Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за обективи като Рубинар 1000 и МТО 1000?
Автор: tupekc   
Дата:   06-11-10 02:23

Качество на изображението? Как се справят поставени на дслр-и? Сравнени със самянг обективите от този тип кои са по добри обективи?

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за обективи като Рубинар 1000 и МТО 1000?
Автор: asahi   
Дата:   06-11-10 08:23

Между тях няма по-добри. Това са едни много трудни за работа обективи, с които на практика няма да свършиш качествено някаква работа. Ще сравняваш твоите сними с тези на "батковците" и винаги ще те е яд, че си се набутал с това желязо.

Малко факти, отнасящи се за всички огледални дългофокусни обективи:
- снимаш само от статив;
- фокусираш бавно и трудно, само през светъл визьор и само по неподвижни и контрастни обекти;
- нямаш бленда и регулираш експонацията само през скоростта и исо-то;
- получаваш снимки, които по детайлност и контраст са далеч от образците в жанра;
- бокето е на гевречета.

Имат и две предимства - чести са по-леки и компактни от събратятя.

Автор: tupekc   
Дата:   06-11-10 10:00

С подобен обектив не мисля да снимам патки, ами предимно мисля да го ползвам за астрофотография. Притеснява ме това, че и при добре настроен фокус, ако има изкривявания, блървания и т.н. там където има по-слаби звезди ще се губят или просто ще става един мазгоч..

Автор: GOSPODIN   
Дата:   06-11-10 14:18

tupekc, за астро по- добре попитай Пенчо Маркишки. С МТО1000 се бъзикахме преди 25 години на една Фотоваканция. Той е на твърда бленда 11 и само на ярко слънце се различават силуети. Фокуса е ръчен и ако нямаш френел или клин във визьора си загубен.[shtrak] [beer]

Автор: bobihot   
Дата:   06-11-10 15:35

От руските рубинар ги водят хубавите.
Снимах с мто 500 патки имам успешни, но не хубави.

http://lh6.ggpht.com/_4rtAeFhpYUg/SCwvvg5jJuI/AAAAAAAAFKQ/AE4cMKQZk3M/s640/IMGP0392.jpg

http://lh6.ggpht.com/_4rtAeFhpYUg/SCwwfg5jKtI/AAAAAAAAFSM/UWYe47r6K9U/s640/IMGP0882.jpg

Малко са пипани в пикасата.
Нямам водене за астро. И да фокусираш през деня, вечер при промяна на температурата нещата се променят. Мисля да правя система с непрекъснато подаване и обработване на образа в компютър и той да го движи, но незнам дали и кога ще стане- по проект за който се двуомят и бавят.[shtrak]

Автор: El_Fuego   
Дата:   06-11-10 16:34

GOSPODIN написа:

> МТО1000
> е на
> твърда бленда 11 и само на ярко слънце се различават силуети.
> Фокуса е ръчен и ако нямаш френел или клин във визьора си
> загубен.

Това за силуетите е силно преувеличено.
Клинът и микропризмите във визьора са безполезни при f/11. Само матовото стъкло върши полезна работа в случая.

tupekc, за такъв обектив ще ти трябва як, стабилен статив.

Предимството на огледалните обективи е еднаквата рязкост на образа по цялото поле на кадъра.
Най-добре пробвай на място, преди да си вземеш такъв обектив, особено ако е руски на М42. Големият диаметър на корпуса им в преобладаващата част от случаите ограничава възможността да ги завиваш на съвременно цифрово тяло заради стърчащата пред равнината на байонета вградена светкавица.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »