Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Базар - Компютри и Лаптопи
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся SSD disk - нещо между 8 Gb -32 Gb
Автор: nacho1   
Дата:   19-10-11 13:03

Търся да купя SSD disk с големина между 8 Gb и 32 Gb, а може и 64 Gb в зависимост от цената на която се предлага. Желания по отношение на марка и модел нямам никакви. Важното да е работещ и сравнително евтин [smilie25]

поздрави .. Атанас

Отговори на това съобщение
 Re: Търся SSD disk - нещо между 8 Gb -32 Gb
Автор: ipolit   
Дата:   19-10-11 13:23

Имам един 8 ГБ, ако не намериш по-голям пиши на ЛС.
За Dell mini 9 е на PCIe.
Ще му искам около 40 лв.

Автор: GenaDP   
Дата:   19-10-11 15:52

Желания по отношение на марка и модел нямам никакви

А наясно ли си, че има 2 типа SSD дискове? [smilie25]

Автор: charger   
Дата:   19-10-11 16:31

SSD дискове

Публикацията е редактирана (19-10-11 16:32)

Дата:   19-10-11 17:32

GenaDP, какво имаш предвид с това 2 типа ? Доколкото знам не са само 2 вида ... Solid State се отнася за видовете памет, които нямат нужда от механично движение за да се използват. Според интерфейса .. АТА/Sata ... че и PCI-e .. отделно Сата-та има 1 и 2 изобщо както при всички компютърни компоненти има "доволно" много характеристики по които могат да се класифицират.
Търся да го наречем "масов ssd disk" [smile], но и на "харизан кон" зъбите му няма да гледам особенно [smilie18] в днешно време рядко има несъвместими, въпреки многото стандарти.
Нека тогава да се обясним по конкретно - търся SSD disk който да сложа на настолната ми машина на PCI-E слот или на Sata1/Sata2 кабел, като търся както се досещате по-ниска цена от магазинната.
Това ще рече: 8 Гб - до 30лв,
16 Гб - 50лв ,
32 Гб - 70лв ...
нов 32 Гб - за 123 лв с гаранция и то при 10 мин браузване. Като се замисля май търся 16 Гб [smilie3] за да пробвам как е с тези дискове, но Вие не се притеснявайте да предлагате.

charger, благодаря за линка [beer]

Автор: charger   
Дата:   19-10-11 21:16

Моля :)
Гената има предвид,че са MLC (multi level cell) и SLC (singel level cell), като вторите са по скъпи и с по голям ресурс,препоръчват се за операционни или бутващи дискове.

Дата:   19-10-11 22:47

оофффф .. това за ресурса им малко ми е като форматирането на HDD дали съкращавал живота на диска. Е, не точно същото, понеже начина на запис е различен, но с тези цифри по над милиони презаписа на единица ми се струват недостижими за времето, което морално остаряват компютърните компоненти ... от както имам компютър почти 13г не съм губил никога информация поради технически проблем. Аз точно за ОС + 2-3 работни програми искам да го пробвам, но не съм наясно дали 8 Гб ще е достатъчен. Плюс това ще си оставя достатъчно RAM за нормална работа на PC-то [smilie18] за да не издивателствам над SSD-то.

Дата:   19-10-11 22:48

Публикацията е редактирана (19-10-11 22:50)

Автор: IDA   
Дата:   20-10-11 12:23

Сега си погледнах системните дялове:

XP-32 bit - 17,3 Gb
Vista-64 bit - 27,3 Gb

И на двата дяла освен ОС има инсталирани Photoshop CS5, Lightroom 3.4, Office 2003 и още някои по-дребни програми. Според мен, SSD под 32 Гб няма да ти свърши работа.

Дата:   20-10-11 13:38

Даммм .. май точно така ще да е .. тъкмо чета по форумите това [smilie2]
Новостите са хубаво нещо, но винаги е свързано с известно количество средства .. ех, какви времена бяха - 1.6 Gb хард, който стой на полoвина празен, 100-200 Мhz процесори, 14 в редки случай 15 инчови CRT монитори и никой не говореше, че му са малко.
Дааммм .. ще продавам козичката и ще се мятам на "гребена на модата" .. то се е видяло [smilie18]

Публикацията е редактирана (20-10-11 13:49)

Автор: ipolit   
Дата:   20-10-11 14:24

Ми крива операционната система.
Този 8 гигабайтовия, който ти казвам, че имам, събираше ХП плюс разни други работи. Само че, аз не съм го ползвал щото си купих 16 ГБ за 110 кинта, за да инсталирам Мак, който иска около 7 ГБ, ама не може да се инсталира ако има по-малко от 9.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР