Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12     всички  напред  последна
 Пак ни пробутват измисленото вероучение
Автор: Amigo   
Дата:   27-12-07 21:33

Въвеждат вероучение в детските градини
27 декември 2007 / News.dir.bg

Децата от предучилищни групи са готови да изучават вероучение, ако материалът е поднесен по достъпен и забавен за тях начин.
Това доказаха (?!) малчуганите от четвърта група на детска градина “Детелина“ в Пловдив със своя открит урок “Свята Коледа“, предаде БНТ. От февруари следващата година в шест детски градини в Пловдив ще бъде въведена по една експериментална група за вероучение.
Този факт предизвика множество дебати. И родители, и учители поставиха въпроса готови ли са деца на 5-6 годишна възраст да усвоят сложната материя. Отговорът дадоха малчуганите от предучилищната група на детска градина “Детелина“ с коледното си тържество. Когато едно от децата носи в градината илюстрована библия, цялата група е заинтригувана. Чрез забавни и достъпно написани разкази малчуганите много бързо разбират библейските истории. “От следващата учебна година изучаването на религия в първи клас се очаква да стане задължително и е добре децата да са подготвени още в градините. На идеята откликна и Пловдивската митрополия“, каза Иванка Иванова, учителка в ЦДГ “Детелина“.
От общинската администрация заявиха, че вероучение в детските градини ще има само при заявено желание от страна на родителите. Часовете ще бъдат въведени плавно и ще са веднъж седмично.[cool] [smilie23]

Не учат децата да мислят, ами ще им пълнят главите от невръстна възраст с идиотщини и нелепици [smilie23] [smilie23] Всички вероучения са един дол дренки [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Пак ни пробутват измисленото вероучение
Автор: tnt   
Дата:   27-12-07 21:35

Амигоооооооооо, стигати ве@

Дата:   27-12-07 21:36

абе какво стига, писна ми от идиотщини [cool] [smilie7]

Дата:   27-12-07 21:39

ми ни си давайти там дицата и толкоз! [smilie7]

Дата:   27-12-07 21:41

Бе туй Майнарево проводник на вредни влияния се оказва [cool] [smilie5] [smilie5] [ezik] [ezik]

Дата:   27-12-07 21:44

ривулюсиунери сми ний [smilie7]

Дата:   27-12-07 21:46

абе те баш революсионерите овапцват нещата [cool] [smilie7]

Публикацията е редактирана (27-12-07 21:46)

Дата:   27-12-07 21:46

мноу знайш ти [smilie7]

Автор: Императорът.   
Дата:   27-12-07 23:24

НИКОГА не бих допуснал да пълнят още мекото мозъче на детето ми с попски бълвочи. Това е първо на първо противоконституционно - в Основният закон е написано, че вероизповеданията, включително атеизмът са свободни. Откъде накъде тогава ще зарибяват децата с попщина, без да питат нито тях, нито родителите им ?!?
А и в училище - вместо да учат децата на нещо полезно - икономика, финанси, повече право, пълнят им главите с религиозни глупости... в началото на ХХІ век !!! Това е нечувано безобразие, тоя министър заслужава да бъде публично убит с тояги !!!

Автор: roussinoff   
Дата:   28-12-07 00:50

Императоре много си зле брат ми....
С тоя агресивен атеизъм до никъде нема да стигнеш ...
Са като е 21 век, кво, право, иконимика .... жестоко[smilie18]
Бати колко си зле, направо ми е жал

Амиго не ти прави чест бате .... такива теми ..

Автор: marchello   
Дата:   28-12-07 00:54

амиго'льоооооооооо [smilie25]

Дата:   28-12-07 00:59

roussinoff, казвам си мнението, бе [smilie8] [smilie6] И друг път съм го казвал и ще го кажа отново. [smilie8] Вероучението вън от училищата! [cool] Говоря за каквото и да е вероучение. [smile] Духовността няма връзка с болните и изопачени вероученски брътвежи - това е мнението ми, до което съм достигнал след личен опит. [cool] [smilie6] Религията е опиум за масите - колкото и да е изтъркано, вярно е.[cool] [smilie25] [smilie21]

Автор: black_swans   
Дата:   28-12-07 01:03

Все пак е отрадно, че има хора, които стърчат с една глава над масите [smilie24] [smilie24]

Автор: ibk   
Дата:   28-12-07 03:06

Амиго[smilie24]

Снимах коледното тържество на сина ми (5г.) в детската градина. Не може да се опише усещането, когато 3-4-5 годишни невинни деца пеят песни и рецитират - "исус, спасителю наш... слез от небето и ни покажи верния път... и т.н."
... Искаше ми се да крещя! Отврат! Гнус!

Нямам нищо против вярващите, но имам много против религията и натрапването й в такава възраст![smilie23]

Автор: bdin20a   
Дата:   28-12-07 07:03

Всеки сам оределя и избира вярата,която ще изповядва!!??САМ!!Значи трябва да е достатъчно голям.....?А вероучение в детските градини-тъпо и не на място!![smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]
Поддържам мнението на Императора-има толкова по полезни неща за "малкия" човек.......[smilie11]

Автор: TPECHAT   
Дата:   28-12-07 07:40

мда, по-добре е да ги учат да си барат патките и да се друсат

иначе пернишки мангали нема как да стават президенти

простата маса се управлява много по-лесно така... мизерно мазно племе с лайняни кофи вместо глави [smilie21]

Дата:   28-12-07 10:06

roussinoff - добре, дай да учим детенцата да се молят и да се подчиняват и да вярват в богът. Що им трябва да умеят да мислят, да се борят в животът и да вярват в себе си или поне в реални неща? Дай да създаваме покорни овчици, а не хора... Не знам кой е зле, дай да не се обиждаме. Ако ти вярваш в попщини, това си е твое право и твой проблем, но не ми го вменявай на мене.

ibk, тресни на директорката на детската градина конституцията на бюрото и кротко и обясни, че ще я съдиш така, че ще се чуди в коя миша дупка да се свре.

Автор: dexter_d   
Дата:   28-12-07 10:16

Естествено, че има нужда от вероучение. Само християнските ценности могат да се противопоставят на тоталната морална деградация, която е завладяла съвременното постмодерно общество. Криза на ценностите има (и сред подрастващите и сред всички) и ако някой още не го е забелязал, напомняния за това ни заливат всеки ден.

Силно се съмнявам обаче, че българската православна църква може да се справи със задачата. Последните много десетки години поповете не успяват нищо друго освен да събират пари за венчавки, кръщавки и помени и да управляват църковните си имоти в собствена изгода. Не виждам да са успели да развият нито образователна, нито благотворителна, нито каквато и да е обществена дейност. Ако можеха да водят вероучение, досега вече да има неделни училища и други форми и деца и родители сами щяха да напират да ходят.

Дата:   28-12-07 10:31

И кои са тия християнски ценности? Теоретично ги знам, просто ми е интересно как ще ги свържеш с религиозните войни, мракобесието, изгарянето на Александрийската библиотека (по логиката, че има една Божия книга, а всички други са от дяволът), кладите, кръстоносните походи, Вартоломеевата нощ или със "свети" цар Борис І, който заради попщината е клал собственият си народ?

Дата:   28-12-07 10:32

"Какво възприемат най-бързо диваците от цивилизацията? Християнство и алкохол - европейските НАРКОТИЦИ. А от какво умират най-бързо? - От европейските НАРКОТИЦИ."

Това го е казал Фриц Ницше.

Автор: black_swans   
Дата:   28-12-07 10:44

Може ли аз да ти отговоря, ваше императрие?
Свържи всичко това, което си изброил с невежество, политика и пари и ще получиш отговора. И този отговор, естествено, показва, че всичко това е твърде далеч от християнството, независимо от това, колко голям и ален кръст носиш на гърдите си.
Но да се върнем на невежеството! С риск да те обидя, но така формулираният от теб въпрос ми мирише на същото, защото мааалко повече замисляне, и малко по-добро познаване на фактите (освен разни изброявания), щяха да те наведат на логичния отговор, че в тези деяния няма много християнство. Изключвам от списъка опашатата лъжа, че Борис е "клал собственият си народ". Борис е екзекутирал метежниците срещу властта и живота му, заедно със техните семейства, по стария езически закон, за което се разкайва до края на живота си и за което получава порицания и от Рим и и от Константинопол. Вземи попрочети малко, например кореспонденцията му с Николай І, а недей да повтаряш папагалската любимата теза на богомилската хентелегенция во нашенско.
Весели празници [smile]

Дата:   28-12-07 10:50

Точно че няма нищо общо с християнството !!!
Защото християнството е започнало с Христос... с него е и свършило. Това е истината.
А доста по-късно Борис е изчовъркал очите на родният си син - явно не се е поправил.

Автор: nsirakov   
Дата:   28-12-07 10:51

християнски ценност - чупете фотоапаратите на снимащите в двора на бачковския ( и други) манастир,

дерете кожите на миряните при кръщенета, опела, и други

да не говорим за примера който дават попвете с тяхното държание...

попве ли - ПОКОРНО БЛАГОДАРЯ....

[smilie23] [smilie23] [smilie23] - за поповете

моето дете на поп не го давам

смятам себе си за достатъчно отговорен и човеколюбив човек, за да му дам моята ценностна система...

[smilie23]

Автор: dedopop   
Дата:   28-12-07 11:01

[smile]

Автор: matataupa   
Дата:   28-12-07 11:19

[smilie23] Werou4enie[smilie10] [smilie10]
Dali sled kato predadat bibliqta prawqt pismeni izpiti.
A sledwa6tata godina dali zapo4wat s Inkwiziciqta- moje bi daje 6te se projektirat primeri[smilie8] [smilie23] [smilie23]

Kakwo stana s kirilicata mi[smilie9] [smilie8] [smilie9]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.