Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Зарядно и Ni-Mh батерии
Автор: thumper   
Дата:   13-07-11 23:52

Здравейте,
купих си батериите и зарядното от снимката по-долу. Батериите мисля, че се вижда какви са, а спец. на зарядното са следните:

Input:100-240V AC, 50/60HZ
Output:2.4V DC 400mA
AA 200mAx2 AA 200mAx4
AAA 150mAx2 AAA 150mAx4

Ясно е, че съм искал да мина тънко и нещата далече не са най-качествените. И понеже зарядното е от най-евтините, не показва кога батериите са заредени, просто си свети докато се зареждат.

Та въпросът ми е тези батерии, с това зарядко колко време трябва да се зареждат, за да са напълно заредени. Два пъти съм ги зареждал по 4 часа и издържат много малко - около 60 святкания на светкавицата на ФУЛ и около 130 на 1/2 (средно) (светкавицата е YN-560, т.е. мощна е)
Дали в зарядното е проблемът, като мога да взема малко по-хубаво, или кратко ги зареждам?

http://farm7.static.flickr.com/6002/5934941640_af6e30b701.jpg

Благодаря предварително
и поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: Зарядно и Ni-Mh батерии
Автор: e-mil   
Дата:   14-07-11 00:19

Ами зарядното ти пуска 200mAh за АА батерии. На твоите пише 3000 - ако това са mAh, значи 3000 делено на 200 = 15 часа.

Автор: showtime   
Дата:   14-07-11 00:25

Тези батерии са възможно най-големия боклук, който съм срещал. По-добре ги изхвърли.
Бях взел ААА за играчките на малката. При второто, третото зареждане сдадоха багажа и не пожелаха да бъдат заредени повече. За зарядното - предполагам, че и то не става за нищо.

Автор: jrr   
Дата:   14-07-11 00:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mitku   
Дата:   14-07-11 00:43

Да - 3000mAh батерии и 200mA заряден ток правят 3000 / 200 = 15 часа, но тъй като (естествено) процесът не е със 100% КПД и има 15-20% загуби, трябва да се добавят тези 15-20% като време. Т.е. необходимото време става 17-18 часа. [smilie7]

Дата:   14-07-11 07:15

Това и аз си го мислех, но 15 часа ми се сториха зверски много. А и въпреки, че зарядното уж има защита против прегряване, батериите се позагряват. Слагам ги сега, пък се надявам като се прибера да не се е запалила къщата [smilie18]
Благодаря Ви [beer]

Автор: Tekumze   
Дата:   14-07-11 07:29

Явно колегата showtime се е сблъскал с някакво менте, аз има такива батерии на година и половина и са без забележки, само дето моите са по 2250 мА.
Само трябва да ги изтощиш нацяло преди заряда и нямаш грижи.

Дата:   14-07-11 07:34

Tekumze, така правя. Твоите колко държат?

Автор: Tekumze   
Дата:   14-07-11 10:22

Ами не съм засичал точно, но поне колкото, или много малко по-малко от енелупа 2000 мА, който е другия ми комплект батерии. Ама ако не ги ползвам повече от 2 месеца вътре вече няма никой, докато в енелупа [smilie24]

Дата:   14-07-11 10:40

Значи не са много удачни за резервни? Защото имам 8 от тези и мислех да взема още 8, че да не увисна без светкавици, както ми се случи вече два пъти.

Автор: Славов   
Дата:   14-07-11 10:48

Да, правилно мислиш, аз съм с енелуп и варта /мисля писах в другата тема за зарядното/
Винаги вартата първо, а енелупа за втори.... /това е тактика за хора не снимащи всеки ден, или всяка седмица дори/....

Ако някой без Ентелигентно зарядно незнае тактиката, ще му я опиша.... [smile]

Дата:   14-07-11 10:51

опиши де... [shtrak]

Дата:   14-07-11 11:36

Ами винаги несигурните батерии в апарата, а енелупа в резерв ....[cool]

Автор: 3DF   
Дата:   14-07-11 12:04

До автора на темата:

Във упътването на твойто захранване си поше горе долу, за колко време се зареждат батерийте.
e-mil ти го е казал отговора.

Хубавите неща стават бавно.

Щом след 4 часа заряд ти изкарват 60 святкания това си е направо добре.

Най добре остави батерийте да се разредяд и ги остви после на заряд докъто зарядното си свърши работата (сигурно, като са заредени лампите ще угаснат.)
Независимо, че е евтино то си има възможност да следи, кога са заредени.

При енелупа е бонус това, че напълно заредени и да не ги ползваш 1 година заряда им остава на 80 % от заряда!

Има други по интелегентни машинки, които са по добри, но са и на друга цена. Аз си купих такова, но и при него нещата стават баааавно.
Но ефекта - резултата е по добър.
Аз за това и пуснах другата тема:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1347884&t=1347884&phorum_uriauth=

Публикацията е редактирана (14-07-11 12:05)

Дата:   14-07-11 12:18

3DF, упътване няма, а в описанието на продукта в сайта, от който го купих, си пише, че лампите, индикиращи зраждането, не изгасват. Така че, просто ще ги държа 16 часа и да видим колко ще издържат след това. Пък за резервни явно ще трябва да се насоча към други.

Ще се раджам и ако дадете съвет за радиосинхронизаторите какви да взема, защото тези, които бяха в комплекта умраха за около 300 снимки, което според мен е малко.

Автор: Dekov   
Дата:   14-07-11 21:14

Зареждането на акумулаторните батерии по правило става със заряден ток 10% от капацитета за 14-16 часа.
Ако тези батерии наистина имат невероятните 3000 МА то с това зарядно трябва да прибавиш още 7-8 часа време за зареждане и си ОК.
Така е според техническите науки, според раздумките във форумите може да има уникални рецепти.
[shtrak]

Дата:   14-07-11 22:01

Dekov, 24 часа ли предлагаш да ги зареждам? [smilie10]

Автор: 3DF   
Дата:   14-07-11 22:36

Ми що не?

Ми на мойто интелегентното му дават, че един цикъл за рефреш или това онова ...може и да продължи 39 до 48 часа....

Ми и аз за това пуснах темата. (оная другата)

Ама му се кефя. Хем олекнах с 100 и кусур кинта, хем му се кафя, като си менка цифрички разни. И ми пише ту зарежда, ту разрежда. А от горе на всичко и "ПОЧИВА".......

Такива ми ти работи.

П.С. Ама сега хапарата като му завия 1000 мм обектив и кърти мивки - в буквалния смисъл де, като къртача на бай Пешо от горния етаж.

Публикацията е редактирана (14-07-11 22:39)

Автор: Dekov   
Дата:   15-07-11 08:28

Ако параметрите на батериите и зарядното наистина са такива, то е така,но ако имаш по-старо зарядно с 100 МА заряден ток ще трябва още по- дълго време, ако зарядното е с по-голям ток и по-умно, времето може да е значително по-кратко.

Автор: delivero   
Дата:   15-07-11 08:53

Привет на всички [smilie25]

гледам и се чудя чета и недоумявам гледам и не виждам......

аз смея да твърдя че разбирам от батерии зарядо разрядни цикли капацитети и заряди и на всяка подобна тема пиша ли пиша на дълго и нашироко.......
АМА СЕ УМОРИХ[smilie21]

чудно ми е що за щуротия е това калпавите батерии в апарата а енелупа за резерва ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

[beer]

колко спестихме като си купихме гадно зарядно с менте 3000мАч батерии спрямо един комплект ЕНЕЛУП 2000 със зарядно който струва скромните около 32лв.
МНОГО МИ Е ЛЮБОПИТНО???????

някои колеги си купуват по 6-8 комплекта батерии ГРЕДА!!!!! не ви ли писва да ги зареждате да ги сменявате в светкавицата в апарата???? не ви ли писва да ги мъкнете в чанти раници джобове??????

аз имам 2 комплекта Енелуп 2000 от 3 години.
на всяко събитие правя по около 1600-2000 кадъра със светкавица НИКОГА НЕ СЪМ ЗАКЪСАЛ ЗА БАТЕРИИ !!!!!!

[shtrak]

Автор: mitku   
Дата:   15-07-11 09:35

@delivero [smilie24]

И аз съм горе-долу тъй - един комплект Енелууп (комплект със зарядното де, но не го ползвам) и един комплект Имедион, заедно със зарядното Маха 9000... и ВИНАГИ имам батерии и не са ме оставяли без светкавица. [smilie7]
Най-важната характеристика на батериите е да имат нисък саморазряд (каквито са Енелууп и Имедион). [smilie24]
Капацитетът за мен е реално без значение... а куче-марка батерии, които всеки момент ще свършат - не. [smilie23]

Публикацията е редактирана (15-07-11 09:40)

Дата:   15-07-11 10:16

Е "калпавите" както казах издържат малко по-малко от енелупа, явно не са калпави, просто са не толкова добри. Взимал съм и менте дето не изкара и 2-3 заряда, за тях не говорим, но явно за някои освен енелупа всичко друго е менте....
А извън апарата е енелупа заради малкия саморазрад на батериите и знам че винаги има ток в тях.
Никога не съм закъсвал заради калпави батерии, само веднъж тръгнах без никакви ... [smilie18] [smilie18]
Сега се сетих за един колега, дето навремето си купи мерцедес 190 и се чудеше как може изобщо да има други марки коли .... Е просто умното зарядно не е нужно на всеки... не казвам че не е добро. Сигурно е полезно за някой, който неможе да си замери тока на глупавото зарядно и умното да мисли вместо него ...

Ами за икономията точно 2 комплекта си взех с парите за Енелупа, и да повторя нито зарядното е гадно, нито батериите са менте ...почти колкото енелупа карат....

Автор: didesignbg   
Дата:   15-07-11 10:32

И защо според вас един фотограф, снимащ събития със светкавица няколко пъти седмично, трябва да предпочете мижави енелупчета, пред батерии с 30% по-голям капацитет?
Това, че ползвате батериите епизодично и енелупа е по-подходящ не значи, че е ултимативната и единствена батерия. Както и при зарядните, за всеки влак си има пътници. Това, че имаш пари не значи, че си караш джипката до морето в първа класа, а не в товарния влак.

Дата:   15-07-11 10:49

didesignbg [smilie24]

пак се сетих за колегата с мерцедеса .... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: delivero   
Дата:   15-07-11 23:41

Съвсем не казвам че ЕНЕЛУПА Е НАЙ ДОБРАТА БАТЕРИЯ.

тествал съм на колеги батерии с умното зарядно и са показвали завиден капацитет 2800мАч 2900мАч докато стандартната енелупка нова показва 2150-2200мАч а след 3годична работа и около 200 цикъла 1850-1950мАч

правил съм им всякакви тестове имат ниско вътрешно съпротивление и дават много голям ток за кратковременни натоварваня подходящи са за светкавици и фотоапарати имат малък саморазряд НЕПРЕТЕНЦИОЗНИ СА КЪМ ЗАРЯДНИ УСТРОЙСТВА.

общо взето може би са най-достъпните и най добрите цена качество.

доста добра цена без надценките на магазини и дилъри ЗАВИДНО ДОБРА ЦЕНА.
[shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »