Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Интериор
Автор: sprintgb   
Дата:   22-07-10 09:10

Здр
Имам следната поръчка:
Интериор с голи каки[smilie25]
Ще снимам с Единичката и 17-40 4L и искам да ми дадете компетентни мнения по въпроса ----от колеги които са снимали такива или подобни работи!
Благодаря
п.с.-става въпрос за мезонети и нещо вътре из този мезонет което да лови окото[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Интериор
Автор: tonitka   
Дата:   22-07-10 09:15

Не съм особено компетентна по този пъпрос, но ми се струва, че интериор + голи каки.....или трябва много да си вярваш, че ще успееш, или наистина да си много, много добър в занаята! Успех все пак![smile]

Автор: thomas   
Дата:   22-07-10 09:15

Хм, нали ще има голи каки вътре!? Какво друго да лови окото!? :-)

Автор: asahi   
Дата:   22-07-10 09:21

Светлината е всичко.

Дата:   22-07-10 09:24

Вижте сега,идеята е такава-снимахме каките ,но сега хората които плащат искат да се направи с някакви изчанчени мебели и интериор който да има ефекта ЙАУУУ[shtrak] [beer]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   22-07-10 09:25

tonitka

Остави го да се изфука де :)))))))
Човек цял живот се учи. Особено да казва "не". [smilie5] Аз лично не бих се навил да снимам и кифла, ако не съм снимал подобно нещо, просто за кеф.

Дата:   22-07-10 09:26

Междодругото---поръчката ми е от собственик на Фирма за недвижими имоти!

Автор: asahi   
Дата:   22-07-10 09:27

Заформя се поредната боза, в която може да (не) се включиш.

Дата:   22-07-10 09:28

Точно от такива отговори се плаша[smilie23]
може и без тях----
за колегите които искат да помогнат ще кажа ,че може и със снимки[shtrak]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   22-07-10 09:38

Човеко ти ако не си видиш интериора, не си прецениш светлината и пр., въобще не си генерираш някакви идеи лично, и господ не може да ти помогне. При тази техника и опита, който се предполага, че имаш, за да я ползваш, е някак нелогично да пускаш подобна тема. Това не е насочено към работата ти или към теб лично, просто е нещото, което ми прави впечатление и ти го казвам директно.

Автор: truly   
Дата:   22-07-10 09:40

sprintgb, асахи ти каза, че светлината е всичко. Като добавиш и композиция и заспива.
И съм любопитен как хората си избират на кого да възлагат подобни проекти - портфолио ли им показа или защото ще е без пари, по приятелски?
Странно ми е, че дори за сватби се взимат фотографи, които дори не ги знаеш какви ще ги надробят. Пък уж се жениш веднъж...

Автор: n1x0n   
Дата:   22-07-10 09:41

искам да ми дадете компетентни мнения по въпроса ----от колеги които са снимали такива или подобни работи

Светваш си хубаво интериора, композираш добре кадъра, слагаш на произволно място в него една "гола кака" и си готов! Кво толкова? [smilie3]

Дата:   22-07-10 09:42

Благодаря ти...........просто за мене това е нестандартна поръчка,и си мислех че този форум е за такива ти му работи ама....

Автор: tonitka   
Дата:   22-07-10 09:46

Да не се обиди автора на темата, ама като му гледам снимките в профила ще ми е интересно да покаже после как се е справил с интериора и голите каки![smilie18]

Дата:   22-07-10 09:47

показах му интериорни неща ,той ги хареса --но голите каки ме притесняват[smilie18]

Автор: sirkhann   
Дата:   22-07-10 09:49

Зависи какво точно очакваш от интериора като FoV, но 17-40 може да ти дойде къс... Ама пък с по-широко, каките нема да се виждат...

Каква визия си измислил ти като изглед (разбирай FOV), позиция, композиция, брой на каките, пози, осветление?

Дата:   22-07-10 09:50

СНИМКИТИ в ПРОФИЛА си трябва да говорят за автора--това е най-голямата глупост която чувам!
Защото много от колегите даже не слагат снимки-това сигурно ги прави най-неможещите фотографи!!
Да не се обиди някой[thankyou] [shtrak]

Дата:   22-07-10 09:52

Две-три каки на диван,може и голямо разлято кресло в стил Ренесанс със всичките му драперии и орнаменти.

Автор: sirkhann   
Дата:   22-07-10 09:56

Аз не останах много доволен от 17-40 навремето. Струва ми се, че на 17 мм малко криви повече от необходимото. Ако някой може да потвърди. Ако е така, ще трябва да се съобразиш с кадрирането на каките, да не ги деформираш много, а да им разтеглиш крачетата по краищата и да им избомбиш терасите в чентъра [smilie5]

Автор: johnny_fx   
Дата:   22-07-10 10:14

Интериор с голи каки. [smilie10] Ей тия днешни "бизнесмени" само щуротии са им в главата. [smilie23]

Автор: prisonbreak   
Дата:   22-07-10 10:24

sprintgb.
Разгледай категорията реклама. може да откриеп някой идеика.Все пак няма да откриваме топлота вода.

Дата:   22-07-10 10:42

Благодаря на всички![smile]

Автор: Argazki   
Дата:   22-07-10 11:34

Задължително носи и друг обектив. С тоя,ако има някоя кака по краищата на кадрото ще изглежда по-широчка... а и мебелите трябва да не са много криви. Купувай списания и гледай в нет-а. И най-важното ако имаш възможност да отидеш поне веднъж до местата,където трябва да снимаш, снимай и си направи схемички(щом нямаш много опит) и после разгледай кво си снимал, втория път като отидеш мястото няма да е непознато и ще можеш да се съсредоточиш повече върху каките ! Ако ти трябва някой да им помага при смняна на банските или бельо,викай!

Автор: Георги   
Дата:   22-07-10 11:46

tonitka то човек като гледа и твоя профил го навява на мисли, от чия позиция може да имаш мнение за какешки снимки, камо ли за интериор [smilie10] [smilie5]

Автор: navy   
Дата:   22-07-10 11:47

Човека иска да види примери [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »