бе морски?
[shtrak]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »