Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Лъже ли ме антикварят?
Автор: idbobo   
Дата:   14-04-11 14:49

Здравейте. Отдавна следя с интерес форума и признавам съм научил доста неща от написаното по различните теми. От няколко дни имам една дилема, която освен Вас едва ли някой може да разреши. Става дума за следното:
Правейки пролетно почистване на стара къща, попаднах на стари фотоапарати. Тъй като признавам съм абсолютно не в час с моментите цени на такива антики, реших да Ви попитам тук, колко е реалната цена на машинките и предложената ми цена от 20-30 лв макс от антиквар за всичките дали е реална? Става въпрос за следните модели:
Practica - MTL5B
Canon F1
Zenith 12XP
Pentacon SIX TL
Фотоапаратите са си в комплект с обективи/предполагам оригиналните/ + кожени чантички. Към тях има и три отделни обектива.
Ще Ви бъда благодарен да ме ориентирате в тази абсолютно непозната обстановка за мен, т.е Колко пари струват въпросните фотоапарати?
Благодаря на всички писали по въпроса.
Лек и успешен ден.

Отговори на това съобщение
 Re: Лъже ли ме антикварят?
Автор: d_ave   
Дата:   14-04-11 14:54

20-30 лв за всичко е обирджийство:) аз ще ти дам 100 за всички:)

сега сериозно - много зависи от състоянието им. може да имат нужда от профилактика, след като са седяли доста дълго време. зависи и от обективите, какви са, в какво състояние. ако дадеш снимки ще можем да помогнем повече.

Автор: jmiotov   
Дата:   14-04-11 14:54

Виж цените в базара - https://photo-forum.net/forum/list.php?f=46

200-300 лв по-скоро.
Зависи разбира се и от състоянието, но 20-30 е подигравка[smilie10]

Публикацията е редактирана (14-04-11 14:55)

Автор: ivan_varna   
Дата:   14-04-11 14:55

Здрасти в базар БГ има обява за Pentacon SIX TL -на цена 320 лв. Тук във форумът гледам такъв се продаде на 120лв. Цената на Zenith 12XP - е такава 20 - 30 лв. Поне такива оферти има тук и по обявите.

Автор: cicomanco   
Дата:   14-04-11 14:55

Да...само нормалния на Пентакона е 150-200лв.

Автор: dwarfy   
Дата:   14-04-11 14:56

Ами ето ти един пример само.
http://cgi.ebay.co.uk/Canon-F1-N-35mm-Rangefinder-Film-Camera-28mm-Lens-/270730699013?pt=UK_Film_Cameras&hash=item3f08cea105

Потърси си другите [smile]

Дата:   14-04-11 14:59

Довечера ще приложа и снимки на всичката техника. Едно е ясно до тук - за 30 лв щях да направя подарък на някой скапан прекупвач.
Благодаря Ви.

Автор: El_Fuego   
Дата:   14-04-11 15:05

Зависи в какво състояние е техниката, ако е в добро можеш да изкараш за всичката поне 10-15 пъти повече от обещаните от антикваря ти 20-30 лв.

Автор: pstoev   
Дата:   14-04-11 15:05

пусни ги със снимки в секция базар "аналогова техника" под формата на търг!
със сигурност за всичко ще вземеш поне 300лв

Автор: ilcoin   
Дата:   14-04-11 15:19

pstoev [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   14-04-11 15:19

Чесно казано, нямам никаква представа в какво състояние са - което не го знам си признавам. Другото, което е, че изпитвам респект пред стабилната, тежка техника и не смея да ги ръчкам, защото ме е страх да не повредя нещо. В сравнение с моята сапунерка, ми изглеждат като космически кораб. Както и писах по-горе, довечера ще приложа снимки на всичките апарати + обективите + някакви цветни филтри за тях.
А идеята за търг е добра. Благодаря отново.
Поздрави.

Автор: harvester_vn   
Дата:   14-04-11 15:30

Лъже те и то много. Зенита наистина е без пари, но само на Canon F1 можеш да му вземеш 300лв, ако не и повече. Наскоро се продаваше един юбилеен за 700, а друг в комплект с 50/1.4 за около 500. Пентакона може да се продаде за около 100-120 ако не се лъжа, колегата по-горе казва че е двойно повече... вероятно е прав. Това само за телата, ако кажеш какви точно са обективите можем да те ориентираме и за тях.

Публикацията е редактирана (14-04-11 15:32)

Автор: papadok   
Дата:   14-04-11 15:41

[smile] [smile] [smile]
По-полека с цифрите - правите лоша услуга на човека.

Автор: pefoto01   
Дата:   14-04-11 15:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: d_ave   
Дата:   14-04-11 15:54

вие хубаво му дадохте цени на човека, много от тях се доближават до действителността. само че нека не забравя и да провери състоянието - idbobo, разходи се до Наско на дондуков и нека той ги огледа, да каже, по кое какво има да се прави. да няма после теми от типа "некоректен продавач" при положение, че нямаш идея какво може да им е.
и аз съм купувал Pentacon Six за 10 лв, ама после след като се ремонтира всичко проблемно по него си пасна на истинската цена, така че имайте го предвид преди да казвате цени на изуст.

Автор: CanoniO   
Дата:   14-04-11 15:59

Не разчитай да вземеш много пари за тези боклуци, освен ако няма някой уникален обектив. За да вземеш 300 лева на Ф1 трябва да изглежда така:

http://www.bhphotovideo.com/c/product/800758243-USE/Canon__F_1_Original_Mechanical_35mm.html

Имам усещането, че щом антикварят ти е давал 20-30 кинта за всичко, то реално ще струва стотина лева. Дай да видим състоянието..

Публикацията е редактирана (14-04-11 15:59)

Дата:   14-04-11 16:34

Антикварите, когато става въпрос за фото техника, много често не знаят какво купуват и какво продават после. За тях това са просто стари фотоапарати. Твърде е възможно да купят Ф1 за 20лв и после да го продадат за 30-40 примерно. Та, това което писах по-горе- че лъже, май е доста пресилено. Може просто да няма представа.

Относно цените- казвам какво съм виждал в базара. Ето я 700 левовата обява
Въпроса за състоянието естествено е много важен.

Автор: GenaDP   
Дата:   14-04-11 16:36

700-левовата обява е видях, но 700-левова сделка не виждам... [smilie8]

Дата:   14-04-11 16:43

Така е, но на ниво 500 може и да има. Дори и 400 да е.... Мисълта ми беше, че 30лв си е пладнешки грабеж. Още повече, че офертата доколкото разбирам е била за ВСИЧКИ НЕЩА- 3 тела и май 6 обектива.

Автор: met   
Дата:   14-04-11 16:49

Canon F1 е желязна профи машина,класика!!!

Дата:   14-04-11 16:50

Да, офертата беше за всичките четири апарата с обективите и чантичките + три отделни обектива и цветните лещи. Добре, че не се вързах.
ПП. Ще помоля хората, които ми пишат на лична да изчакат снимките за да видят реалното състояние на техниката. Не искам да лъжа никого по отношение на техническото състояние на апаратите - просто не го знам. Поне визуално ще се ориентирате.
Благодаря Ви за оказаната помощ.

Автор: Nimi   
Дата:   14-04-11 17:46

Ще е любопитно да се видят :-)

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   14-04-11 18:10

Има една голяма истина, че всеки акъл дава, колко струва,[smilie3] ама истината е в този, който наистина ще извади парите, и ще ти плати.[smile]
Другото важно нещо е, че без да се види това, което продаваш, е все едно да се говори за вятъра. Има случай в който, са разказвани истории от хиляда и една нощ, а след като се види стоката, излиза, че е толкова е съсипана, че и за кафе няма кой да даде. Варианта е да ги види човек, който е запознат с техника и да даде съвет, ако пък трябва и една кутия бонбони да му се даде. Реално този, който най-добре разбира нещата, той ще свърши цялата работа - оценка на стоката. [beer]
Работата на антикваря е такава, но тези апарати не са за антиквар. Когато се ходи при антиквар, първо разбери каква е минималната цена на това, което предлагаш, и след това, разбери антикваря колко може да ти плати. Защото антикваря като купи нещо, след това следва трудната процедура по-продажбата, която вече е цяла наука - как да се пласира, и да се вземе максимума.

Публикацията е редактирана (14-04-11 18:13)

Автор: MauMyHa   
Дата:   14-04-11 18:10

Х(ф)убаво правиш че питаш[cool]

Публикацията е редактирана (15-04-11 10:51)

Автор: fff   
Дата:   14-04-11 18:26

Антиквар в Пловдив искаше да ми продаде pentax mx за 400лв. Каза че професионалистите в чужбина все още снимат с такива, а цифровите още били далеч от това да ги изместят "защото правят всичко сами" [smilie5]
Тея хора са опасни.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »