Автор: sir_sky
Дата: 15-09-11 13:56
Радиосинхронизаторите са най-сигурни! Аз снимам и със синхронизатори и с оптична връзка, когато светкавиците се видят една друга, нямаш проблем, при мен си работи доста добре този вариант! Ако наистина не се виждат, нямам свободно радио, тогава правя връзката с още една светкавица, т.е. първата пали втората, която е сложена така че да не играе друга роля в снимката освен да пали третата!
Другото нещо е защо искаш да снимаш задължително на скорости над 1/250? има си начини да се вместиш в тази скорост и пак да станат добри неща, можеш да караш с НД филтри също, аз лично ги ползвам редовно когато се налага!
Вярно е че тогава ти трябва малко повече сила в светкавицата, но аз понякога в софтбокс-а например вкарвам вместо 1 светкавица на 1/1 мощност, примерно 2 броя на 1/2, или 3 броя, така печеля и време за зареждане!
Та за светкавици, на ТТЛ съм пробвал да снимам само един път, ама после се замислих че тез пари за техника не ги давам за да оставям техниката да мисли вместо мен! Дори и 6-7 светкавици да ползвам, всичко е на ръчни настройки! Мен лично ме задпвпляват и най евтините светкавици, по принцип не давам повече от 30-40 долара за светкавица, ама при мен се намират лесно де! ;)
Та на кратко, радио синхронизатори със стари евтини светкавици ;)
Успех!
|
|