Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с фокусът на 5Д
Автор: icf   
Дата:   25-02-11 08:26

Пробвах и с 50/1.4 и 17-40, когато оставя апаратът да избере къде да фокусе, общо взето нищо не фокусира [smilie18]
Ако избера точката е добре....Много често снимам като оставя апарата сам да избира, този проблем се появи наскоро и е ужасно дразнещо.

Единственото, което намерих в интернет е в дпрвю, един пич сравнява 5Д с 40Д - "The 40D just locks onto the closest object, but the 5D falls into an endless loop, hunting for focus, and not even giving up. Even though it locks easily with the appropriate peripheral point, if you want to let it choose the AF point, it fails."

Същото се случва и при мен, но ми е необяснимо защо почна да го прави и има ли 'лек'?

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с фокусът на 5Д
Автор: d_ave   
Дата:   25-02-11 08:54

нещо не се разбира - по това, което разбрах е, че ако избереш фокусна точка фокусира добре, ако оставиш апарата да избере автоматично фкоусна точка хънти. ако съм разбрал правилно, има лек - централна и да не ти пука. както се казва, снимаш с 5Д, а го оставяш то да избира къде да фокусира:)

Дата:   25-02-11 09:03

Да, правилно си ме разбрал. :)

Иначе си прав, но просто е дразнещо.

Автор: d_ave   
Дата:   25-02-11 09:05

разбирам те напълно, ама со пробвай да не му обръщаш внимание:) и аз така съм се дразнил за подобни "проблеми" и после като помине малко време забравям за тях и не ми пука.
иначе според мен няма какво да го предизвика това, или е по принцип грешка в алгоритъма за избиране на фокусна точка, или е нещо подобно

Автор: glorious   
Дата:   25-02-11 09:06

Как пък ще оставяш апарата ти той да избира къде да фокусира?! Б@х го, кой командва тук?"Я или кошка?!"[smilie5]

Автор: ATO   
Дата:   25-02-11 10:54

Според мен няма причини да се притесняваш. Апарата не чете мисли и няма как да разбере къде искаш да фокусира. Ползвай фокусните зони ако искаш да нямаш проблеми или по-мързеливя вариант е само на централна зона.
Фокуса трябва да е там кадето ти искаш, а не където на апарата му е кеф, но вече са ти го казали.
Успех

Дата:   25-02-11 19:24

Благодаря. Притеснява ме фактът, че нещо не работи в камерата, отколкото това, че трябва да избирам аз точките. Както казах, разликата е огромна и очевидна, от фокусиране за секунди сега нищо не става.

Автор: fit_ness   
Дата:   25-02-11 21:57

Възможно е матрицата да е мръсна. Възможно е огледалото да е мръсно. Възможно е и двете неща да са зацапани.

Автор: tantris   
Дата:   25-02-11 23:57

Щом го остявяш сам да фокусира, сигурно го оставяш и сам да си избира блендата. Като следствие от това - плитък доф и фокус където му е най-удобно и в крайна сметка картинката е омазана.
5Д няма разпознаване на лица при фокусиране и затова автоматичният избор на АФ точки не е препоръчителен. Ако ти се снима като със сапунерка - никон Д300[smilie5]

Дата:   26-02-11 01:09

fit_ness, благодаря, още един човек ми каза, че е възможно това да е проблема, а при мен е доста мръсно. [smile]

тантрис, човече, не го оставям да избира блендата, нито ми се снима със сапунерка ... фактът е, че нещо не работи както преди, има очевидна разлика. Нормално е да съм притеснен ако нещо не работи....

Мерси отново на всички.

Автор: psychoiho   
Дата:   26-02-11 01:21

при мен когато 50-ката тръгна да предава богу дух имаше такова поведение - в един момент апарата се отказваше и просто снимаше

но ако го прави и със 17-40...нещо в тялото става. И в определени ситуации 5д се "отказва" и си снима дори когато е наясно че не е хванало фокус

Автор: Manchev   
Дата:   01-03-11 23:40

Не ползваш абсолютно всички функции на апарата на manual= пълен лаик, аматьор, сапунер и смотаняк. [cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »