Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За касовите бележки/бонове.......
Автор: lumix   
Дата:   16-07-09 11:54

В деня на изборите, след като гласувах ....реших винаги да си искам касовите бележки от малките магазинчета в квартала!

Защо?
("Драматичните решения в живота, винаги се взимат заради ПАРИ, ЖЕНИ или АЛКОХОЛ" - не знам кой го беше казал ....[smilie5]")

В деня на изборите щяха да ми идват гости ....,а аз забравих да купя предишния ден.
В големите супери е ясно, че няма да ми дадат.
Отивам в едно малко магазинче до нас....пазарувам безалкохолни и други ...+ бутилка алкохол!
- АЛКОХОЛ ДНЕС НЕ!-казва някаква лелка и ме гледа строго
- Ама имам гости ....
- Не закона забранява, КРАЙ!

Платих си безалкохолното и си тръгвам .....но изведнъж се сетих, че от 5г в това магазинче никога не са ми давали касова бележка.

Върнах се за нея и казах, че вече ще я караме по устав.
Сега като вляза в магазина ...ме гледа с отвращение, но веднага се сеща че има касов апарат.....

А Вие? ....[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За касовите бележки/бонове.......
Автор: n1x0n   
Дата:   16-07-09 11:57

Нещо не разбрах, цялата история е защото не са ти продали алкохол в ден, в който продажбата му е забранена?!
Не е нещо с което да се хвалиш, според мен.

Автор: kkkolelo   
Дата:   16-07-09 12:00

Сега като вляза в магазина ...ме гледа с отвращение, но веднага се сеща че има касов апарат.....
-------------------------------------

Сволоч (не го употребявам, но и отива)

А ти е гледай с хладно безразличие, даже може да го отработиш, държиш се все едно не съществува, не гледай в нея [smilie5] И бъди нащрек, да не те излъже гадината [smilie18]

Автор: 2metraninja   
Дата:   16-07-09 12:00

Иска да каже човека, че всичко трябва да става както е редно. Ся малко е кофти че си се сетил когато теб лично те е засегнало спазването на поравилата.

Дата:   16-07-09 12:01

n1x0n,
Да забранена е ....но още по-забранено е да не издаваш касови бележки, нали?

Освен това едното е заповед за 1 ден ....а другото е закон ....!

Дата:   16-07-09 12:02

Иска да каже човека, че всичко трябва да става както е редно.

Ми да е искал бележки преди 5 години, какво сега се сеща?
И то да се сещаше от принципни съображения - хубаво, ама той се сеща с цел някакво "отмъщение" - дето ще му трови и на него пазаруването всеки път.

Автор: slivenski   
Дата:   16-07-09 12:04

Хората са казали, ако можеш да скатаеш данъци, скатавай. Аз никога не искам касови бележки. Ако ми дадат взимам, ако не ми дадат, да са живи и здрави... На повечето места дават. В някои малки магазинчета, където ме познават, не ми дават... На бензиностанция винаги си взимам бележката, обаче, но пък те там винаги и дават...

Алкохол в деня на изборите? СИпи... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: e-mil   
Дата:   16-07-09 12:10

Е, не е баш така, Никсън. Има катарзис в края на историята, героят е осъзнал дълбоките философски корени на гражданското общество заради които е решил да влиза в редовен конфликт с прътовете в колелото на прогреса (или понеже е продавачка, трябва да се казва "пръчка в колелото на прогреса")... пък и в крайна сметка какво да му придиряме на причините щом резултатите помагат за един по-добър свят? [smile]

Или както би казал Вапцаров:
Но в тази лавка попаднал на клявка
и станал
ч о в е к.

Автор: alsash   
Дата:   16-07-09 12:11

щом няма ден за размисъл....защо да не се продава и алкохол?

Автор: ARGO   
Дата:   16-07-09 12:15

Мисля че вече няма такава забрана [smilie11]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   16-07-09 12:15

Абе кат стана въпрос за алкохол.... Едно малко пломари за мен с лед и студена вода паракало.

[smilie5]

Дата:   16-07-09 12:16

IvoZafirov [beer] [ezik]

Автор: 2metraninja   
Дата:   16-07-09 12:17

Да де - и аз тва казах, кофти че неговия интерес като са засегнали се е случил катарзиса, ама... Той поета го е казал много хубаво [smile]

Автор: alsash   
Дата:   16-07-09 12:18

за...Едно малко пломари за мен с лед и студена вода паракало....при ДЖЪМБО

Дата:   16-07-09 12:18

[smilie18] това с катарзиса [smilie24]

пък и в крайна сметка какво да му придиряме на причините щом резултатите помагат за един по-добър свят?

Резултатите за света ще са точно нулеви, ако не и отрицателни - те ще му киселеят, той ще им киселее, ще си тровят живота взаимно, ще се подмятат касови бележки с нулева фискална стойност, щото в "некои" сервизи за 50-тина лева ти зануляват оборота без проблем... и така.

При всяко положение е любопитна мотивацията на автора, обаче, стигаме и до интересна концепция за "по-забранено и най-забранено". [smilie24]

Автор: CanoniO   
Дата:   16-07-09 12:19

Ооо, Зафиров, ефхаристо поли,
ама вместо вода, да сложим една прясносолна хамсийка с лук и лилави маслинки....

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   16-07-09 12:19

Не знам защо , само когато набуташ някому муцуната в лайното което е изсрал , чак тогава го вижда!!!
Идва смърделяка , сяда на пейката , започва да смърди , след което хвърля незагасената воняща пръчица на земята и тръгва да си ходи!!!!
Казвам му къде е кофата - следват ама аз много се извинявам и т.нт.........
Ами не ми трябват извиненията му!
Искам да е чисто!
Същата работа - не са те настъпили - не си се замилил!

Автор: IvoZafirov   
Дата:   16-07-09 12:26

Автор: CanoniO
Дата: 16-07-09 12:19

Ооо, Зафиров, ефхаристо поли,
ама вместо вода, да сложим една прясносолна хамсийка с лук и лилави маслинки....
........................................

Че защо вместо? В добавка [smilie3]

Тъй, тъй Цицоманчо. Бой по п*тката с черпака докат се сетят.
[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   16-07-09 12:54

Взимайте си редовно касовите бележки и няма да имате такива проблеми. Толкова е просто!

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   16-07-09 12:58

[smilie18] [smilie18] ....явно има и по-прости....

Автор: iPonche   
Дата:   16-07-09 13:01

Винаги взимам бележките - навик.

Re:
Автор: e-mil   
Дата:   16-07-09 13:03

"При всяко положение е любопитна мотивацията на автора, обаче, стигаме и до интересна концепция за "по-забранено и най-забранено".

Тя мотивацията е ясна - желанието да се упражнява възможната власт: ти можеш да ме контролираш, да ама и аз мога да те... Което пък е вързано със способността за възпроизводство - моите гени ще изтласкат твоите. Което чувство пък е архетип. По него можем да стигнем до първата попова лъжичка излязла от праисторическия океан, огледала сушата и си рекла: "Я-я, какво интересно място с много инвестиционни възможности и либерални данъчни закони."
Затова някои умни хора са стигнали до извода, че властта е един от най-силните афродизиаци. И са прави.

Обаче концепцията за "по-забранено и най-забранено" е по-дълъг разговор и не се наемам да я коментирам в момента, а докато намеря време ще ти изчезне интересът към темата (така и не можах да свикна, че този форум повече прилича на чат отколкото на форум).
С няколко думи: повечето хора не могат да приемат, че всички тухли на ценностната им система са еднакво важни за да не пада къщата. Затова имат нужда от превъзходни степени: това е "-по", онова е "-най". То даже и в Библията десетте божи заповеди изглеждат степенувани - така ги и цитират.

Автор: asahi   
Дата:   16-07-09 13:08

В продължение на мисълта на Е-мил се сещам за постановката "ти ми го начука, ама аз как ще ти го начукам после..."

Автор: Gruyu   
Дата:   16-07-09 13:16

без к.бележки няма държава, но ако Мургина ще ми източи после половината събрано ДДС и аз със сестра ми ще трябва всеки месец да помагаме на родителите ни , които са пенсионери - мерси, и аз няма да чукам много редовно

Автор: ken   
Дата:   16-07-09 13:50

в нашето квартално магазинче, всяка продажба се маркира без изключение ...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.