Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Пазете се от камерите на КАТ!
Автор: Amigo   
Дата:   13-02-08 16:36

Блогъри: Пазете се от камерите на КАТ!
По искане на кмета в София се въвеждат нови правила за движение на няколко възлови и претоварени кръстовища
13.02.2008

В София се въвеждат нови правила за движение на няколко възлови и претоварени кръстовища. Кметът Бойко Борисов е настоял незабавно да бъде забранен левият завой на ул. "Гурко" и "Раковски" - при информационния център на Военното министерство.

Забранен е вече и левият завой на кръстовищата на ул. "Опълченска" и бул. "Тодор Александров.

Като съобщи тези нововъведения, зам.-кметът на столицата Велизар Стоилов добави, че спешно ще започне прекрояване на движението по бул. "Г. М. Димитров". На пресечките му със "Симеоновско шосе" с ул. "Никола Габровски" и бул. "Климент Охридски" ще бъде организирано кръгово движение.

Тези дни блогъри разпространиха в мрежата изготвен от тях списък на стационарните камери, с които Пътната полиция контролира за нарушения на местата с най-затруднено движение в София. Ето този списък:

- На бул. "Н. Вапцаров" пред "София ленд" и на кръстовището с "Черни Връх" - камерите са в двете посоки и засичат скоростта, която е ограничена до 60 км/ч;

- На околовръстното шосе пред "McDonalds" в посока Студентски Град в края на разширението;

- Пред хотел "Хемус" камера е монтирана при светофара, на който спирате, идвайки от бул."Арсеналски";

- На бул. "България" между НДК и моста на бул. "Витоша";

- На кръстовището на "Др. Цанков" и "Евл. Георгиев" - пред Строителния техникум;

- На "Ботевградско шосе" при караулката на КАТ на разклона за Кремиковци;

- На бул. "Сливница" (в посока към Сточна Гара) точно преди кръстовището с бул. "Хр. Ботев";

- На бул. "Сливница" и ул. "Раковски" в посока Лъвов мост;

- На бул. "Сливница" и ул. "Опълченска" в посока бул. "К. Величков";

- На бул. "Т. Александров" - на влизането и излизането при тунела за "Люлин";

- На кръстовището пред Ректората на Софийския университет;

- На бул. "Др. Цанков" при спускане от тв кулата към БНР на около 100 метра преди пешеходната пътека и 150 метра след знака за ограничение за 40 км/ч ;

- На бул. "Св. Климент Охридски" - на първия светофар след бензиностанцията OMV, срещу Онкологията;

- На ул.202 към "Надежда" (при тецовете) - в едната посока, малко след Shell, и в другата - преди OMV;

- На бул."Мария Луиза" и бул."Христо Ботев" при Централна гара в посока надлез "Надежда";

- На бул. "Витоша" при НДК;

- На светофара пред Военния клуб на "Раковск" и "Цар Освободител";

- На кръстовището на "Опълченска" и бул. "Стамболийски", следи за неправилен ляв към Руски паметник;

- На кръстовището на бул. "Св. Наум" и бул. "Джеймс Баучър";

- На бул. "България" в посока НДК преди кръстовището с "Ив. Гешов" ;

- При паметника на Васил Левски - посока от Университета;

- На бул. "Мадрид" в посока гара Подуене

Блогърите твърдят, че из София се движат и няколко автомобила с камери.

[cool] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Пазете се от камерите на КАТ!
Автор: marchello   
Дата:   13-02-08 16:37

[smilie19]

добре че не ги бяха инсталирали в пловдиф преди неколку дена [smilie21]

Автор: hunter   
Дата:   13-02-08 16:40

дааамм щеше да имаш много пиянски снимки за спомен[smilie18]

Дата:   13-02-08 16:41

[smilie25]

пълнометражни [smilie5]

Дата:   13-02-08 16:41

марчело, снимките идат с няколко дена закъснение, така че не се радвай предварително [smilie19] [smilie19] и в Пловдив има [ezik] [ezik]

Дата:   13-02-08 16:42

[smilie8]

аз таковата

[smilie18]

Автор: hunter   
Дата:   13-02-08 16:43

[smilie18]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   13-02-08 16:43

[smilie5] [smilie5] [smilie5] Марчело!

Дата:   13-02-08 16:48

[ezik] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [thankyou]

Автор: solo5   
Дата:   13-02-08 16:48

Полицай загуби шофьорските си права за шега с камера за наблюдение

https://photo-forum.net/static/forum/2008-02/pteg7394.JPG
http://img352.imageshack.us/img352/1701/mysticolorswe0.jpg

[smilie18]

Автор: d256h   
Дата:   13-02-08 16:54

Ъъъъ, тоя списък проверен ли е, щото няколко от описаните камери по-горе вече ги няма!? После, ми е чудно, защо не са описани камерите на Орлов мост, там има най-много камери на кв.метър в софия, над 30 парчета са. Камерата пред строителния техникум отдавна не е там. КАТ прави друго, избира дни в които идва кола с камера, монтирана да снима през предното стъкло, дизайна и е много дърве, на паралелепипед! Който се прави на трамвайче го отнася тутак си! Обикновено седи паркирана пред кафето на ъгъла, срещу техникума...
[beer]

Автор: Phoki   
Дата:   13-02-08 17:00

Колкото повече, толкова повече и по- добре................[smilie24] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   13-02-08 17:02

абе кво му е по-добрето [cool] [smilie23] [smilie23] човек трябва да свикне да кара отговорно, а не да разчита на камери да го щракат [smilie23] и освен това законите трябва да важат за всички, ама за тези с парички... [cool] [smilie23]

Автор: abyser   
Дата:   13-02-08 17:45

Този списък с "камерите" се върти от 2-3 години по бг авто-форумите. Не помня в кой форум, след някакъв пост 'дайте да ходим да ги трошим', се беше включил един пич, който призова 'не ги чупете, братя!'. Че той обясни, че доста от "камерите" са някакви ГСМ клетки или нещо такова, и струват МАСА пари.
Мисля, че ставаше дума за тези на "Др. Цанков". Лично съм ги разглеждал подробно и обектив се не види [smilie5], не знам как снимат тогава. Освен наскоро да са сложили наистина камери, че хората да се успокоят вече [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Някои - пред тунели - са фотоклетки, чиято цел е да синхронизират осветлението в тунела със светлината отвън, за по-лесно адаптиране на зрението на водача като навлезе в тунела.
Така че - няма се плашите [smilie7]

Автор: Todd   
Дата:   13-02-08 17:48

Мдааа , ама ще трябват поне 1 000 000 камерки ...

Нека , аз немам против !!! Белким изфащат келешите де ми образуват нерви оти ке утепем некой от их некой ден нарочно.

[smilie24]

[smilie7]

Автор: Essenov   
Дата:   13-02-08 17:56

На жълтите павета да сложат, там всеки си кара, все едно си е у двора, не признават маркировки, пешеходци и други препядствия.. [smilie9]

Автор: Vinsent   
Дата:   13-02-08 18:00

Амиго, тенкс за списъка с камерите! [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Автор: asahi   
Дата:   13-02-08 18:07

Ще си го лепна на предния джам.

Автор: Vinsent   
Дата:   13-02-08 19:40

asahi, въведи си ги в ДжиПиЕса (ако имаш)! [smile]
Той ще ти сигнализира 300 м предварително! [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   13-02-08 20:49

абе един приятел получи честитка със снимка, ама трябва да го питам къде са го щракнали [cool] [smilie8]

Автор: n1x0n   
Дата:   13-02-08 21:13

Нищо общо с истината няма този списък... половината от тези "камери" - не са камери.

Иначе аз съм за камерите - на всяко кръстовище и "скоростна отсечка" трябва да има по няколко! [smilie24]

Дата:   13-02-08 21:19

Може да има и фейк, както и навремето слагаха неработещи, ама всяващи респект [smilie3] [cool] Но аз съм против камерите по принцип, освен на обекти, които имат нужда да са защитени например [cool] [smilie8] Ако има съзнание, действащи закони и гражданско общество, няма нужда от камери.[cool]

Автор: nilak_bg   
Дата:   13-02-08 22:06

Ох, много за и против...
Идиоти с и без книжки карат навсякъде.
Ама правилниците, разпоредбите и на столична община малоумията нямат граници.
Вместо да оправят нещата (под прикритието - "такъв е закона") се вършат всякакви безобразия. Не ми се почва да пиша по темата, защото ще напълня 1ГБ дисково пространство от форума с гражданско възмущение.

Автор: zhbuts   
Дата:   13-02-08 22:10

И в страни, в които приемаме, че има съзнание,си има камери. Австрия, Белгия, Холандия, май и в Германия току виждаш по някоя да виси над пътя. Като сгафиш, плащаш. Съзнанието се формира, но после трябва да се и поддържа, иначе бързо се губи :).

Автор: n1x0n   
Дата:   14-02-08 00:39

Но аз съм против камерите по принцип, освен на обекти, които имат нужда да са защитени например

Например човешки живот?! Щото тия камери няма-няма, па току спасят някой.

Или ти Амиго предпочиташ да нарушаваш и да буташ на куките?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.