Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Изгорели пиксели
Автор: CaMyPau   
Дата:   28-09-09 22:59

Днес за първи път снимах в RAW режим и ми се стори че видях изгорели пиксели. Направих черен кадър и се ужасих. Дали това е нормално. На снимките в jpeg през деня не личи, но тук.... Ако може някой който разбира да погледне и да каже. Апарата е нов на 2 месеца от "Фото павилион" с 2 годишна гаранция.Оттук може да изтеглите черния кадър: http://freeplace.info/CaMyPau/IMG_0432.CR2
. Благодаря предварително !!!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: guciguci   
Дата:   28-09-09 23:03

Да видях ги. Това на каква бленда е и с какъв апарат?
Забелязвам нещо много странно. Тези червени и зелени точки ги виждам в Bridge но в ACDSEE ги няма. Няма ги и в Photoshop. Освен това в RAW ги има ,а в JPEG ги няма .
Ти с каква програма ги гледаш?

Публикацията е редактирана (28-09-09 23:10)

Re:
Автор: burnmaster   
Дата:   28-09-09 23:08

Ами ти щом и ексифа не искаш да прочетеш ,какъв ли съвет ще дадеш.[ezik]

Re:
Дата:   28-09-09 23:10

Canon EOS 450D. Блендата не помня.. В бързината не погледнах, но във файла се съдържа информация ...

Re:
Автор: tantris   
Дата:   28-09-09 23:16

Има трик как да се мапнат. Нещо от рода да снимаш със сложена капачка на обектива на исо 1600 , скорост 1/16. После да вклшчиш опциата за почистване на сензора и да задържиш огледалото вдигнато за 3 минути. Май пак с капачка на тялото. След тая процедура пикселите за мапнати. Това е трикът за 5Д , но сигурно е същият и за 450Д

Re:
Дата:   28-09-09 23:25

От апарати не разбирам много, но с електрониката съм малко по на ти. Значи според теб това не са реални изгорели пиксели така ли ? Защото според мен ако има такива дефектирали /изгорели/ пиксели в матрицата те не могат да се "поправят".

Re:
Дата:   28-09-09 23:28

И аз по едно време бях забелязал такива цветни петна на една моя снимка,но съвсем скоро изчезнаха от самосебе си. И аз не мисля,че са изгорели пиксели. Може да са полепнали прашинки,които да указват такова влияние на матрицата при черен кадър.

Re:
Автор: dimitar_p   
Дата:   28-09-09 23:31

някъде преди пак имаше някой с подобен проблем и до колкото си спомням май това, което описваш не са прегорели пиксели. Ако успееш да намериш темата ще видиш какво точно ти има на фотоапарата. Ако ли не, сигурен съм, че ще ти отговорят по-конкретно.

Re:
Дата:   28-09-09 23:46

Не стана. Изпълних всичко и пак си ги има. Само дето при мен скорост има 1/15 към 16 не видях :(

Re:
Дата:   28-09-09 23:51

Пробвай утре на светло да снимаш небето на f22 и виж дали нямаш прекалено много прах. Ако има издухай го с духалка и пак пробвай с черно.

Re:
Дата:   29-09-09 00:02

[smilie24] Обещавам.. После пак ще пиша. Дано си прав.

Re:
Автор: asahi   
Дата:   29-09-09 00:18

Каква връзка подозирате между изгорелите пиксели и праха по матрицата?

Re:
Дата:   29-09-09 01:10

Мдаа.. ОТ ровичкането във форума май стигам до извода, че това при мен са т.нар. "горещи" пиксели. Цитат:
Автор: lz1rar
Дата: 29-08-08 18:03

.. необходимо зло ли е това? Да знам, че при нормална светлина ги няма, обаче..
при снимки на високо ИСО и при скорост 1/10 или 1/20, вечер по тъмното греят яко. Не знам как е при вас, но мен страшно ме дразнят.

и малко по-надолу:

"Автор: thumper
Дата: 20-09-08 21:30

dimmid,sensor cleaning не почиства ли само прах? Как ще оправи хот пикселите?
П.С. До сега смених три канона 450Д и всички имаха хот пиксели. Утре пак отивам да търся читава бройка в магазина."

май и аз така трябва да направя...

Публикацията е редактирана (29-09-09 08:17)

Re:
Автор: Canon   
Дата:   29-09-09 09:17

Имаш и изгорял, не само горещи

Re:
Дата:   29-09-09 10:19

[smilie2]

Re:
Дата:   29-09-09 10:28

Re :
Автор: guciguci
Дата: 28-09-09 23:51

Пробвай утре на светло да снимаш небето на f22 и виж дали нямаш прекалено много прах. Ако има издухай го с духалка и пак пробвай с черно.

Снимах ! На белия кадър няма нищо. Не се вижда прах.

Re:
Автор: asahi   
Дата:   29-09-09 10:31

Кадърът не трябва да е преекспониран. Небето не е бяло.

Re:
Дата:   29-09-09 10:46

Сив е ! Извинявам се. Не е преекспониран.

Re:
Автор: Synthy   
Дата:   29-09-09 10:51

най-вероятно следващата бройка, пак ще е с няколко горещи пиксела. това какво те притеснява?

Re:
Дата:   29-09-09 10:58

По добре няколко отколкото сто :) Ти видя ли кадъра ? А и най-добре ще е да ми "проберат" читава.

Публикацията е редактирана (29-09-09 11:02)

Re:
Дата:   29-09-09 11:02

да.
при скорост 4 секунди не виждам какво трябва да те притеснява, точно в този случай. направи една на 30 секунди, и тогава пак сложи да видим.

Re:
Дата:   29-09-09 11:15

http://freeplace.info/CaMyPau/IMG_0455.CR2

Така "добре" ли е ??

Re:
Дата:   29-09-09 11:21

според моето скромно мнение - чудесно е. изобщо не се занимавай с подмяна и т.н. на 1600 исо, 30 сек. скорост - почти не се забелязват (ACR). аз не бих се притеснявал.

Re:
Дата:   29-09-09 11:32

Добре де. Аз ли не мога да разбера нещо. Ако ми се наложи да снимам по нататък на 1600 исо, ще мога, само дето не трябва да се притеснявам от пикселите в средата на кадъра. Да ти кажа, че се виждат ясни в средата на снимката. Аз ги открих като снимах котката ми, не на затворена капачка. И пак бъркат в очите. Според мен Канон щом твърдят че поддържат ИСО 1600, трябва да може да се снима на него без артефакти в кадъра. Ако не е така просто да кажат че 450Д може само на 800исо да снима и да се приключва.

Re:
Дата:   29-09-09 11:38

бе незнам какво гледаш, ама аз едвам ги забелязвам (и то по целия кадър) като отварям с ACR.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »