Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обективи втора употреба - тестване
Автор: ogi100   
Дата:   11-03-11 09:58

До сега не съм си купувал обектив втора употреба, но това все един ден неминуемо ще стане. Предполагам обаче, че може би всеки втори или трети си е взимал вече ползвано стъкло, независимо дали от базара, от познат и т.н... та предлагам в тази тема който има желание да сподели как тества ползвани обективи при закупуването им. Смятам, че ще е полезно, особено за хората с малко опит при такива сделки. Не открих подобна тема, ако има може админите да изтрият тази.
Поздрави [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Обективи втора употреба - тестване
Автор: d_ave   
Дата:   11-03-11 10:11

Ми зависи - принцпно много зависи от типа обектив, дали е ръчнофокусен, автофокусен, за коя марка е и т.н.
ако те интересува по принцип, кажи, ще ти понапиша някои неща, ако имаш нещо конкретно предвид кажи поне марка:)

Автор: J0R0   
Дата:   11-03-11 10:11

Снимаш няколко кадъра при най-отворена бленда. Обектът да е на различни дистанции, по-близо, по-далече.
После отваряш снимките на компютър, гледаш ги на 100% и преценяваш дали остротата и детайла в снимките те задоволяват.
(Ако имаш някакъв обектив за еталон, можеш при снимането да повториш същите кадри и с него, и после да сравняваш)
Това е.

Автор: ogi100   
Дата:   11-03-11 10:21

Да кажем за отправна точка - никонски обективи AF-S, с и без стабилизация. Това е моя случай. Конкретно в момента оглеждам за 16-85 и 50/1.4

Автор: hemilio   
Дата:   11-03-11 11:39

и двата са чудесни,успех [smilie24] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: delivero   
Дата:   11-03-11 16:07

16-85 е супер
а 50 1.4 не съм имал.

оглеждаш го внимателно за удари и някакви надраскваня особено по челната леща.
оглеждаш го като разтегнеш максимално обектива да не е потънал в прах по това си личи от части как е съхраняван и дали е пазен.
за евентуални остатъци от морски пясък.
оглеждаш баионета
въртиш пръстена за вариото не бива да затяга на определеми места или да насецва при въртене не бива да е много разклапан....
оглеждаш винтчетата личи дали е отварян....

снимаш на отвирена бленда гледаш на компютър на 100%.
и си правиш изводи.

Купуваш си нов с 24месеца гарания и си пей сърце!!!!! [shtrak] [cool]

Публикацията е редактирана (11-03-11 16:10)

Автор: valkiriq   
Дата:   12-03-11 08:39

Моят мъж снима вестник.

Автор: simbon4o   
Дата:   12-03-11 09:34

снимаш на 3-4 дължини при 3-4 бленди на всяка дължина, отваряш ги на компютър и гледаш внимателно за странни ефекти. Може да не му е равнина фокусната равнина, може при някоя средна бленда да ти се шашка и да криви, маже, не фокусира(странно ама ми се случи). Огледай го обстойно на светлина и със пусната през него светлина(за прашоляци), механически го пробвай колкото можеш.

Като цяло обективите масово са добре направени и издържат повече от един собственик така че аз лично не искам да си купивам нови предпочитам вместо един нов два стари [smilie5]

Автор: Suggs   
Дата:   12-03-11 18:43

Честно казано, аз гледам повече продавачът да е коректен [smile] . Колкото и да тестваш един обектив, винаги можеш да пропуснеш нещо. А ако този, който ти го продава, е честен човек, сам ще ти каже за евентуални недостатъци.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »