Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна
 какво става с нивото - предложения и дискусии
Автор: мара   
Дата:   11-08-11 10:46

понеже хубаво си приказвахме в темата за "представяне", но тьма я затвори, рекох да се пренесем тук.
та за какво става дума?

защо вече не качват много утвърдени автори? защо не влизат? защо не гледат? защо не гласуват?

имаше в затворената тема смислени приказки по разни въпроси. например - как да се повиши качеството на показваното в албума?
бони, фелиз, авела, кнартист и пр. могат да си препишат мненията тук.

какво значи пренасищане с кадри и може ли по някакъв начин да му се противостои? и трябва ли?

дали "огОрчените" или преситените са повече и кво значение има?

беседвайте си спокойно по тия въпрости тук. няма да банна никого, нищо ще затворя темата.
 Re: какво става с нивото - предложения и дискусии
Автор: Knartist   
Дата:   11-08-11 11:01

[smile] Андага [smilie24]

Ей сега ставам, нали утрото било по-мъдро, пък и не започвам от сутринта [beer]

Та, на свежо продължавам да си мисля, че основната ми идея с "времевия" рейтинг си е джиджана [shtrak]

Качва се снимка и ако не набере определен рейтинг за определено време, престава да бъде видима в основния албум...

И онова, дето Фелизката разправяше за полския сайт - с нещо като нива на албуми...

Вярно, че в момента има донякъде нещо подобно примерно с линка горе за рейтинг Б, ама пак би трябвало да има накъде да се измисля... винаги има [smilie8]

(бай дъ уей, К-то в началото на ника ми ни съ чете - като в know, knight, knar (откъдето идва)... ама нали нещо още не ви е по вкуса тоз ингилизки [smilie25] )

Автор: boni   
Дата:   11-08-11 11:01

Това са основните неща, които смятам, че си струва да препиша от другата тема.

Автор: boni
Дата: 10-08-11 22:48

Авела, аз още преди година казах - инфлация( девалвация) на фотографското изображение.
Абсолютно пренасищане, преяждане и то не само във фотографията.
Аз лично все по-трудно се впечатлявам от каквото и да било около мен в живота.

Дата: 10-08-11 22:56

Знаете ли кои са публиката в момента?
Гладните.
Тези, които не са преяли от ежедневно гледане .
Видях ги много пъти на моста до НДК - хора, които никога не са влизали по фотографските сайтове се дивяха на снимките ви там.
С някои си поговорих, въобще не бяха наясно, че съществува фотография в интернет. Едната група бяха по-възрастните, които почти не ползват нет. Другата група - тийнейджъри, които са гледали само фейсбук снимки.
Всички ние, старите членове на ФФ отдавна не сме пълноценна публика.

Дата: 10-08-11 23:18

А какво правим, когато няколко сами по себе си добри автори не могат да се понасят един друг? Често от различни жанрове? И когато едните ти пишат - това ли ще гледаме, птички и буболечки? А другите роптаят - какви са тея артове, това ли е фотографията? Трети пишат - щом има голи тела, аз напускам сайта и си трия снимките. Скоро точно така ми писа доста добър пейзажист и си закри профила, защото на 1-ва стр излизнала снимка на полугола жена. Четвърти пък не търпят някой да е по-по- от тях...И когато ти пишат - ако тоя ще е във вашия сайт, аз се махам?
Аз честно не мога да се справя с тази типична нетолерантност по нашите ширини.

Дата: 11-08-11 00:43

От казаното дотук мисля че:

1. За да се вдигне нивото на албум, трябва от представяне да се излиза само с портфолио и съответно да няма компромиси.
2. За да се вдигне нивото в рейтинг А, трябва д а могат да гласуват само автори, които имат права за категориите - т.е. потребители без снимки и автори от представяне да не могат да гласуват.
3. За да се вдигне нивото на рейтинг Б, трябва да се измисли начин добрите автори, можещи да гласуват с Б, да бъдат по-активни.
Автор: feliz   
Дата:   11-08-11 11:02

Преписвам текста си и добавям нови обяснения:

В един полски сайт /там качва и mnawrocki/ се натиках, ей така - да видя кво е. Та там има Основна галерия, където влиза всичко, което качиш за гласуване /имаш право на 2 снимки на 5 дни/, Ниска галерия и Висока галерия. В Основната галерия имат право да гласуват само утвърдени автори и АКО събереш определен брой гласували ЗА публикуване, тогава снимката отива в Ниска галерия. Ако не - отива в галерия Тъмна стая[smilie5]. Не знам какви хора качват, но почти всичко от Основната им галерия е по-добро от нашия рейтинг А например. В Ниска галерия, която е следващото стъпало, нещата са доста добри, да не кажа като нашия рейтинг Б. Пък за Високата галерия да не говорим... В Тъмната стая почти всичко е по-добро от нашето Представяне.[smilie8]
Изобщо цедката е много яка. Коментарите също са само и единствено фотографски. Точка от Правилата на сайта: Не можеш да тиреш от там снимки, които си качил. Само при някакви много екстремни случаи и то със специално преговаряне с админи и т.н.

Държа да кажа, че не искам нашият сайт /ФФ[smile] / да става същия като цитирания горе. Там са доста сериозни нещата, леко скучни на моменти. [smile]
Но може да гепим някои идеи относно гласуването тук.

Автор: iPonche   
Дата:   11-08-11 11:03

Не съм съгласна, понеже съм излизала неведнъж от Представяне с цел да подобрявам себе си и съм успявала, а последният път (преди година и половина) не стана точно така. Просто никой не гледа снимките там!!! [smilie8]
Автор: n1x0n   
Дата:   11-08-11 11:04

Той Бони, в общи линии, е изчерпал темата...
Дата:   11-08-11 11:09

Допълнение: този времеви период да е доста по-кратък - за часове да става въпрос... съответно с някакъв по-нисък праг...
Така евентуално би могло да има по-скоропостижно отсяване...

А иначе за жанровите нещица... май има нещо такова, че бая птичарски взе да става сайтът, а пък примерно артЪ позачезна... което ще да е заради някакъв отлив на определени автори, предполагам.
Ама как да може да става за всичко и това всичко да е на "ниво"... а де [smilie11]

Дата:   11-08-11 11:10

така е. аз изобщо не съм съгласна с "времевия" рейтинг, щото там ще попаднат основно хората, дето стават сутрин и си преглеждат един другиму профилите.
аз рядко гледам: ако е затворена зоната, ако съм блокирана, ако нещо случайно вдясно ми мине и ме грабне...хората, с които общувам правят същото.
Автор: iPonche   
Дата:   11-08-11 11:11

Ще има отлив много ясно, като всичко е толкова посредствено, питайте Лалинда [smilie5]
Автор: saxon   
Дата:   11-08-11 11:16

Времевият период е странно предложение. За кратък период много снимки ще потънат незабелязани, особено ако се пуска всичко вътре.
Дата:   11-08-11 11:17

Айде още малко уточнения значи:

Може да си го тествате по следния начин (все пак през деня де, за през нощта би трябвало да е по-особено... нещо като фрий тайм[smilie5] )

Отваряте албума и гледате 24 снимки... е, има ли нещо по-читаво, което да не е събрало почти моменталически поне 20 точки?

Та, по този начин може да се получи някаква редукция на спама примерно наполовина...

Дата:   11-08-11 11:20

глупости...
Автор: rorus   
Дата:   11-08-11 11:20

Да, наистина в един момент ти писва да гледаш кадри само в нета. Изхода?

1. Да гледаш фотография на хартия - ако ФФ иска може да направи сБирките много по-интересни от тези сега.

2. По-развита йерархия в сайта. Включително секции за обсъждане и писане само от малко на брой членове. Плоската демокрация я няма в реалния живот.
Дата:   11-08-11 11:21

Knartist,,То и сега е така де, кое е различното, нещо не схванах.

Публикацията е редактирана (11-08-11 11:21)
Автор: unf   
Дата:   11-08-11 11:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   11-08-11 11:22

А и още нещо - като следствие от някакъв такъв по-кратък времеви рейтинг, ми се струва, че юзърите могат да се активизират повече като им е по-спешно... а това би трябвало да е за добро - да има повече динамика и някаквият ала състезателен елемент да е почти перманентен.

Автор: abc.xyz   
Дата:   11-08-11 11:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: luboar   
Дата:   11-08-11 11:23

че, какво му е на нивото. аз гледам само галерия "Б" с над 100 точки, и там нещата са си на ниво.
... като че ли, са ми повечко снимките с птици, но не ми пречат.
Дата:   11-08-11 11:26

Автор: saxon
Дата: 11-08-11 11:21

Knartist,,То и сега е така де, кое е различното, нещо не схванах.

ОК, аз не обяснявам добре вероятно... отвори първата страница на албума и махни половината снимки - тези с по-нисък рейтинг!
Е, ще ти липсват ли много?
Да де, става въпрос за по-надолу, не за пуснатите съвсем току-що... така че, айде, направи го с втората страница на албума - така по-ясно ли е?

Дата:   11-08-11 11:27

Knartist, аз пак не разбрах какво предлагаш, нали и сега е така? От албума минават в галериите само снимки, които са събрали някакви точки. Не е ли така?
Автор: krist   
Дата:   11-08-11 11:28

"аз гледам само галерия "Б" с над 100 точки, и там нещата са си на ниво."

хмм[smilie8]

Дата:   11-08-11 11:28

Е защо да я махам втората страница, нали мога да не я гледам. А ако е времеви нали тя ще изчезне.
А всъщност кой да я махне, нали пак някой трябва да ги гледа?
Абе не разбирам разликата от сегашното положение - те тея с ниския рейтинг нали не влизат в рейтинга

Публикацията е редактирана (11-08-11 11:29)
Дата:   11-08-11 11:30

Предлагам самият албум да бъде редуциран... а не 30-те галерии (или колкото са)

Добре де, ОК, айде, че трябва понякога и да се бачка, приятно ви хортуване тук [beer]

Автор: Jaly   

Върнах се да почета от старата дискусия.

Винаги съм се чудила едно нещо- защо се вижда за кого гласуваш, аз мисля, че ако няма начин да видиш на кого е снимката нещата значително ще се променят.
Гласуването на приятелски принцип, размива според мен тотално критериите. Виждала съм много пъти кадри на утвърдени автори изгласувани, просто защото са техни, а е очевидно, че никой не може да създава шедьоври всеки ден. Така че, дори за авторите с най-висок рейтинг би било поучително, ако получават по-реалистична оценка за кадрите си.
Аз лично съм спирала да качвам с месеци в сайта, защото ми действа силно демотивиращо да кача кадър, който смятам за поне приличен, а да виждам с висок рейтинг кадри, който просто няма как да са събрали такъв, освен на другарски принцип.
И нещо нещо - какъв по лесен принцип да се принудят хората да гласуват, от това да прави преглед на активността на гласимащите и съответно правата да биват отнемани при липса на такава?
Автор: feliz   

йерархията в онзи сайт:
Новобранец - няма право да гласува. Има право да качва снимки и да коментира. Всеки коментар извън фотографията се изтрива от админ.

Аматьор - трябва да има 20 публикувани снимки в Галерия Ниска, за да стане такъв. Или да е правил 20 анализи на чужди снимки, одобрени от някой по-висок в йерархията. Има право да гласува, коментира и качва за гласуване.

Фотограф - същото като горе, но с 40 снимки/анализа.

ПРО и АРТ - и двата статуса трябва да са одобрени и избрани от админска комисия.
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна

Тази тема е затворена