Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
geokar
мерси за коментара, но устните са барани най- малко- просто жена ми е направила тази физиономия, а и това са си нейните устни, не съм ги увеличавал или нещо подобно
Но може би трябваше да поработя още върху тях
Сега се уча
Струва ми се все пак, че около устните, особено под долната устна си успял да разкараш светлосенките и затова изглежда доста плоско. Възможно е, разбира се и осветлението да е било много плоско и това също да допринася, но в момента изглежда като боядисано върху платно, максимално равно.
А за това колко са важни сенките и светлините за обема можеш да погледнеш собствените си работи - без майтап, светлината в някой от тях - "червената църква" особено - ми харесва много
Че ги разкарах- разкарах ги тез светлосенки
А снимката е правена ей така за кеф , не целенасочено, просто сега реших да си поиграя Светлината е доста дифузна- този ден на морето беше доста облачно
Аз качих една редакция как ги виждам в общи линии нещата, но ретушът можеше да е доста по-добре, а и самата снимка седи плоско и рамената ми седят странно нещо.
Т'ва всеки що годе интелигентен чиляк рано или късно вдява как се композира, как да използва светлината и прочее нещица. И като се почне после едно втелясване ... отиде цялата магия.
От критики и коментари съм научила много, и ги ценя (понякога и ги давам :)))
но само едно ще те посъветвам - не забравяй най-важното - кое те кара да вдигнеш хапарата?! Какво искаш да покажеш, какво искаш да се усети с кадъра - идея ли ще е, емоция, нещо красивичко, нещо умилително ....?
Сам си отговори - кое в тази снимка си подчертал и си искал да 'видим'? и кое го прави лично твоя гледна точка?
VioletaSto100 - който го може може го
Абсолютно съм наясно, че композицията, фона, ракурса са кофти, че съм снимал в JPEG и прочие
Просто ме интересува ретуша- гледам и уча едни видео уроци и реших да пробвам с този кадър и се надявам, че с времето нещата ще стават по- добре