Автор: PolarBear
Дата: 13-01-08 19:05
Ами като ти чета постинга, струва ми се, че е добре да избереш ясно време. Пътят е маркиран по принцип, но знам ли?! Трябват ти около 40 мин в едната посока. За сигурност. Снегоходки не ти трябват; пътекате що годе утъпкана, а и все пак ходенето със снегоходки изисква минимална подготовка.
Трябва да знаеш, че Витоша все пак е истинска планина и на нея зимно време е изпозагинал не малко народ. Затова се движи само по тръбната маркировка. Дори и да е топло, все пк си носи топли дрехи. Шапката и ръкавиците са задължителни. Тъмни очила - също. По възможност читави, а не от тези, с които само ще си изгориш очите без да се усетиш. Ако времето се влоши и не си сигурен в пътя - питай хората наоколо, самодейността не се препоръчва.
Опитай се да се походиш повечко пеш. Напр. със седалковите лифтове от Драгалевци до Голи връх, а оттам спокойно за час и половина със снимането - до върха. Пътят е в отлично състояние. Днес пак минах оттам.
Дано ти хареса. И да се качиш после без лифтове от СВофия - Драгалевци, Симеоново, Железница...изходни пунктове - много. Не е трудно, правил съм го стотици (без преувеличение) пъти. Ако имаш допълнителни въпроси - питай. Тук, на ЛС, както искаш.
Ще чуеш и други менеия. Опитните хора могат много повече, но никой не се е родил научен.
|
|