Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 AA филтър
Автор: montanar   
Дата:   20-07-09 20:31

Чудя се какво ли ще стане ако си махна АА филтъра от камерата [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: AA филтър
Автор: Apollo   
Дата:   20-07-09 20:34

Защо ти е да го правиш [smilie11]

Автор: jrr   
Дата:   20-07-09 20:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ecobo   
Дата:   20-07-09 20:40

Ще имаш много детайл, но ще имаш и моаре. Последното не е проблем, ако си с читав софт, примерно CaptureOnePro - има си филтър за "борба" с моарето.
В щатите масово си махат АА филтрите на Д3-ките, има дори фирми, които са специализирани в тая операция.

Дата:   20-07-09 20:44

чета тук едни интересни неща
http://www.maxmax.com/nikon_d200hr.htm

Дата:   20-07-09 21:02

Има ли някой които да е махал АА от 40D? [smilie11]

Re:
Автор: borisyankov   
Дата:   20-07-09 21:53

Абе нали уж никой не искаше повече мегапиксели? 6 им били достатъчно и т.н. [smilie5] [smilie5] [smilie5]

То не е само да си махнеш АА филтъра, трябва да сложиш нещо друго на негово място.

Колкото до масовостта - въобще никой сериозен фотограф не е тръгнал да си маха АА филтъра.

Линкът който е даден показва голяма разлика в остротата между АА и без-АА обаче тъй като е на фирма извършваща услугата по махане на АА, мааалко съм скептичен. Особено като съм виждал други които са го махали и разликата е доста малка.

Автор: джъмбо   
Дата:   20-07-09 21:57

тия тестове са правени с обективите на нейвито бе :-)))) а мазните с масовата оптика никой не е махал филтри [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   20-07-09 22:07

Що не пробваш първо да си разплетеш чорапите? Пак няма смисъл, ама е по-евтино.

Автор: gourmet   
Дата:   20-07-09 22:32

Правили са го с Никон Д200. Това е резултата
http://maxmax.com/nikon_d200hr.htm

Дата:   20-07-09 22:43

Да ... това и аз имам предвид :) ако е истина си заслужава .... поне на мен резултата ми допада [smilie25] [smilie25]

Автор: tantris   
Дата:   20-07-09 22:49

За макро може и да е добре. Но изкуствени тъкани , машинни елементи , мрежи и тем подобни ще трябва да се изключат от репертоара.

Дата:   20-07-09 22:55

Ако успея да се докопам до хубаво сервизно ръководство много ще се замисля [smilie8]

Автор: Apollo   
Дата:   20-07-09 23:05

В общи линии си заслужава най-вече за феновете на Олимпус, която фирма не си е свършила работата/справка различните резултати със същата матрица при Панасоник Л10 и най-вече Г1/[smilie24]

Дата:   20-07-09 23:53

http://strgazr27.zenfolio.com/p71444939/h3c82852f#h2d58aeed

Автор: didesignbg   
Дата:   21-07-09 08:30

Ако махнеш АА филтъра ще останеш без аф, вероятно ще се наложи да ползваш инфрачервен филтър.
Ако намериш с какво да го замениш, като минус ще ти остане само моарето.

Дата:   21-07-09 12:45

Става въппрос за дслр не виждам проблем с фокуса ако се махне въпросния АА .... моеарето се оправя и софтуерно .... незнам колко ефективно обаче се оправя и дали ефекта кат ползвам софтуерно подтискане на въпросното моаре няма да е същия като да си има АА [smilie11]

Дата:   21-07-09 12:56

всъщност грешно съм се изразил не проблем с аф, по-скоро проблем с фокуса.
Сайта който са ти дали не просто махат АА филтъра, а на негово място слагат стъкло със същите характеристики на пречупване. Обикновено АА и IR cut филтъра са едно.
Ако сам махнеш АА филтъра и не сложиш нищо на негово място, съвсем логично фокуса се измества и нито автофокусния сензор, нито това което виждаш във визьора е реално. Също така снимките ти ще са замърсени от инфрачервена светлина, ако снимаш астро сигурно ще си доволен [smilie5]
Та иде реч за заместване на АА филтър, не те съветвам да го махаш.

Автор: Canon   
Дата:   21-07-09 13:03

Що не си потърсиш Кодак 14 - той е без АА филтър, Никонска захапка е и си пей сърце

Дата:   21-07-09 13:06

didesignbg не съм добре запознат къде точно попада фокусът но ако е върху АА найстина фокусът ше се скапе [smilie2]
Май е по добре да си се радвам на апаратчето каквото си е пък ако въпросната фирма (не че вярвам че ще се случи) отвори сервиз в БГ аз съм 1вия който ще го махне [smilie24]
[beer]

Автор: Canon   
Дата:   21-07-09 13:16

montanar
фокуса не е върху АА, но пречупването на светлината от него е част от общата оптична система.
Вместо да мислиш за хардурни чупки, по-добре си смени софта с по-читав, който може да компенсира леката мекота от АА

http://www.dxo.com/us/photo/dxo_optics_pro/optics_geometry_corrections/lens_softness

Дата:   21-07-09 13:31

canon
с macintosh съм ползвам aperture + spharpener pro справя се прекрасно ще погледна и версията на DXO за мак но ми се искаше да предценя и хардуерният вариант.

благодаря на всички за разясненията [beer] [beer] [beer]

Автор: Блясък   
Дата:   21-07-09 13:45

от видяното на линка.... плюсовете са повече от минусите според мене

Дата:   21-07-09 13:48

стига да не снимаш хора с дънки[smilie3]

Дата:   21-07-09 14:01

или гърди в мрежест потник [smilie5] .... язък за гледката ..... но мисля че ако се направи добре .... в смисъл да се замени филтъра с въпросния без АА си заслужава

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »