Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 цена на снимка за брошура?
Автор: deusex   
Дата:   03-04-09 09:27

Здравейте.
Наскоро ми се наложи да направя рекламна снимка за брошура на едно лекарство. Брошурата е стандартна A4, като снимката заема 1/3 от листа. Имаше изискване да вкарам и разни ефекти в нея. Трудно ми е да измисля колко пари да искам за подобна работа, дали ще може да ме ориентирате в цените?

Отговори на това съобщение
 Re: цена на снимка за брошура
Автор: ErotilA   
Дата:   03-04-09 09:31

...някъде около 9004,00 лв мисля е добра цена, все пак това е първата страница и голяма част от аудиторията до която ще достигне брошурата ще види рекламирания от вас продукт, нали все пак това ви учат в училище.

Re: цена на снимка за брошура
Дата:   03-04-09 09:32

В училище странно защо, но никой не говори за цени. Но 9000лв?? Много ми се види...

Re: цена на снимка за брошура?
Дата:   03-04-09 09:39

Не е много нали и трябва да творите малко. Трябва и ефекти да вкарвате, а и вие да прецените в коя от третините да я поставите, ако това объркате продукта няма да се продава. Не забравяйте че има 4 третини , които да са разположени във формат А4 и това е важно пак в училище се учи.

Но като се замисля след като е първа брошура която ще правите по добре не им искайте пари така ще имате портфолио после и на втория клиент ще искате повече пари. и това се учи май по маркетинг беше.

Дата:   03-04-09 09:46

Erotila какви ги говориш? Първо, няма как нещо да има "4 третини" [smilie25] ... Третините са си 3. Като обърнеш листа стават 6. Както и да е... Е аз безплатно като за портфолио достатъчно съм снимал, но мисля цената която ми казахте няма да е релевантна за случая. Благодаря все пак.

Автор: d_ave   
Дата:   03-04-09 09:49

deusex, аз като гледам ErotilA май се опитва да се шегува петъчно:)

Дата:   03-04-09 09:55

Хубаво, ама аз в шегаджийски форум ли съм попаднал? Надявам се, че има специалисти тука които разбират от фотография и ценообразуване. А той ми говори за "4 третини" - но комент просто [smilie21]

Автор: nodoubt   
Дата:   03-04-09 09:57

ами да видим снимката щом си я направил [smilie11]

Дата:   03-04-09 10:03

Мислех, че няма значение за цената каква е точно снимката, но ей сега ще я пусна като има интерес :)

Дата:   03-04-09 10:03

Не се шегувам колегата не каза за какво са брошурине не каза и тиража не каза и клиента не каза и дали само той им е този който ще свърши работата не каза и ... няма значение има си цена за всичко.
Третините на един лист са 4 - вземете един лист а4 на тир части се разделя като се прокарат две прави линии
1 хоризонтално
2 вертикално
3 на 45градуса наляво
4 на 45 градуса на дясно

зависи какъв е продукта и идеята за брошурата за да изберете правилното позициониране на продуктовата снимка.
А цената, Цената си е на място стига клиетна да плати.

Дата:   03-04-09 10:05

https://photo-forum.net/i/1079543

Автор: alsash   
Дата:   03-04-09 10:06

отивам в зъболекарския форум....щото да си извадя едно малко зъбче....

Дата:   03-04-09 10:07

"Няма добавени коментари към тази снимка."
-не става за брошура

Дата:   03-04-09 10:09

Erotila, все още не съм сигурен какви са тези третини за които говориш. Работата по брошурата си е изцяло моя, но за самата брошура ще питам във форума за графичен дизайн, тук ме интересува за снимката само. Не знам какъв ще е тиража, но ще се радвам да ме ориентираш горедолу какви цени мога да искам. Ако отговорът ти наистина е "9000лв" ще го приема като такъв, благодаря. :)

Дата:   03-04-09 10:11

Alsash, изказаването ти е много неуместно, когато отидеш при зъболекаря той ти казва колко пари ще ви вземе за да ти извади зъба, ти си просто клиента който си плаща. [smilie10]

Автор: natassja   
Дата:   03-04-09 10:12

Не съм специалист, но да кажем, че имам някои наблюдения. Формирай си отделна цена за снимката и за ефектите. За снимката - според подготовката, която ти е била нужна. След това си помисли за последвалата обработка - колко време ти е отнело да я помислиш и да я осъществиш. Може би е трябвало да договорите цената предварително.[smile]

Автор: c41   
Дата:   03-04-09 10:12

Давай я безплатно [smilie24]

Дата:   03-04-09 10:20

@ deusex
Описал съм го един лист А4 може да се раздели на 4 х 1/3, това са 4 варианта разположени в 4 равнини, третините са си 3 няма кка да са 10,нооо...
разделянето може да стане само в 4 равнини и за това 4 х1/3 третини.
Като обърните листа третините са си пак три в хоризонтална равнина това при завъртане на листа на 180градуса, а като е на 90 става вертикално разделяне, а какво ли става на -45градуса или пък на +45градуса.
Именно при лекарствените брошури най често се ползва разделянето на брошурана на 3 във вертикална равнина.
Може и да не ме разбирате но съм прав макар да съм седнал.

Re:
Автор: Davidoff   
Дата:   03-04-09 10:20

Само да предложа - рамчицата да не реже на детето крачето [smile]

Дата:   03-04-09 10:21

ако си регистриран по ДДС към сумата и ДДС

Дата:   03-04-09 10:24

Erotila, сега вече разбрах какво си имал предвид - 4 равнини [smilie24] Дали снимката става за брошура или не? Това е проблем на рекламния отдел. След като са я одобрили, значи става. Въпроса е да им кажа цена, защото попринцип не се занимавам с това. Вкрайна сметка ще си измисля нещо, вероятно далеч под 9000, но няма да е безплатно... C41 ти безплатно ли ги даваш?

Публикацията е редактирана (03-04-09 10:25)

Автор: Davidoff   
Дата:   03-04-09 10:25

Абе удряй 200-300 лева и здраве да е...

Дата:   03-04-09 10:26

"Може би е трябвало да договорите цената предварително" - напълно съм съгласен, но аз и предварително пак нямаше да знам какво да им кажа [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   03-04-09 10:32

100 евро.

Автор: ejko   
Дата:   03-04-09 10:32

30лв. и то само, защото не е хубаво да се дава без пари. Защото:
1. снимката си е съществувала от преди това, така че не си загубил време да снимаш специално по задание (надявам се да съм прав), 2 ефектите са бърза работа (съвет ако ще ползваш stroke, давай inside, че иначе малко зор какво ще излезе...)
3. честно казано малко е непрофесионална за хонорар (казвам го с добри чувства).
Надявам се да не съм те обидил, наистина не искам да го правя...

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »