Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Канон D 60 - заслужава ли си покупката?
Автор: da_durty   
Дата:   17-06-10 06:06

Директно на въпроса:
намерих съвсем случайно в един фото-базар един Канон Д 60 за 350лв. Само тяло с baterry грип + две батерии отделно и зарядно. Видях че е старо тяло, та да ви запитам заслужава ли си това тяло? Евентуална смяна на затвора какви пари излиза ако някой знае? Какви обективи могат да му се слагат?
В същия магазин има и два обектива : VIVITAR 70-210/3,5 MF(CANON FD) и CANON 70-210/4 MF FD, както и един CANON 28/3,5 FL. Тези пасват ли му на Д 60-то?

Абсолютно начинаещ съм и това е единствената причина, поради която се замислям за офертата. В смисъл такъв да се понауча криво ляво пък после нещо по-добро. Засега се притеснявам само дали ще може да си намеря обективи за него и колко ще излезе смяната на затвора ли там кое беше дето се прецаквало на много кадъра, че накрая да не ми стъпи на цената на ново entry level тяло.

Мерси предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Канон D 60 - заслужава ли си покупката?
Автор: harvester_vn   
Дата:   17-06-10 07:37

Обективите са FD, могат да се ползват на това тяло (EOS) само с преходник, освен това са ръчнофокусни и като на начинаещ, едва ли ще ти хареса да работиш с тях. Иначе, други обективи ще му намериш лесно, всички EF стават за D60.
Тялото е доста старо, за тези пари мисля че може да се намери 350D, което според мен е по-добър вариант, макар и че ще бъде без грип.

Публикацията е редактирана (17-06-10 08:44)

Автор: gpi72   
Дата:   17-06-10 09:36

D60 е хубав апарат макар и доста стар. За какнонските обективи си е по-добре канон. Всъщност след закупуване на безмоторно тяло обективите ще са съществения разход след това.

Автор: cicomanco   
Дата:   17-06-10 09:41

За тия пари направо го отнасяй ако е читав![smilie24]

Автор: the_shooter   
Дата:   17-06-10 09:50

В базара има 300Д или 350Д на добри цени. Мисля си, че са по - добър избор за начало.

Автор: cicomanco   
Дата:   17-06-10 10:13

Ми не са!

Автор: valjo   
Дата:   17-06-10 10:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: harvester_vn   
Дата:   17-06-10 11:00

gpi72 написа:
Всъщност след закупуване на безмоторно тяло обективите ще са съществения разход след това.

За Канон говорим... к'ви мотори те гонят? [smilie8]

Автор: sirkhann   
Дата:   17-06-10 11:02

Само заради EF-S обективите си заслужава да си купиш 20Д и нагоре. А цената на тоя Д60 е висока [smilie23]

Автор: the_shooter   
Дата:   17-06-10 13:40

Аз затова казах че 300Д или 350Д са по добри решение за начинаещ защото стават EF-S обективи.

Автор: sirkhann   
Дата:   17-06-10 13:45

За малко повече пари потърси Canon 20D, той си заслужава. [smilie24]

Автор: pefoto01   
Дата:   17-06-10 16:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »