Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 PowerShot SX130 vs. IXUS 130
Автор: dreamachine   
Дата:   26-11-10 02:40

Споделете мнението си за тези две апаратчета:

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=7520&show=additional

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=6646&show=additional

Да оставим еднаквите параметри (дори номерата им са едни и същи [smile] ) и да видим какви са разликите (предимства/недостатъци) и кой според вас е по-добър?

Отговори на това съобщение
 Re: PowerShot SX130 vs. IXUS 130
Дата:   02-12-10 16:23

Някой? Мнение?? Никой... [smilie11]

Автор: Nimi   
Дата:   02-12-10 19:10

На IXUS-а май май единственото му предимство е, че се побира и в малко джобче [smilie3]

а... и матрицата била с 2Mp повече..

Публикацията е редактирана (02-12-10 19:14)

Автор: surg   
Дата:   02-12-10 22:51

има няколко важни разлики....това са апарати от различен клас, за различни хора
за кои искаш да го купиш е мнооооого важно, така, че кажи....
1. СХ130, тия дни снимах с него, от един приятел, солиден, тежи си на мястото и това е добре, има пълен набор от настройки, много тих зоом при видео хай дефинишън ( клипа е с 18 000 кб в сек, иска и по нов компютър за гледане), зоома започва от 28 и това е добре, на ИЗО 800 спокойно се вадят снимки в размер 10х15 см, но в никакъв случаи не е за джоб на риза...апарата които има всичко което би искал в нормалният живот, дава и много възможности иска зарядни батерии да се купят, и зарядно....

2. Иксус 130 ил СД 1300
аз имам СД1200, преди всичко е много компактен, има си 4 зоом това е добре , има си и стабилзиация и това е добре, няма ръчни и приоритетни настройки, на ИЗО 800 снима прилично за семеен албум, малко по слаба светкваица има, има си литиева батерия, ГЛАВНО е много малък и лесен за носене, за семейни снимки си е супер...
подходящ за дами, за хора с по малки ръце,

основнот е за кои е....
виж и за СХ120, имаше на цена под 300 лв....

Автор: realnoncho   
Дата:   02-12-10 22:55

НЕ ми харесват тъмните им обективи, особено на SX130(f3.4-5.6) след като в SX120 e 2.8-4.3 [smilie23]

Дата:   03-12-10 21:21

Привет и благодаря на всички за коментарите! Засега съм се спрял на СХ130 заради повечето функции. Верно, че е малко тъмничък, но пък всичко останало ми харесва повече отколкото на Иксуса. Размерът и разликата в МП не са чак от такова значение, а и то е ясно, че няма да се правят снимки за изложба, а по-скоро от типа семейни или като за Фейсбук :Р ...все пак и двата са сапунерки! [smilie5] Смятам че и батерията е по-добре да си е от стандартните АА, които винаги могат да се сменят (или да се носят чифт резервни в джоба), докато при литиевите е малко неудобно като ти падне батерията особено като няма къде да я заредиш в момента. Също видях, че литиевата издържа по-малко :( Относно видеото - там също иксуса е по-слаб понеже пише, че звука е моно, а на СХ130 бил стерео ;) Макрото е от 1см, а при Иксус е от 3см. скоростите също са повече, светкавицата по-силна, дисплея по-голям...
За СХ120 какво да говорим - там обектива започва от 36мм срещу 28 на СХ130 нито HD... не намирам допълнителна информация за него за да разгледам подробно останалите функции и май ще взема СХ130 освен ако не открия нещо друго за тези пари :) Мисля, че е добра промоцията предвид цената и нещата, които включва комплекта.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: