Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся оригинален диск със SW на Canon EOS-1D или PC с WM2000 и FireWire порт
Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   10-12-10 18:36

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Търся оригинален диск със SW на Canon EOS-1D или PC с WM2000 и FireWire порт
Дата:   10-12-10 18:42

Сложно е за обясняване, но общо казано има едни Personal Settings, които трябва да направя с въпросния апарат, които стават само под Windows 2000. Аз софтуера го имам на файлове, но дори под compatibility mode да ги инсталирам в Windows 7, ми дава фейл при комуникацията с Canon EOS Utility и апарата.

Под Windows XP работи софта, отваря Personal Settings на камерата, но не може да ги схрани, понеже драйверът който инсталирам в Windows 7 под compatibility режим, на XP не може да се инсталира, понеже е за компове с до Windows 2000 софтуер ...

Та молбата ми е някой колега с който се знаем от форума, ако има оригинален диск да ми го даде да го презапиша или ако има Windows 2000 инсталиран и FireWire порт на писито да дойда да настроя персоналните настройки, които ми трябват. [beer]

Re: Търся оригинален диск със SW на Canon EOS-1D или PC с WM2000 и FireWire порт
Автор: tantris   
Дата:   10-12-10 18:47

Шотляндец, проблемът май не е толкова сложен.
И аз като купих 1ДМк2 търсих стари софтове за да му подкарак къстъм функциите. Но се оказам че с EOS Utility можеш да си сменяш функциите без проблем. Като се появи онова екранче, дето прилича на това на апаратя, дърсиш в едно падащо меню функцията която те интересува и си ОК.

Дата:   10-12-10 18:47

Ъъъъ, не знам за драйвера.

Дата:   10-12-10 19:20

абе аз съм имал мк2н и знам как е, но тук не става. просто трябва Windows 2000 няма как.

под хп става да сменяш името на собственика, да снимаш ремоут, да прехвърляш кадри, но personal settings не може да съхрани, понеже въпросния TWAIN software и driver работат до Windows 2000. Кофтиии ...

Дата:   10-12-10 19:34

Този пробва ли го? Пише, че е за XP.
http://support-asia.canon-asia.com/contents/ASIA/EN/0900014501.html

Автор: peterst   
Дата:   10-12-10 20:09

vmware player, инсталационни цд на вин2к и около 30-40 минути и имаш всичко необходимо. после си вързваш устройството към виртуалната машина и не си омазваш компа с излишни неща. запазваш си виртуалния диск и когато ти притрябва вин2к - пускаш и имаш

Автор: klez   
Дата:   10-12-10 20:28

:D и ше му трябва да изчете 1 книга 3 тома и 24 часа да го настрои

Автор: peterst   
Дата:   11-12-10 17:17

vmware player (безплатна за ползване) има "лесно" инсталиране на различни операционни системи и само си избира инсталационното cd

при вързване на usb устройство към реалния порт и вървящ в момента vmware player той автоматично си пита дали искаш да го вържеш към виртуалната машина и да го разкачи (като разпознат) от реалната.

наистина е половин час работата на по-бавен компютър :)

май пропуснах, че vmware player върви почти под всичко - windows, macos, linux

Публикацията е редактирана (11-12-10 17:18)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »