Автор: kirilart
Дата: 06-12-10 09:49
Аз също имам Canon A720 IS и в момента се колебая дали да мина на PowerShot SX130 IS. Проблемът е, че често с купуването на нов модел уж получаваш повече, а на практика крайния резултат е по-слаб. Говоря за засилените цветни аберации и сериозна загуба на фокус в краищата на кадъра при предшественика му PowerShot SX120 IS. Не случайно Канон извадиха толкова бързо наследника му SX130. Ако сравни човек параметрите им - получава 2 мегапиксела повече, два пъти оптичен зуум повече и HD видео. Дали е само това или са избегнати проблемите с фокуса и фриджинга при 120 - това е което искам да разбера.
Изчетох тонове чужди ревюта, изгледах куп примерни снимки и почти съм навит да го взема. Единственото, което би ме спряло е критика към модела от човек, който снима с такъв и е наясно какво прави.
Колкото до написаното от radi76. Според мен PowerShot SX130 IS е много по-добър от Canon IXUS 130 IS.
- първия е по-издържлив откъм консумация на батерии, особено ако го снабдиш с презареждащи 2700+, втория с литиевата батерия от 950 mha ще издъхва бързо.
- първия има пълен ръчен режим на снимане - бленда, скорост ISО, втория е автоматче
- първия има 12Х оптично, втория само 4Х
- първия е с макс 1/2500 ск. другия само 1/1500
- цветните аберации и загубата на фокус при втория са чувствително по-осезаеми, дори и на по-малко от 14 мегапиксела.
Толкова от мен, да не ви отегчавам :)
|
|